Yolcu360 Blog
araba-cami-temizligi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Araba Camı Temizliği Nasıl Yapılır?

Araba Camı Temizliği Nasıl Yapılır?

Araç kullanmak doğrudan gözlem yapmayı ve dikkatli olmayı gerektirir. Güvenli bir sürüş gerçekleştirmek için camların çok temiz olması gerekir. Konforlu bir yolculuk ve can güvenliği için cam temizliğini küçümsememek gerekir. Özellikle bütün gününü araç kullanarak geçirenlerin, sağlıklı bir sürüş deneyimi yaşaması için camların temiz olması hayati önem taşır. Araç kullanan sürücüler için, araba camı temizliği nasıl yapılır püf noktalarını listeledik.

Öncelikle araç camlarının hassas bölgeler olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca temizlemek için ayrıntılarına hakim olmak gerekir. Bu yazımızda, ‘araç camlarını nasıl temizlemek gerekir?’ sorusuna detayları ile cevap vermeye çalıştık.  

Cam Filmi Cezası Ne Kadar? Cam Filmi Yasak Mı? yazımızı okumak için tıklayın.

Araç cam temizliğini düzenli hale getirmek, güvenli bir yolculuk ve kazlardan korunmak için olmazsa olmaz bir kuraldır. Şimdi gelin birlikte sizler için hazırladığımız ‘cam temizleme yol ve yöntemleri, araç cam temizliğinde nelere ihtiyaç duyulur?’ yazımıza göz atalım.  

Araç Camlarını Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Araç camının zarar görmemesi için süngerin yumuşak ve ıslak olması gerekir. Aksi takdirde bastırdığınızda çizilme tehlikesi vardır. Sonradan herhangi bir sorunla karşılamamak için temizlik esnasında camın çizik ve çatlak olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Temizlikte kalın telli fırçalar kullanmak camlarda çizik oluşturur.  Bunun yerine yumuşak uçlu fırçalar tercih edilmelidir.  

Araç camı temizleme işlemlerinde suyun kireçli olmamasına da özen gösterilmelidir. Suyun fazla kireçli olması halinde camlarda kireç lekeleri oluşur.  

Araç Camlarını Temizlemek İçin Gereken Malzemeler? 

Araç cam temizliği için gereken malzemelerden üç tanesi çok önemlidir. Bunlar cam temizleme spreyi, yumuşak bir sünger ve kuru bez ya da onun yerine geçebilecek gazete kağıdıdır. Ek olarak yazın oluşan tozlar ve kışın oluşan çamurlar için en etkili temizlik yöntemlerini bilmek işinizi kolaylaştırır. Sünger ve sprey yardımıyla çamur veya toz tabakaya su sıkıp kirleri yumuşatıp silmek gerekir. Cam kuruduktan sonra ise sprey sıkıp gazete kağıdı ile kurulayabilirsiniz. Burada şuna dikkat etmek gerekir; çamur ve toz için kullanılan bezleri ince temizlik için asla kullanmayın! 

Araç Camlarındaki Kireç Nasıl Çıkar?  

Dış etkenlerden dolayı bazen araç camları kireç olur. Bu lekeleri temizlemek için normal temizlikte kullanılan spreyler işe yaramayabilir. Bunun için özel yöntemler mevcut.  Ardından yarı yarıya su ve sirke kullanılarak araç camlarında oluşan kireçlerden kurtulabilirsiniz. Başka bir yöntem ise deterjan ve ılık su ile araç camlarındaki kireçleri temizleyebilirsiniz.

Araba Camı Temizliği: Buz Tutmuş Araba Camları Nasıl Temizlenmelidir?  

Kışın araç sahiplerinin sık karşılaştığı sorunların başında buz tutmuş araba camları gelir. Buz tutmuş araba camlarını temizlemek için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle buzlu araba camlarına kesinlikle sıcak su dökmemelisiniz, çatlayabilir.

Bunun yerine aracın camlarını akşamdan antifrizli cam suyu ile temizlemeyebilirsiniz. Bu sayede sabahları buz oluşumunu engelleyebilirsiniz. Buzlanmış araç camı ise araba camı buz temizleyici kazıma aletleriyle önce hassas şekilde temizlenmeli, daha sonra yine antifriz özellikli sıvılarla temizlenmelidir. Öte yandan, su ve sirke etkili bir yöntem olarak buzlanan camların çözülmesinde de kullanılabilir. 

Yapışkan Temizleme Yöntemleri 

Araba camlarına yapışmış ve en zor temizlenen şeylerden biri de yapışkan maddelerdir. Bu maddeleri temizlemek görüşü daha net bir yolculuk geçirmek için büyük önem taşır. Cama yapışmış yapışkanlardan da kurtulmanın birkaç etkili yöntemleri var. 

Araba camı yapışkan temizleme yöntemlerini; aseton, kolonya, beyaz sirke, ispirto, sıcak su ve deterjan kullanmak olarak sıralayabiliriz. Tüm yolları denemenize rağmen yapışkan lekeleri çıkmıyorsa araç temizliğinden anlayan birine başvurmalısınız. 

Araba Camı Temizliği: Böcek ve Sinek Kalıntılarını Temizlemek İçin Ne Yapmalı? 

Araç camlarına yapışan sinekleri de küçümsememek gerekir. Sinekler görüşünüzü kısıtlayacak etkiye sahiptir. Aslında sinek ve böcekler için özel sıvılar vardır. Bu sıvılar bazen sinekleri kovmada etkili olmaz. Araç camlarına lekeler oluşturan sinek kalıntıları için su ve sabun yeterli olacaktır. Su ve sabun çıkartmadığı takdirde yardım almanızda fayda var. 

Cam Temizliği İçin Sprey Tarifi 

Arabanız için cam temizleme spreyini kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bir litreye suya çeyrek fincan amonyak ekleyip, kapağı sıkı kapanan bir plastik şişeye doldurun. Camlarınızı, bu karışımı yumuşak bir süngere dökerek temizleyin, kağıt havluyla kurulayın. 

Çeyrek fincan kabartma tozu ve çeyrek fincan bulaşık deterjanını, 4 litrelik suya ekleyerek, bir başka ev yapımı cam temizleme spreyi hazırlayabilirsiniz. Kullanmadan önce karışımı çalkalayıp büyük bir kovanın içine dökün. Sonrasında içine ılık su ekleyin. 

Arabanızda mutlaka, bebekler için satılan ıslak mendillerden bulundurun. El altında olmaları, gerekli anlarda temiz camlara kavuşmanızı sağlayacak. 

Araç Cam Temizliği için Önemli Notlar 

Unutmayın ki güvenli sürüş için temiz araç camları şart. Sevdikleriniz ve kendiniz için sağlıklı araba kullanmak istiyorsanız aracınızın bakım ve temizliğini yapmalısınız. Altı üstü cam temizliği deyip geçiştirmeyiniz.

Araç sürmeyi severler için pratik cam temizleme yöntemleri işlerini kolaylaştırır. Özetle sizlerde aracınızın temiz camlara sahip olmasını istiyorsanız yukarıdaki pratik önerilerimizi dikkate alıp uygulayabilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle