Yolcu360 Blog
arac-kiralama-fiyatlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç Kiralama Fiyatları Neye Göre Değişir?

Araç Kiralama Fiyatları Neye Göre Değişir?

Araç kiralama fiyatları neye göre değişir? Kişisel araç ihtiyacı söz konusu olduğunda, ailelerle yapılacak seyahatler için konforlu bir araç gerektiğinde ya da iş için araca ihtiyaç duyulduğunda araç kiralama çok konforlu bir seçenektir. Diğer yandan spor bir otomobili ya da lüks bir modeli deneyimleme fırsatı da sunar. Araç kiralama sektörü, en zengin hizmet seçeneğine sahip sektörlerden biridir. Üstelik her kullanıcının beklentisine uygun seçenek sunma esnekliği de vardır. Araba kiralama ihtiyacı söz konusu olduğunda en çok merak edilen konu ise kiralık araç fiyat bilgisidir. Kiralık araba fiyatları için asla tek bir rakamdan söz edilemez. Zira, kiralık oto fiyatları, birden fazla sebebe bağlı olarak değişir. Peki, araç kiralama fiyatları neye göre değişir? Araç kiralama fiyatlarına etki eden birden fazla faktör vardır. Bunları değerlendirmeden önce araç kiralama fiyatlarının nasıl belirlendiğini anlamak gerekir. 

Türkiye’nin binlerce noktasında ve dünyanın 180 ülkesinde araç kiralama denildiğinde akla ilk gelen isim olan Yolcu360’ta yıl boyunca en iyi araç kiralama fiyatlarını bulabilir ve dakikalar içerisinde ideal aracınızı en uygun fiyata kiralayabilirsiniz!

Araç Kiralama Fiyatları Nasıl Belirlenir?

arac-kiralama-fiyatlari

Araç kiralamada fiyatları belirleyen birden çok etken vardır. Bu etkenler ve onların etkisi bir araç kiralama firmasından diğerine değişiklik gösterebilir. Ancak genelde tüm rent a car firmalarının fiyat belirleme kriterleri birbirine benzer. Bunların üzerinden geçelim. 

  • Genel enflasyon gibi ülke genelindeki hizmet ve ürün fiyatlarına etki eden konular.
  • Sezon
  • Aracın marka ve modeli / segmenti
  • Aracın özellikleri 
  • Lokasyon
  • Araç kiralama kampanya ve indirimleri

Oto Kiralama Fiyatları Neye Göre Değişir?

Yukarıdaki araç kiralama fiyatları nasıl belirlenir başlığı altında çok genelleyerek geçtiğimiz konu başlıkları aslında bu sorunun da cevabıdır. Oto kiralama fiyatları aşağıdaki konulara göre değişir. 

  • Sezon: Aracı kiralamak istediğiniz sezon, fiyata etki eder. Araç kiralama sektöründe turizm sektöründeki yüksek sezonlar ve düşük sezonlar etkilidir. Örneğin yaz mevsimi, yüksek sezon olarak kabul edilir. Siz, Alanya’da araç kiralama için temmuz ayını seçtiğinizde bu, yüksek sezonda turizm bölgesinde bir kiralama olacaktır. Aynı lokasyonda aynı aracı ocak ayında daha uyguna kiralayabilirsiniz. Benzer şekilde Erzurum’da Ocak ayında 4X4 araba kiralamak istediğinizde aynı aracın Temmuz fiyatı daha düşük olabilir. Çünkü Erzurum’un turizm sezonu ve araç kiralamaya talebin yoğun olduğu dönemi kış aylarıdır. 
  • Aracın Segmenti: Kiralamak istediğiniz araç, B segmenti, C segmenti gibi kategorize edilen segmentlerden birine aittir. Bu segmentlerin her birindeki araçların kiralama fiyatları da farklıdır. 
  • Aracın Özellikleri: Kiralamak istediğiniz aracın özellikleri de fiyata etki eder. 4X4 olması, üst segment araç olması, yakıt tipi, bazı ek özelliklere sahip olması fiyat belirlemede etkilidir. Ancak en etkili detaylar; şanzıman tipi, yakıt tüketim şeklidir. 

