Yolcu360 Blog
oto-servis-nasil-acilir-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Oto Servis Nasıl Açılır? Oto Servis Hakkında Merak Ettikleriniz

Oto Servis Nasıl Açılır? Oto Servis Hakkında Merak Ettikleriniz

Araba kullanan herkes en az bir kere otomobil tamirine ihtiyaç duymuştur. İnsanlar gibi otomobiller de düzenli bakıma ihtiyaç duyuyor. Ayrıca herhangi bir arıza söz konusu olduğunda en hızlı şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Bu durum otomobil servisi açma fikrini cazip hale getiriyor. Peki oto servis nasıl açılır?

Oto servisleri birçok farklı ihtiyaca yanıt veriyor. Dolayısı ile aracı ile herhangi bir sorun yaşayan ya da bakım yaptırmak isteyen kişiler, otomobil servislerine gidiyor. Araç servislerine sık sık ihtiyaç duyulması, dolayısıyla oto tamir dükkanı nasıl açılır sorusunu akla getiriyor. Otomobil servisi açmak için dikkat edilmesi gereken birçok husus var. Öncelikle yetkili oto servisi mi özel servis mi karar vermeniz ardından da farklı alanlarda araştırma yapmanız gerekiyor. 

Bu yazımızda oto tamir dükkanı nasıl açılır ve oto servis ne kadar kazanır gibi soruları yanıtlıyoruz. İşte özel oto servis açmak için gerekenler ve çok daha fazlası…

Oto Tamir Dükkanı Açmak

oto-servis-nasil-acilir-2

Oto tamir dükkanlarında farklı görevlerde çalışan kişiler zaman içinde kendi dükkanlarını açmayı tercih ediyor. Bu duruma paralel olarak; birikimi olan kişiler, işlerinde yetkin kişilerle ortak teşebbüslerde bulunabiliyor. Her iki durumda da oto tamir dükkanı nasıl açılır sorusu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Oto servis dükkanı açmak için en önemli faktör tecrübe. İşin gerekliliklerine hakim ve işin ehli olmak, iş planı hazırlamayı ve yönetmeyi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. 

Oto servis açmak için yapılması gereken ilk şey planlama yapmak. İş planı dahilinde oto servis açma maliyeti açısından iyi bir analiz yapmalısınız. Mevcut sermaye miktarınızı; muhtemel gelir ve olası giderler açısından doğru değerlendirmelisiniz. Özel oto servis açmak için 2 seçeneğiniz var. Aktif olarak faaliyet gösteren bir oto tamir dükkanını devralabilirsiniz. Sıfırdan yeni bir özel otomobil tamirhanesi açabilirsiniz. Ayrıca bunların yanı sıra yetkili oto servis bayi olmayı da tercih edebilirsiniz. 

Oto tamir dükkanı açmak için gerekenler arasında verilecek hizmetin belirlenmesi de yer alıyor. Bu aşamada spesifik bir uzmanlık alanı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra genel hizmet vermeyi de seçebilirsiniz. Motor tamiri ve ses sistemi kurulumu hizmetleri oldukça tercih ediliyor. Aynı anda birden çok hizmeti vermek, genel anlamda avantajlı oluyor. Ancak bir arada farklı uzmanlıklara dair hizmet vermek için de kalabalık bir kadro gerekebiliyor.  

İş planlaması yapmanın ve verilecek hizmete karar vermenin ardından, oto servis açmak için uygun yer bulmak gerekiyor. Oto servisin konumu, birçok kişi tarafından çok önemlidir. Sanayi bölgesi, ana yollar ve büyük şehirler oto servis için tercih etmenizde faydalı yerler olarak öne çıkıyor. Seçtiğiniz mekanın, vereceğiniz hizmet türüne uygun olması da oto servisi açarken dikkat edilmesi gerekenler arasında. 

 Otomobil Servisi Açmak İçin Gerekli Belgeler

oto-servis-nasil-acilir-3

Oto servis nasıl açılır sorusunun yanıtı farklı basamaklardan oluşuyor. İş planı yapmak, yer ve verilecek hizmeti belirlemenin ardından, oto servis açmak için gerekli belgeler hazırlanmalı. Oto tamircisi kuruluş işlemleri için gerekli belgeleri sizin için listeledik.

  1. Başvuru için doldurulması gereken form
  2. Servisin kurulacağı yerin planları
  3. İnceleme yapan memurlar tarafından hazırlanan rapor
  4. Çevre kirliliğine karşı alınacak tedbirlerin raporları
  5. Su kaynaklarının ve analizlerinin raporları
  6. İşyeri ruhsatı

Bunların yanı sıra işyeri ruhsatı için gereken evrakları belediyeden öğrenebilirsiniz. Özel oto servis açmak için gerekenler tamamlandıktan sonra, onay sürecinin tamamlanması bekleniyor. Bu bekleyişin tamamlanması ile de oto servis hizmetlerine başlayabilirsiniz. 

