Yolcu360 Blog
arnavutkoy-kahvalti
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En İyi 10 Arnavutköy Kahvaltıcısı

En İyi 10 Arnavutköy Kahvaltıcısı

Herkes güzel bir kahvaltıyla güne başlamak ister. Arnavutköy kahvaltı mekanları sabahın ilk saatlerinde dışarıda lezzetli bir kahvaltı yapma hayali olanların uğrak yeri. Özellikle lezzete, doğallığa önem veren işletmeler arıyorsanız güzel bir yürüyüşün ardından iyi bir kahvaltı ile güne enerjik devam edebilirsiniz. Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı sözünden yola çıkarak en iyi Arnavutköy kahvaltıcılarını sizler için derledik.

Balıkçısından, kafesine, restoranlarından kahvaltı mekanlarına kadar Arnavutköy, sınırlarında pek çok alternatif barındırıyor. Üstelik bu mekanlar gezmeyi seven kitlenin favori durakları arasında yer alıyor. Arnavutköy uzun yıllardır kahvaltı anlamında da önemli bir durak haline geldi. Yıllarca azınlıklara ev sahibi yapmış olan bölge tarihi dokusu ve gezmesi hoş sokakları ile adeta bir cazibe merkezi.

 

arnavutkoy-kahvalti-.jpg
İstanbul gezisinde bir araca ihtiyacınız varsa günlük de olsa kiralama yapabilirsiniz. Örneğin konumuzdan Arnavutköy’e şahsi araç konforuyla ulaşabilirsiniz. Bu amaçla Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz. 

Arnavutköy’de Nerede Kahvaltı Edilir?

 

  • Melina Kantina

2019 Ekim ayında açılan Melina Kantin kısa zamanda birçok müdavime sahip olmuş oldukça popüler bir mekân. Arnavutköy’ün iç kısımlarındaki Melina sabah 9 akşam 9 arası faaliyet gösteriyor. İçkisiz bir menüsü olan mekân kendine has kahvaltı ve öğle yemeği alternatifleri sunuyor. Babası Antakyalı, annesi Amerikalı olan Melina Abdo tarafından hizmete açılan mekânda, sahibinden kaynaklı çok kültürlülüğü hemen hissetmek mümkün. Restoranın ana fikri “yeme-içme tutkusu olan bir kişiliğin, evde geliştirdiği tarifleri bir menüde toplaması” olarak tarif ediliyor.

Melina Kantina Adres: Arnavutköy, Satış Meydanı Sokak No:21, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0212 287 68 24

  • Carlos Arnavutköy

2020 senesinde açılan Carlos Arnavutköy bölgenin yeni mekanlarından. Gastropub konseptinde faaliyet gösteren mekân, aynı zamanda Anadolu yakasının sevilen kahvaltıcısı Ethem Efendi Kahvaltı ile kardeş işletme. Özellikle sunduğu 30’un üstü ev yapımı reçeli, pişi ve bazlamaları ile bilinen mekân, yerinden temin ettiği ürünler ile de dikkat çekiyor. Muhlama’sı da oldukça meşhur olan restoranın, serpme kahvaltıda Arnavutköy’ün en popüler noktalarından birisi olarak karşımıza çıkmaya aday. 

Carlos Arnavutköy Adres: Bebek Arnavutköy Caddesi No:111, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0533 022 4420

  • Kavanoz İstanbul

Arnavutköy kahvaltı mekanları arasında en özgün tabakları olan mekanlarından Kavanoz İstanbul, en son Time out ödüllerinde, “en iyi kahvaltı” ödülünün sahibi olmuştu. 2015 yılının sonlarına doğru Bebek Arnavutköy caddesine bağlanan bir sokakta açılan mekân bohem ve salaş bir ortam sunuyor. Bu özelliği ile bölgedeki mimarların elinden çıkma mekânlardan ayrılıyor.  

Bu arada mekân cirosundan bir bölümünü sokak köpeklerine mama sağlama amaçlı kullanıyor. Dolayısıyla korkan ziyaretçiler için zaman zaman dar koridordan geçen köpek sürüleri hakkında bir uyarı yapmakta fayda var. İçki servisi de alabileceğiniz mekânın kokteylleri de oldukça popüler. Geçen sene Bodrum’a açılan Kavanoz Yalıkavak ise, 2 yazdır bölgede oldukça popüler.

Kavanoz Adres: Arnavutköy, Takkeci Sokak No:1, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0212 265 76 67

  • Hide Arnavutköy

Özellikle güzel havaların tadını çıkarmak isteyeceklerin tercih edebileceği bir mekân; Hide Arnavutköy. Arnavutköy’ün en yenilerinden Hide tamamen açık alandan oluşuyor. Mekânın geniş ve ferah bahçesi özellikle bahar ve yaz aylarından oldukça tercih ediliyor. Kışın ise ısıtıcılar altında oturabileceğiniz mekân kendine özgü bir kahvaltı sunuyor. Ekmek üstüler, kruvasan ve yumurta bazlı özel tabaklar kahvaltının temelini oluşturuyor.

Hide Arnavutköy Adres: Arnavutköy, Arnavutköy Deresi Sokak No:8, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0212 257 79 00

  • Crepan Arnavutköy

Crepan Arnavutköy, 2015 yılının sonlarına doğru açıldı. İsminden de anlaşılacağı gibi bölgedeki krep, pancake lezzetleri için Creapan’ı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Mekân, usulüne uygun krep ve pancake yapabilmek için ön araştırmalarını ürünlerin çıktığı ülkelerde yapmış. Hafta sonları kahvaltı servisi 13.00’e kadar sürüyor.

