Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Apple Car Projesi | Apple Car Almak İsteyen?

Apple Car Projesi | Apple Car Almak İsteyen?

Apple markası, bilgisayar, tablet, akıllı saat ve akıllı telefon gibi teknolojilerle yüzyılımıza damgasını vuruyor. Dev bir teknoloji, bilim, bilgi ve beyin yatırımı olarak kendini özetleyen Apple, gerçekten de üretmenin ve yeni teknoloji yaratmanın önemini iyi biliyor. “Keşke ülkemizden de böyle işler çıkabilse” dedirtiyor. Apple’ı Otomobil Haberleri köşemize konu yapan ise yeni Apple Car projesi. Detaylar şöyle…

Apple Car Projesi

Kaynak: https://www.dunya.com/

Öncelikle Apple Car, gerçek bir araba. Peki ne zaman seri üretimi yapılacak ve mesela Apple’ın arabası Türkiye’ye gelecek mi

2021’in ilk ayının gündeminde sürücüsüz gerçek bir otomobil olan Apple Car var. Apple, önceki dönemlerde kendi otomobilini üretiyor iddialarıyla büyük yankı uyandırmıştı. Fakat daha sonra otomobil üretmekten ziyade başka şirketlere pazarlamak için sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirildiği bilgisi aktarılmıştı. Bu projeyi yönetmesi için daha önce Apple’da yapay zeka teknolojisi ile çalışan John Giannandrea getirildi. Sonra Apple ve TSMC şirketi sürücüsüz otomobiller için işlemci üretiyor iddiaları gündemde geniş yer buldu. Hatta Apple bunun için ABD’de bir fabrika açmak istediği bile dile getirildi. Şimdi ise en başa dönerek gerçek bir Apple Car üzerinde çalışıldığı söyleniyor. Apple’dan duyduklarımıza göre gerçek elektrikli bir otomobil yakında pazara sunulacak.

Apple Marka Araba: Apple Car!

Kaynak: https://www.dunya.com/

Bu haberler bir varsayımdan ibaret olsa da Apple Car projesinin programdan önde olduğu ve  gelecek yıl tanıtılacağı iddaa ediliyor. Aynı zamanda Apple Car için parça üreten Tayvan’lıların da üretim hızını artıracağı söylenenler arasında. Kaynaklar Apple’ın ABD’de gizli olarak çeşitli otomobilleri test ettiklerini de ifade ediyor. Aracın adı ise Apple Car olacak. 

2021 Eylül ayında gösterilmesi beklenen otomobil için ‘geliştiriyoruz’ güncellemesi gelebilir. Bu tarihte otomobilin özellik ve tasarımları açıklanabilir deniliyor. Apple’ın gerçekten aracı tanıtması ve kullanıcılara ulaştırabilmesi Covid-19’da dikkate alınırsa 2021 Eylül çok erken gözüküyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle