Yolcu360 Blog
Atina gezilecek yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Atina Gezilecek Yerler: En İyi 20 Atina Rotası, Atina’ya Nasıl Gidilir, Atina’da Ne Yenir?

Atina Gezilecek Yerler: En İyi 20 Atina Rotası, Atina’ya Nasıl Gidilir, Atina’da Ne Yenir?

Atina gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. 

3 bin yıldan fazla tarihi geçmişe sahip olan Atina, Batı medeniyetinin beşiği olarak biliniyor. Şehir, dağlarla çevrili olmak üzere oldukça büyük hinterlanda sahip. Atina, aynı zamanda kültür sanat şehri olarak da tanımlanıyor.

Gece hayatının da oldukça popüler olduğunu söylemeden geçmeyelim. Atina’ya gezi planlamanız durumunda önemli noktaları ziyaret etmek için 4 gün ayırmanız yeterli olacaktır. Şehri yoğun olarak ziyaret eden turistler adalardan önce özellikle Atina’da vakit geçirmeyi ihmal etmiyor. Atina gezilecek yerler birkaç günlerini alıyor.

Kent, aynı zamanda arkeolojik kalıntılarıyla da oldukça ünlü. Şimdi gelin birlikte Atina nerede? Atina’da gezilecek yerler neresi? İstanbul Atina arası kaç km? İzmir Atina feribot kaç saat? Atina otelleri gibi detayları inceleyelim.

Atina gezilecek yerler, Parthenon

Atina Gezilecek Yerler: En İyi 20 Yer

1- Parthenon

Şehrin en ikonik yapılarından biridir. Yunan tanrıçası Athena’ya ithafen inşa edilmiştir. Dünyanın eşsiz manzarasına sahip olan tapınak, antik dönemin en büyük tapınağı konumundadır. Atina gezilecek yerler listemizin bir numarası, Parthenon!

Tapınak, Dor düzeninde inşa edilmiştir. Yapının tamamlanması 15 yıl sürmüştür. Parthenon, aynı zamanda Atina demokrasisinin ortaya çıktığı yer olarak biliniyor.

Ziyaretinizi yaz aylarında planlamanız durumunda öğle saatlerinde dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Nedeni ise hava oldukça sıcak ve bunaltıcı olabilir.

Atina gezilecek yerler, acropolis

2 – Atina Akropolisi

Akropolis, Batı’nın en önemli antik bölgelerinden biri. Atina kent merkezine oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Akropolis, kelime manası olarak ‘yüksek şehir’ anlamına geliyor.

Eski zamanlarda kutsal yapılar kentin yüksel tepelerine inşa edilirmiş. Burası da Atina’nın en güvenli yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Yapı mimari olarak da birçok şehre örnek teşkil etmiştir.

Akropolis’in en güzel manzarasını seyrek doymak için kuzey tarafına ilerlemeniz gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken husus ise yaz aylarında tepeler oldukça sıcak havaya maruz kalıyor. Bu nedenle ziyaretinizde sabah ya da ikindi saatlerini tercih edebilirsiniz.

Bu bilgilerin yanı sıra buradaki seyahatinizde topuksuz ya da spor ayakkabı tercih etmenizi öneriyoruz. Çünkü tepe noktasına yürüyerek çıkmanız gerekecektir. Kaygan yapıya sahip yollar kaymanıza ve yaralanmanıza sebebiyet verebilir. Ayrıca biraz uzun bir yolculuk yapacağınızdan dolayı yanınızda su bulundurmanız size için iyi olacaktır.

atina gezilecek yerler, akropol müzesi

3 – Akropolis Müzesi

Müze olarak faaliyet gösteren yapı, 2009 yılında hizmete sunulmuştur. Ülkenin de en önemli müzesidir. Akropolis Müzesi’nden toplam dört bin adet nesne ziyaretçilerine sergileniyor. Pek çok heykele de ev sahipliği yapılıyor. Müze özel günlerde kapalı. Girişin ücretli olduğunu da belirtelim.

atina gezilecek yerler, ulusal arkeoloji müzesi

4 – Ulusal Arkeoloji Müzesi

Atina’da gezilecek yerler listesinde bulunan bir diğer mekân da Ulusal Arkeoloji Müzesi… Antik Yunan’ın pek çok koleksiyonunu barındıran müze, oldukça zengin emanetleri sergiliyor. Ayrıca eski Mısır’dan çeşitli eserleri de burada görmeniz mümkün olacaktır.

benaki müzesi, atina gezilecek yerler

5 – Benaki Müzesi

Benaki Müzesi, 1930’lı yıllarda faaliyetlerine başlamıştır. Müzede 45 binin üzerinde nesne sergilenmektedir. Antik Yunan’ın izlerini burada görebilirsiniz. Atina gezilecek yerler listesinde yer alan Benaki Müzesi’ni görmenizi tavsiye ediyoruz.

Atina gezilecek yerler, bizans ve hristiyanlık müzesi

Atina Gezilecek Yerler: 6 – Bizans ve Hristiyan Müzesi

Müzede; Selanik, Girit, Sırbistan ve Bulgaristan gibi birçok Bizans bölgesinden getirilen koleksiyon bulunuyor. 25 binden fazla nesneye ev sahipliği yapan müze, ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.

atina gezilecek yerler, yunanistan ulusal gözlem evi

7 – Atina Ulusal Gözlemevi

Atina’da gezilecek yerlerden bir tanesi olan Atina Ulusal Gözlemevi, Akrapolis’in karşısında konumlanıyor. 1842 yılında kurulmuştur. Danimarkalı mimar tarafından tasarlanan gözlemevi, turistler tarafından ilgi görüyor.

8 – Atina Kent Müzesi

Hem modernizmin hem de gelenekselin uyumunu göreceğiniz müze, 1834 yılında inşa ediliyor. Kentin en eski yapılarından biri olarak bilinen inşa, eski saray olarak da tanımlanıyor.

monastiraki meydanı, atina gezilecek yerler

9 – Monastiraki Meydanı

Monastirika, mana olarak ‘küçük manastır’ anlamına geliyor. Burası Atina’nın en işlek noktalarından biri. Özellikle alışveriş anlamında oldukça alternatif sunan bir lokasyon. Sadece şehri ziyaret edenlerin uğrak noktası olmayıp, kentin gençleri tarafından da ilgi gören bir meydan.

Atina Gezilecek Yerler: 10 – Syntagma Meydanı

Şehrin ticari, sosyal ve politik yaşamın önemli noktalarındandır. Parlemento binası burada yer alıyor. Ayrıca ünlü heykelleri de burada görmeniz mümkün. Syntagma Meydanı, Yunan halkı için de bir buluşma noktası olarak görülüyor.

Omonia meydanı, atina gezilecek yerler

11 – Omonoia Meydanı

Turistlerin, sokak satıcılarının, göçmenlerin kısacası kozmopolit insan topluluğunu barındıran işlek bir meydan burası.1846’lı yıllarda yapılmıştır. Saray Meydanı olarak da bilinir.

12 – Ulusal Bahçe

Şehrin tam kalbinde konumlanan Ulusal Bahçe, kenti ziyaret eden turistler tarafından ilgi görüyor. Şehre yakınlığı ulaşım noktasında size kolaylık sağlayacak. Aynı zamanda şehirden uzakmış gibi yeşiller eşliğinde huzur sunması da ayrı bir tercih sebebi. Ulusal Bahçe’yi günün her saatinde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

13 – Stavros Niarchos Parkı

Kentte yeşil alan sayısı az olsa da Stavros Niarchos Parkı’nda yeşili iliklerine kadar hissedebilirsiniz. 21 hektar alana kurulu park, şehrin en iyi noktası arasında yer alıyor.

Lycabettus Tepesi, atina gezilecek yerler

14 – Lycabettus Tepesi

Şehrin en yüksek noktası olarak biliniyor. Deniz seviyesinden 277 metre yükseklikte. Tepeye yürüyerek çıkmak yaz aylarında oldukça güç. Bu nedenle alana teleferikle ulaşmanız kolay ve keyifli olacaktır. Ziyaretçilerine büyüleyici manzara sunan Lycabettus Tepesi, oldukça popüler.

15 – Panathenaic Stadyumu

Atina’da gezilecek yerler listesinde popüler adreslerden bir tanesi. Kentin kalbinde bulunuyor. Tamamı mermerden yapılmış bir alan burası. Dünyada da tek olarak biliniyor. Ayrıca şehrin en önemli tarihi olaylarına şahitlik etmiş yer burası…

Atina Gezilecek Yerler: 16 – Monastiraki Bit Pazarı

Hem şehir sakinlerinin hem de kente gelen turistlerin alışveriş yaptığı favori bir yer. Atina’da eğlenceli vakit geçirmek isterseniz Monastiraki Bit Pazarı’na uğrayabilirsiniz.