Crepan Adres: Arnavutköy, Francalacı Cd. No:7, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0530 944 80 20

arnavutkoy-kahvalti-1.jpg

  • Any Arnavutköy

Boğazda güzel bir pazar yürüyüşünün ardından mükellef bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Arnavutköy’deki Any’den daha güzel bir kendini şımartma kahvaltısı bulamazsınız. Mekânın özellikle deniz manzaralı üst katındaki kocaman ahşap masa adeta bir film setinin şölen sahnesinden fırlamışcasına hazırlanıyor. 

Any Arnavutköy Adres: Arnavutköy Mahallesi, Bebek Arnavutköy Caddesi No:71, 34345 Beşiktaş 

Tel: 0212 265 32 69 

  • A Bit Of Eggo

2018 yılında açılmış olan A Bit Of Eggo adından anlaşıldığı üzere tamamen yumurtalı seçenekler sunan cafe / kahvaltıcı. Organik yumurtaların kullanıldığı ekmek üstü seçeneklerin öne çıktığı mekânda lezzetli tatlılar da mevcut. Ekşi mayalı ekmek üstüne avokado püreli, eritme peynirli Eggomania ve sosisli çırpılmış Eggo deneyimlenmesi gereken bir tat.

A Bit Of Eggo Adres: Arnavutköy Mahallesi Abdülhak Molla Sokak No:26, 34345 Beşiktaş 

Tel: 0532 636 63 10 

  • Froses Floral Cafe

Froses, Arnavutköy kahvaltıcılarının arasında en yeni olanlardan. 2019’da çiçekçi cafe konseptindeki açılan mekân açıldığı günden beri oldukça müşteri topluyor. Sadece fotoğraf çektirip çıkanlar bile oluyormuş. Tamamen pembeler içindeki dekorasyonu ile yurt dışındaki özellikle de Londra ve New York’taki benzerlerini hatırlatıyor. 

Froses Floral Cafe Adres: Arnavutköy Mahallesi, Bebek Arnavutköy Caddesi No:26/A, 34345

Tel: 0212 257 06 05 

  • Rustique Mutfak

Rustique Mutfak günün her saati kahvaltı edebilirim diyenlerin buluşma noktası olabilir. Neredeyse tüm gün kahvaltı sunan mekân %100 ekşi mayalı artisan ekmek üzerine kahvaltılık seçenekler sunuyor. Patates waffle, avokado ve iki göz yumurtalı Dani’nin Favorisi ve tostlardan füme etli Özi’nin favorisi oldukça başarılı. Aynı zamanda bir artizan ekmek fırını da olduğu için gelmişken eviniz için de ekmek alışverişi yapabilirsiniz. Zira en az 10 çeşit ekmek çeşidi mevcut. Çalışanları kibar ve ilgili. Açık alanı biraz küçük ama yağmurlu günlerde içerisi de çok keyifli

Rustique Adres: Arnavutköy, Eğlence Sokak No.8, 34345 

Tel: 0212 287 8789 

arnavutkoy-kahvalti-2.jpg

  • Gabfood

Sağlıklı menüsü ve el yapımı lezzetleri ile Gabfoods İstanbul’un ilk Paleo yemek mekânıdır. Kuruçeşme Caddesi’nde ilçenin en yeni mekânlarından biri olan Gabfood ayrıca Arnavutköy’ün en sağlıklı ve doyurucu mekanlarından biridir. Menülerinde glütensiz, rafine şeker içermeyen ve sağlıklı yiyecek alternatiflerini bulmam mümkün. Mekân ayrıca ekmekler, granola çeşitleri, taze sütler, sağlıklı ezme alternatifleri ve atıştırmalık seçenekleri ile zengin bir kahvaltı sofrasına davet ediyor.

Birçok ekmek çeşidinin arasında paleo ekmek, muzlu ekmek, paleo domatesli ekmek, balkabaklı ekmek ve brioche ekmeği seçeneklerini damak zevkinize göre tercih edebilirsiniz.

Mekânda granola da envai çeşit. Çikolatalı, glutensiz, balkabaklı ve baharatlı, matcha ve Hindistan cevizli granola seçeneklerinden bir ya da birkaçını seçebilirsiniz.

Gabfood’da satın alabileceğiniz bir diğer kahvaltı seçeneği de sağlıklı ezmelerdir. Çikolatalı ve fıstık ezmeli, Masala Chai ve bademli, çikolatalı ve bademli, kajulu ezme alternatifleri arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.

Gabfood Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Arnavutköy, Kuruçeşme Caddesi No: 2, 34345

Telefon: 0212 287 20 87

İstanbul genelinde sabahları serpme kahvaltı konsepti oldukça yaygın olsa da mekânların kendilerine has dokunuşları ile şekillenen menüler de var. Arnavutköy kahvaltı mekanları, sabahın ilk ışıklarında lezzetli bir kahvaltı hayali kuranlar ya da “Brunch” kahvaltı ile güne devam etmek isteyenlerin için bu saydığımız harika yerleri barındırıyor. Arnavutköy kahvaltıcıları da her zevke ve damak tadına uygun seçenekler sunuyor. İster omlet ister gözleme ister serpme kahvaltı olsun hangisi size hitap ediyorsa yukarıda saydığımız mekân seçeneklerini deneyimleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

 

Yorum ekle