En Uygun Araç Kiralama İçin Nelere Dikkat Etmeli?

arac-kiralama-fiyatlari

Uygun fiyata oto kiralamak önemlidir. Bunu sağlamak için ya da bu avantajlı sonuçlara ulaşmak için aşağıdaki adımları dikkate alabilirsiniz:

  • Sezon dışında kullanıcıya sunulan araç kiralama kampanyalarından yararlanın. 
  • Otomatik yerine manuel şanzımanlı araç kiralayın. Çünkü kiralama fiyatı daha uygun olacaktır. 
  • Eğer çok gerekli değilse 4 tekerden çeker, panoramik cam tavanlı ya lüks araç seçmeyin. 
  • Araç kiralama şirketlerinin sunduğu fiyatları karşılaştırın. Fiyat karşılaştırmak birden çok avantajı tek seferde görebilme konforu sunar. 

Hangi Aracı Kiralamalı?

Araç kiralama yaparken hangi aracı seçeceğiniz karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda kendinize aşağıdaki soruları sorabilirsiniz. 

  • Ne kadar geniş bir araca ihtiyacım var?
  • Ne kadar uzun süre bu aracı kullanacağım ve yakıt ekonomisi ne kadar önemli?
  • Aracı kullanacağım arazinin koşulları nasıl? 4X4 bir araç kiralamak şart mı?
  • Araç kiralama için bütçe aralığım nedir?
  • Bu tatili, seyahati sezonun çok hareketli olmadığı bir zamana erteleyebilir miyim?

Araç Kiralama Konforunu Yolcu360 ile Deneyimleyin!

arac-kiralama-fiyatlari

Günümüzde gezginler için seyahat etmeyi kolaylaştıran en önemli hizmetlerden biri kesinlikle araç kiralamaktır. Kiralık araçlar, bir yerden diğerine havayolu ile, ternle ya da otobüsle seyahat ederken gittiğiniz yerdeki kişisel araç ihtiyacını karşılar. İlk kez 1916 yılında ABD’de bir girişimci bu ihtiyacı keşfetmiş. Bugün hala hizmet veren The Yellow Cab Company o zaman kurulmuş. Ardından çok sayıda rakibi çıkmış ve bu hizmet çeşitlenerek güçlenerek turizm alanında kendine yer bulmuştur. Araç kiralamak, pek çok durumda bir araç satın almaya kıyasla avantajlıdır. Araç kiralamanın bazı avantajları şu şekilde özetlenebilir:

– Geçici ihtiyaçlar için uygun maliyetli bir seçenek olması.

– Farklı araç modellerini deneme ve seçme imkanı.

– Bakım, sigorta ve diğer masrafların kiralama firması tarafından karşılanması.

– Seyahat ederken konfor ve güvenlik sağlaması.

– Kiralık araçlarla sürekli bakım gerektiren işlerle uğraşmaktan da kaçınmış olursunuz.

Otel konaklaması, restoran seçenekleri, havayolu ulaşımı ve araç kiralama hizmeti, seyahatte konfor yaklaşımını kökünden değiştirmiş hizmet türleridir. Zaten bu dört hizmet alanı birbirinden güç alarak ve birbirine paralel bir eğriyle gelişir, çeşitlenir. Kullanıcıya seçenek sunma bakımında çok zengin olan bu dört hizmet alanının bir ortak noktası da hepsinin online rezervasyon fikri ile çok daha konforlu bir hale gelmiş olmasıdır. Onlarca otel, pansiyon, kiralık ev, karavan gibi konaklama seçeneği içinden en uygun fiyatlı olanı kolayca bulmayı sağlayan online fiyat karşılaştırma platformları, restoran menülerinde eş zamanlı erişim sağlayan sistemler, uçak biletlerini karşılaştıran siteler ve elbette araç kiralamada en uygun fiyatlı seçeneği bulduran sistemlerle ilerlemek daha konforlu.

Özellikle araç kiralama alanında Yolcu360 ile süreç daha kolay oldu. Yolcu360 rehberliğinde bulunduğunuz bölgedeki farklı araç kiralam ofislerinin anlık fiyat listelerine erişebilirsiniz. En uygun fiyatlı kiralık araba seçeneğini hemen görebilir ve çok kolay bir şekilde kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Seyahatlerinizde ihtiyacınız olan özelliklere sahip kiralık araçları cazip fiyat avantajlarıyla kiralayabilir ya da uzun dönem araç kiralam fırsatlarıyla ayağınızı yerden kesebilirsiniz. 

Yorum ekle