17 – Allou Eğlence Parkı

2002 yılında faaliyetlere başlayan Allou Eğlence Parkı, şehrin en büyük eğlence parkı konumunda. Özellikle çocukların gidebileceği yerler arasında ilk sırada. Sizlere eğlence dolu vakitler vaat ediyor.

18 – Yunan Motor Müzesi

2011 yılında ziyaretçilerine kapılarını aralamıştır. 19. ve 20. yüzyıla ait arabaların yer aldığı müze dikkatinizi çekecek.

Kolonaki Meydanı Atina Gezilecek Yerler

19 – Kolonaki Meydanı

Atina’da gezilecek yerler listesinde yer alan Kolonika Meydanı oldukça popüler bir yer. Şehrin lüks mağazaları, kafeleri, lüks restoranları burada yer alıyor. Özellikle akşam saatlerinde kalabalık olan meydan manzarasıyla da etkileyici.

20 – Saronik Adaları

Atina’ya seyahat etmeniz durumunda ziyaret etmeniz gereken yerlerin sayısı oldukça fazla. Atina’ya gelmeniz durumunda görmeniz gereken yerlerin başında Saronik Adaları geliyor. Atina’dan adaları feribot seferleri ile geçmeniz mümkün. Yolculuğunuz ortalama 1 buçuk saat kadar sürecektir.

Hydra adası, yunanistan gezilecek yerler

Atina’ya Yakın Gezilecek Yerler

Hydra

Atina’ya gelmişken görmeden dönmemeniz gereken yerlerden ilki elbette Hydra Adası. Şehir hayatının tüm yüklerinden kurtularak sakinliğin tadına varabileceğiniz Hydra’da motorlu araç kullanımı yasak. Tıpkı Santorini’de olduğu gibi burada da eşekler ada içi ulaşımda başroldeler.

Kıyı boyunca uzanan rengarenk tarihi konaklar adanın en ilgi çeken yerleri arasında. Galerilerle çevrili taş sokaklar arasında gezintiye çıkmak ise ayrı bir keyif. Leonard Cohen sayesinde popüler bir kimlik kazanan Hydra’ya Pire Limanı’ndan günde dört kez feribot seferi düzenleniyor ve yolculuk ortalama iki saat sürüyor.

Poros

Muhtemelen ismini daha önce duymadığınız bir ada ile listemize devam ediyoruz. Saron Adaları’nın en küçüklerinden olan Poros’a Pire Limanı’ndan 1.5 saatlik bir feribot yolculuğu ile ulaşım sağlamak mümkün.

Ada küçük olduğu için günübirlik rahatlıkla gezebilirsiniz ama saklı plajları keşfetmek ve parmak ısırtan Yunan lezzetlerini denemek için bir günden daha fazlasına ihtiyacınız var. J Eğer sakinlikten hoşlanıyorsanız Poros Adası’nı listenize mutlaka ekleyin.

spetses adası, atina, yunanistan

Atina Çevresinde Gezilecek Yerler: Spetses

Atina’ya en yakın adalardan bir diğeri ise Spetses. Hem Yunan hem Avrupalı zengin ailelerin sıklıkla tatil için tercih ettiği Spetses Adası lüks otelleri, plajları ve ayrıca görkemli konakları ile dikkat çekiyor. Araba kullanımına izin verilmediği için ada çevresini bisikletle turlayabilirsiniz.

Merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Agia Paraskevi Plajı ile Agioi Anargiri Plajı kafa dinlemek isteyenler için ideal bir ortam. Bunun yanı sıra ada merkezi çevresinde denize Kaiki Beach’ten girebilirsiniz. Pire Limanı’ndan hızlı feribota binerek ulaşabileceğiniz Spetses’te farklı bir Yunan Adası deneyimi yaşayabilirsiniz.

Santorini Turu yazısı için tıklayınız.

Delfi

Arkeolojiye ve Antik Yunan mitolojisine meraklı olanların fazlasıyla ilgisini çekecek bir rota: Delfi. Atina’ya yaklaşık 180 kilometre mesafede yer alan Delfi’nin geçmişi MÖ 800’lere dek uzanıyor. Antik çağlarda Yunanlar için önemli bir dini merkez olan Delfi o dönemlerde dünyanın merkezi olarak kabul ediliyordu.

Apollo’ya adanan tapınaklar arasında en ünlüsü olan Delfi 1987 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Günübirlik rehberli turlarla ziyaret edebileceğiniz Delfi’de Antik Yunan dünyasının derinliklerine dalabilirsiniz.

Yunan Adaları Turu yazısı için tıklayınız.

Meteora

Büyüleyici bir seyahat deneyimi yaşamaya hazırsanız rotanıza eklemeniz gereken yer Meteora. Atina’ya 350 kilometre uzaklıktaki Meteora hem tarihi hem doğası ile ziyaretçilerine benzersiz bir keşif sunuyor. Bölgeyi farklı kılansa kumtaşı vadilerinin zirvesine inşa edilmiş olan manastırlar.

14. yüzyıldan itibaren ardı ardına inşa edilen manastırlardan günümüze sadece altı tanesi gelebilmiş ve hepsi ziyaret açık. Game of Thrones dizisinin bazı sahnelerinin de çekildiği Meteora manastırlarını gezmek isterseniz dik yokuşlara tırmanmayı göze almanız gerekiyor.

 Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

muhteşem atina fotoğrafları

Atina’ya Ne Zaman Gidilir?

Atina turu planlamayı düşünürseniz en uygun tarihler Nisan ve Haziran ya da Eylül ve Ekim ayları olacaktır.

Bunun yanı sıra şehre iner inmez müze kartı niteliğinde olan Athens City Pass’i satın almalısınız. Bu size hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenize imkan tanıyacaktır.

Atina’ya uçak vasıtasıyla gitmeniz durumunda şehir merkezine ulaşmanızın en kolay yolu metro araçları. Merkeze ulaşmanız toplamda 55 dakika sürüyor olacak.

Şehir içinde ulaşım araçlarından toplu taşıma, güvenlik ve uygun fiyatlılık olması açısından popüler. Kentte en hızlı ulaşım metroyken; otobüs, troleybüs ağı da geniş.

Türkiye’den Atina’ya gitmek için Türk Havayolları’nın her gün direkt uçuşları var. Ortalama 1 buçuk saat kadar seyahat ediyor olacaksınız. Uygun bilet fiyatları için de Pegasus ve Aegean Air firmalarını takip edebilirsiniz.

Atina’ya uçak dışında otobüs vasıtasıyla da ulaşabilirsiniz. Yolculuğunuz yaklaşık 20 saat kadar sürecektir. Üstelik İstanbul’dan her gün kalkan Selanik otobüsleri mevcut. Selanik’e ulaşmanız 11-12 saat sürecektir. Buradan Atina’ya da otobüs ya da tren vasıtasıyla 7-8 saatte gidebilirsiniz.

Atina’da Akropolis seyahati şehirde yapabileceğiniz en iyi şeylerin başında geliyor. Buraya özellikle sabahın ilk saatlerinde yoğunluk başlamadan gitmenizi tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte Akropolis Müzesi ve Edem Plajı da gideceğiz yerlerin başında gelmeli.

Kentte seyahat ederken navigasyon olarak Google Maps’i, restoran arayışınız olması durumunda Foursquare’yi tercih edebilirsiniz. Şehir hakkındaki önemli bilgileri ise Athensbook uygulaması üzerinden edinebilirsiniz.

Türk yemeklerine benzerliğiyle bilinen Yunan mutfağı özellikle mezeler konusunda popülerdir. Tavsiye olarak horiatiki salata, fava, saganaki ve domateskeftedesiyi listesinize ekleyebilirsiniz. Bunların yanında deniz ürünlerinde de oldukça başarılılar…

yolcu360 blog arama banner

Atina’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul Atina arası uçak yolculuğu sadece 1 saat 10 dakika sürüyor. Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı şehre yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Eğer Atina ile birlikte civar şehir ve kasabaları da gezi listenize eklemek isterseniz yolcu360 online araç kiralama hizmetini kullanarak havalimanından veya Atina merkezden araç kiralayabilir, konforlu ve keyifli bir geziye başlayabilirsiniz.

Hem yurt içi hem de yurt dışı daha rahat ve konforlu yolculuklarınız için Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 aracılığıyla aracınızı seçebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

İzmir Atina Feribot Ne Kadar?

İzmir Atina arası feribot her akşam saat 22.00’de Çeşme’den hareket ediyor. Gemi, 361 yolcu kapasiteli. Aynı zamanda 90 tır, 500 otomobil alıyor. Bilet fiyatları ise 55 eurodan başlıyor.

İstanbul Atina Uçakla Kaç Dakika?

Atina’ya İstanbul’dan gitmek isterseniz havayolu ulaşımı işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden Atina’ya ulaşma süreniz ortalama 50 dakika sürmektedir. Ayrıca bu süre direkt uçuşlar için geçerli. Aktarmalı uçuşlarda bu zamanlama biraz daha fazla olacaktır.

İstanbul Atina Otobüs Kaç Saat Sürer?

Uçak korkunuz ya da farklı sebeplerden dolayı havayolunu tercih etmemeniz durumunda Atina’ya karayolu ile gidebilirsiniz. İstanbul’dan Atina’ya otobüsle seyahat etmeyi planlamanız durumunda yolculuğunuz ortalama 9 saat kadar sürecektir.

yunan salatası

Atina’da Ne Yenir?

Atina’da gezebileceğiniz yerleri bitirdikten sonra sıra geldi parmak ısırtan Yunan lezzetlerini denemeye… Atina’da aç kalma ihtimaliniz hiç yok çünkü şehirde tadına bakacağınız tüm yemekler aşırı lezzetli! Gelin, Atina yeme-içme detaylarına birlikte göz atalım.

Deniz ürünleri, zeytinyağlılar ve ayrıca mezelerle aranız iyiyse sizden mutlusu yok. Yunan mutfağının en özel lezzetlerini deneme şansı bulacağınız Atina’da kahve ve tatlı çeşitleri de damakları şenlendiriyor. Üstelik yemeklerin birçoğu fazlasıyla tanıdık. Zaten menüyü elinize aldığınızda birçok yemek ismine aşina olacaksınız.

Yunan Salatası

Atina’da ana yemeğe mutlaka Yunan Salatası (Greek Salad) ile geçiş yapın. Lezzetini Feta peyniri ve ayrıca Kalamata zeytininden alan Yunan Salatası mevsim yeşillikleriyle buluşunca tadına doyum olmuyor.

Deniz Ürünleri

Yunanistan deniz ürünleri konusunda adeta bir cennet. Hem aşırı lezzetli hem de porsiyonları çok büyük. Kalamarakia (kalamar), ahtapoti (ahtapot) karides saganaki (karides güveç) masanızı süsleyecek deniz ürünleri arasında yer alırken Aiolou 68, Taverna Aris, Vassilenas tercih edebileceğiniz restoranlar arasında.

Souvlaki

Atina’ya gelmişken Yunanistan’ın meşhur fast food’u Souvlaki’yi denemeden dönmeyin. Tavuk, kuzu veya domuz eti olarak hazırlanan şiş kebap Souvlaki’yi ister tabakta isterseniz dürüm olarak tercih edebilirsiniz. Böylece şehri gezerken atıştırabilirsiniz.  Kosta’s Souvlaki, Street Souvlaki’yi listenize eklemenizi öneririm.

Loukoumades

Şehri gezmekten yorgun düşen vücudunuzu biraz hareketlendirmeye ne dersiniz? Bizde de son yıllarda fazlasıyla meşhur olmaya başlayan soslu lokmalar enerjinizi yerinize getirmeye yeter.

Koulouri

Atina’da sabah kahvaltısında ne yesem diye düşünüyorsanız yine fazlasıyla tanıdık bir lezzeti tercih edebilirsiniz. Çıtır çıtır koulouri bizdeki simitin aynısı. Koulouri’yi fırınlardan taze taze satın alabilirsiniz. Böylece güne lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun!

atina'da ne yenir, gyros

Gyros

Fazlasıyla aşina olduğumuz bir Yunan lezzeti daha: Gyros. Tavuk veya domuz eti ile hazırlanan ve bir nev-i Yunan döneri olan Gyros içerisinde patates kızartması ve domates sosu dökülerek dürüm arası servis ediliyor. Siz de Atina geziniz sırasında vakit kaybetmeden karnınızı doyurmak isterseniz Gyros hem uygun fiyatlı hem de çok lezzetli bir seçenek.

Atina Otelleri

  • Adam’s
  • Hilton Athens
  • Arethusa Hotel
  • Arion Athens
  • Candia Hotel Αthens
  • Achilleas
  • The Stanley
  • Jason Inn
  • Athens One Smart Hotel
  • Sparta team
  • Acropolis Vision
  • Hotel Divani Palace Acropolis
  • Radisson Blu Hotel Park Athens
  • Evripides
  • 47 Luxury Suites

Yorum ekle