Oto Servis Açmak İçin Gerekli Ekipmanlar

oto-servis-nasil-acilir-1

Oto servis ekipmanları, verilecek hizmetin kalite standartlarını da yükseltiyor. Dolayısı ile doğru oto servisi için doğru malzeme seçimi önemli unsurlar arasında. Özel oto servisi için gerekli malzemeleri toplu şekilde almak, avantaj sağlıyor. Oto tamir malzemesi dükkanları üzerinden hem malzemelerle ilgili bilgi edinip, hem de aradığınız ürünleri bir arada bulabilirsiniz. 

Oto servis açmak için gerekli makineler vereceğiniz hizmete göre farklılık gösteriyor. Farklı makinelerin yanı sıra araç liftleri, jant düzeltme makinesi, arıza test cihazları, kompresör ve mekanik el aletleri hemen her oto servisinde mevcut. 

Makinelerin yanı sıra oto servislerinde yedek parçalar da varf. Özel otomobil servislerinde bulunan malzemeler arasında; araç lastikleri, farlar, merkezi kilitler, emniyet kemeri ve bağlantıları, şarj dinamosu, amortisör, klima, LPG ve elektrik dönüşüm kitleri gibi seçenekler yer alıyor.

 İyi Bir Oto Servis Nasıl Olmalı?

oto-servis-nasil-acilir

Oto servisi nasıl olmalı sorusu, bu işi yapmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Bir oto servisinin iyi olarak tanımlanması için gelen müşterilerin memnun olarak ayrılması gerekiyor. Oto serviste müşteri memnuniyeti için ise dikkat edilmesi gereken pek çok konu var. 

Uzman Personel

Otomobil tamiri için konusunda eğitimli ve uzman çalışanlar, müşterilere güven veren faktörler arasında.  

Zamanlama

Aracını tamire getiren birçok kişi hıza önem veriyor. Aracını çabuk geri alıyor olması, müşteriler için tercih sebebi. 

Uygun Fiyatlandırma

Ekonomik fiyat seçenekleri birçok kişinin tercihini doğrudan etkiliyor. Kişiler güvendikleri yerlerin yanı sıra fiyat açısından da uygun olan yerleri tercih ediyor. 

Bilgilendirme

Otomobildeki sorunun ve çözüm seçeneklerinin araç sahiplerine net şekilde anlatılması, kişilerin güven duymasına destek oluyor. Teknik servisin onarım hakkında yaptığı bilgilendirme, müşterinin memnuniyetini artırıyor. 

Esnek Sorun Çözme Becerisi

Servis çalışanlarının işlerinde uzman ve deneyimli olması, sorunlar karşısında esnek çözümler sunmalarını kolaylaştırıyor. Müşterilere çözüm için birden fazla alternatif sunmanız, memnuniyeti artıran faktörler arasında. 

Yedek Parça Temini

Oto servislerde yedek parçaların hazır bulunması, hizmetin hızlı gerçekleşmesini sağlıyor. Bu yüzden yedek parça bulunduran, oto tamir dükkanları avantaj sağlıyor.  

Oto Servis Nasıl Açılır?: Oto Yetkili Oto Servisi Açmak

Özel oto servisi açmanın yanı sıra yetkili oto servisi açmak da mümkün. Gerekli hazırlıkları yaparak, yetkili otomobil servisi olabilirsiniz. Peki yetkili oto servis ne demek

Yetkili oto servis; belirli bir markaya ait araçların bakım ve tamirlerini gerçekleştirebiliyor. Otomobil markaları, kendi araçlarına özel bakım ve tamir işlemleri için belirli bir bölgede bayi belirliyor. Bu sayede o marka için hizmet veren tek yetkili işletme siz oluyorsunuz. Özel yetkili oto servisi olmak için “franchise” sistemi kullanılıyor. Yetkili oto servisi açmak, özel oto servisine göre daha fazla sermaye gerektiriyor. 

Yetkili oto servisi açmak için dikkat edilmesi gerekenler arasında özellikle iki konu var. Oto yetkili servis açmak istiyorsanız; bölgenizdeki araç markalarını analiz etmeli, hangi marka daha çok var öğrenmelisiniz. Sonraki aşamada da bölgenizde hangi markanın yetkili servisi olmadığını tespit etmelisiniz. Bunların ardından oto yetkili servis açmak için gerekenler marka ile yapılacak görüşmede size iletilecektir. 

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde nüfusun artması ile otomobil sayıları da artıyor. Otomobil sayısındaki bu artış, tamir ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Otomobil tamiri, oto bakım hizmetleri ve yedek parça gibi ihtiyaçlar, oto servis sayısının artmasına neden oluyor. Tamir hizmeti veren servisler, gün geçtikçe daha çok ilgi görüyor ve buna bağlı olarak gelirleri çoğalıyor. 

Kaynaklar:

  • OTOMOBİL BAKIM ve SERVİS HİZMETLERİ TERCİHİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet KARAHAN Fırat Üniversitesi İİBF, İşletme Bölümü, Elazığ-Türkiye

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle