Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Ankara Etkinlik Takvimi Aralık 2023

Ankara Etkinlik Takvimi Aralık 2023

Ankara etkinlik takvimi Aralık ayı ile 2023 yılına güzel bir kapanış yapıyoruz. İçinizi ısıtan konserlerden, keyifli tiyatro gösterilerine ilginizi çekebilecek pek çok etkinlik sizleri bekliyor.

Ankara Sergi, Workshop, Talkshow Takvimi Aralık 2023

ankara-etkinlik-takvimi-aralik.jpg

  • Seda Yüz

Komedyenlerin erkek olmasına alışığız. Hep erkekler komik olacak diye bir kural yok elbet. Seda Yüz de tam olarak bu algıyı yıkmak için sahnelerde. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Seda, bir süre bir bankanın pazarlama departmanında çalıştıktan sonra stand up gösterilerine başlıyor. Aslına bakarsanız bizden birisi. Kurumsal sektörü tanıyan, işin gerçek yönünü ve insan ilişkilerini gırgır şamataya vurarak seyircisi ile buluşturuyor. Ankara etkinlik takvimi Aralık listemizin ilk sırasında yer alıyor. 

Tarih: 9 Aralık 2023

Saat: 21.30

Yer: Route Ankara Sahnesi

  • Doğu Demirkol

Doğu Demirkol, son yıllarda tek kişilik gösterileri ile hayran kitlesini artırmaya devam ediyor. Sadece Türkiye’de değil üstelik Avrupa ve Amerika’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterileri de tam gaz sürüyor. Kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan beslenen Doğu Demirkol, önümüzdeki günlerde Ankara etkinlikleri kapsamında seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 

Tarih: 14 Aralık 2023

Saat: 20.30

Yer: Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi- Genco Erkal Salonu

  • Açık Mikrofon

Tecrübeli komedyenlerin ve kendisini denemek isteyen amatör komedyen adaylarının sahne aldığı Açık Mikrofon gecesine davetlisiniz. İster seyirci olun ister komedyen kahkaha dolu bir gece geçireceğinize eminiz. Biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 16 Aralık 2023

Saat: 17.00

Yer: Fade Stage & Coffee

  • Masterpiece Ankara Heykel – Amore

“Elim sanata yatkın değil.” diyenleri duyar gibiyiz. Merak etmeyin. Masterpiece Ankara Heykel- Amore etkinliğine katılmak için sanat temelinizin olmasına gerek yok. Tek yapmanız gereken sıcak içeceğinizi kapıp, buraya gelmek. 

Tarih: 27 Aralık 2023

Saat: 19.00

Yer: Masterpiece Ankara

  • Masterpiece Ankara Heykel – Yılbaşı Ailesi

Sanat, müzik ve keyfin bir arada olduğu bir etkinliğe davetlisiniz. Keyifli bir ortamda güzel müzikler eşliğinde birbirinden ilginç heykeller yapma fırsatına sahipsiniz. Üstelik heykel sanatına ilişkin deneyim sahibi olmanıza da gerek yok. Kil ve formlar ile dolu geçireceğiniz bir keyifli birkaç saat sizleri bekliyor.  

Tarih: 30 Aralık 2023

Saat: 19.00

Yer: Masterpiece Ankara

Ankara Konserleri Aralık 2023

ankara-etkinlik-takvimi-aralik-.jpg

  • Levent Yüksel

Levent Yüksel’in meşhur şarkısı “Tuana”yı bilmeyenimiz yoktur herhalde. İçimizdeki baharlara umut olan güçlü ses Levent Yüksel, Ankara etkinlik takvimi Aralık ayında hayranları ile buluşuyor. 90’lı yıllardan günümüze pop müziğine yön veren romantik sanatçı Levent Yüksel konseri sizleri bekliyor. “Medcezir”, “Ya Sonra”, “Zalim” ve daha pek çok şarkısına eşlik etmek istiyorsanız biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 1 Aralık 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

  • Yıldız Tilbe

“Güzel elbiseleri giyip, kuşanalım.” Yıldız Tilbe konserine gidelim. 😀 Önümüzdeki günlerde hayranları ile buluşacak olan Yıldız Tilbe konserine sizler de davetlisiniz. Pop müziğin deli dolu kadını Yıldız Tilbe’nin duygu yüklü şarkılarına eşlik etmek isteyenleri bekliyoruz.

Tarih: 2 Aralık 2023

Saat: 21.30

Yer: Congresium Ankara

  • Dedublüman

Özellikle klarnet performansı ile akıllarımıza kazınan Dedublüman grubu Ankaralı hayranları ile buluşuyor. “Gamzedeyim Deva Bulmam”, “Belki”, “Fikrimin İnce Gülü” gibi unutulmaz parçaları seslendirmeye geliyor. Gecenize duygusal bir kapanış yapmak isterseniz Dedublüman konserlerini sizlere tavsiye ediyoruz.

Tarih: 2 Aralık 2023

Saat: 21.30

Yer: Milyon Performance Hall Ankara 

  • Son Feci Bisiklet

“Bu kız beni sever.” şarkı sözleri ile kalbimizi çalan Son Feci Bisiklet, şehrinize geliyor. Ankara konserleri Aralık ayı içerisinde sevilen parçalarını seslendiriyor. Biletlerinizi şimdiden almanızda fayda var.

Tarih: 3 Aralık 2023

Saat: 19.00

Yer: Ankara CerModern

  • Yüksek Sadakat

Hüzünlü anlarımıza eşlik eden romantik şarkıların sahibi Yüksek Sadakat, İstanbul etkinlik takviminde yerini alıyor. “Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer”, “Aşk Durdukça”, “Döneceksin Diye Söz Ver”, “Haydi Gel İçelim” şarkıları ve daha fazlası için bu konseri kaçırmamanızı öneriyoruz. 

Tarih: 7 Aralık 2023

Saat: 22.00

Yer: 6:45 KK Ankara

  •  90’lar Türkçe Pop

90’ların şarkılarına doyum olmuyor. Yıllar geçmesine rağmen hala kulaklarımızda canlanıyor. Tarkan’dan “Dudu”, Çelik’ten “Ateşteyim” ve daha pek çok şarkı ilk günkü gibi taze. Durum böyle olunca 90’lar Türkçe Pop Parti de oldukça eğlenceli geçiyor. Geçmiş günlerin şöyle bir pasını almak için yerinizi şimdiden ayırın.

Tarih: 9 Aralık 2023

Saat: 21.00

Yer: IF Performance Hall

  • Mabel Matiz

“Antidepresan” şarkısı ile müzik listelerini adeta alt üst eden Mabel Matiz, birbirinden eğlenceli şarkılarını sevenleri ile seslendirmeye geliyor. Ankara konserleri kapsamında sahne alacak ünlü sanatçı sizlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Biletleri satışa sunulan Mabel Matiz konserini sakın kaçırmayın.

Tarih: 13 Aralık 2023

Saat: 21.00

Yer: Congresium Ankara

  • Cem Adrian

Sevilen sanatçı Cem Adrian Ankaralı hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. “Kül” şarkısı ile adeta yüreğimizi bin parçaya ayıran ünlü sanatçı unutulmaz bir akşam yaşatmaya geliyor. 

Tarih: 17 Aralık 2023

Saat: 20.00

Yer: Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi- Genco Erkal Salonu

  • Melike Şahin

“Diva yorgun” diyerek yüreğimizi sızlatan, “Gidelim burdan, pusulam rüzgar” diyerek içimizi umutla kaplayan Melike Şahin, Ankaralı hayranları ile buluşuyor. Güçlü sesi ve eşsiz yorumu ile daha uzun yıllar Türkçe pop müzik listelerinde adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Ankara etkinlik takvimi Aralık ayında değerlendirmenizi önerdiğimiz harika bir konser.

Tarih: 19 Aralık 2023

Saat: 21.00

Yer: Congresium Ankara

  • Emir Can İğrek

Nalan”, “Dargın”, “Beyaz Skandalım” ve “Kor” gibi şarkılara imza atan Emir Can İğrek, Ankaralı hayranlarına unutulmaz bir konser deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Genç hayran kitlesi ile kısa sürede ses getirmeyi başaran bir sanatçı. Sevdiğiniz ile birlikte hem romantik hem de keyifli bir gece geçirmek isterseniz gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğimiz bir konser. 

Tarih: 29 Aralık 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

  • Gökhan Türkmen

“Şimdi çatı katında inziva vakti” diyerek bizleri hüzünlere doğru yola çıkaran Gökhan Türkmen, Ankara etkinlik takvimi Aralık ayında sahne alıyor. 2008  yılında çıkardığı “Büyük İnsan” ve 2022 yılında çıkardığı “Mahşer” albümü ile başarılı bir çıkış yakaladı. Genç kızların gözdesi Gökhan Türkmen konseri için biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 30 Aralık 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

Ankara Tiyatroları Aralık 2023

ankara-etkinlik-takvimi-aralik-2.jpeg

  • Ölü Ozanlar Derneği

Ergenlik çağındaki birkaç gencin disiplinli bir yatılı okulda geçen hikâyesi ele alınıyor. Ölü Ozanlar Derneği’nde, gençlerin üstüne yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor. Okula yeni atanan John Keating, onlara yeni bakış açıları sunarak, şiir dünyasına çağırıyor. Günü en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için var gücüyle savaşıyor. 

Tarih: 2 Aralık 2023

Saat: 20.00

Yer: Sınav Sahne Eskişehir Yolu

  • Fareli Köyün Kavalcısı

Ankara etkinlik takvimi Aralık ayında minik tiyatro severleri de unutmuyoruz. Fareli Köyün Kavalcısı oyunu ile unutulmaz anlar yaşamak için sabırsızlandıklarını biliyoruz. Soğuk bir kış gününde eğlenceli bir oyundan daha mutlu eden ne olabilir ki.

Tarih: 2 Aralık 2023

Saat: 15.00

Yer: Sınav Sahne Eryaman

  • Freud’un İnsanları

Ankara tiyatrolarından belki de en dikkat çekici olanı diyebiliriz. Sigmund Freud’un Psikoseksüel Gelişim Teorisi’ni mizahi yaklaşımla ele alan tiyatro epey ilgi çekici. Mizah ve bilimin buluştuğu oyunda insanın gelişim evreleri irdeleniyor. Hayatın gerilimi ve keyfini merkeze alarak bir gelişim teorisi tasarlayan ünlü psikobilimci Freud, aslına bakarsanız tüm gerçeklikleri gözler önüne seriyor. Freud’un İnsanları sizi hem güldürecek hem de düşündürecek. İç karmaşası ile yüzleşen insanın takıntılarını kabulleniş sürecinin mizahi bir şekilde ele alınması olarak gözler önüne seriliyor.

Tarih: 5 Aralık 2023

Saat: 20.00

Yer: Çankaya Sahne & Kulis Sanat

  • Bir Delinin Hatıra Defteri

Dünya klasiklerinin yazarı Gogol’dan muhteşem bir eser tiyatro severler ile buluşuyor. Özellikle Gogol hem insanı anlamak hem de Rus toplumuna daha yakından bakabilmek için en önemli yazarlardan biridir. Aynı zamanda pek çok edebiyatçıya da ilham kaynağı olmuştur. Bir Delinin Hatıra Defteri’nde bireysel hezeyanlarla şizofrenik düşüncelerin yansımalarını bulabilirsiniz. Bu sayede insanın iç dünyasını anlamaya daha da yaklaşırız. Nitekim bu oyunda, Gogol’un edebiyata sıradışı yaklaşımına tanık olabilirsiniz.

Tarih: 6 Aralık 2023

Saat: 19.30

Yer: Ankara Yeni Sahne

  • Franz Kafka’dan Milena

Mesafelerin aşkta önemli olmadığını bizlere gösteren Franz Kafka’yı bizler, Milena’ya olan aşkıyla biliyoruz. İki kalbin birbirini sevmesi ile gözlerin görmediği aşkı tarif ediyor bizlere. Fiziki beraberlikten uzak, yalnızca mektuplarla yaşanmış ve dünya edebiyat tarihine damgasını vurmuş bir aşktan bahsediyoruz. Bize sorarsanız biletlerinizi bir an önce almalısınız. 

Tarih: 6 Aralık 2023

Saat: 20.30

Yer: Ankara Yeni Sahne

  • Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım

Daha önce başka illerde de sahnelenen Fırat Tanış’ın hikayesi “Gelin Tanış Olalım” Aralık ayı Ankara etkinlikleri içerisinde yer alıyor. Türkülerin, deyişlerin eşlik ettiği benzersiz bir seyirlik sizleri karşılıyor. Olağanüstü bir performans olan Gelin Tanış Olalım; Cem Erdost İleri, Mehmet Taylan Ünal, Sitar Sertaç Şanlı ve Mesut Ulusan da enstrümanları ile Fırat Tanış’ın hikayesine eşlik ediyor. Bu büyüleyici hikayeye ortak olmak istiyorsanız şimdiden yerinizi ayırmalısınız. 

Tarih: 12 Aralık 2023

Saat: 20.00

Yer: MEB Şura Salonu

  • Piraye

Nazım Hikmet’in en büyük ilham kaynağı, ölümsüz aşkım dediği “Piraye” Ankaralı tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor. Türk edebiyatımızın en büyük şairi Nazım Hikmet’in yıllar boyunca Piraye’ye gönderdiği yüzlerce mektubun sırrı açığa çıkıyor. Bu mektuplar sayesinde aşkını, kavgasını, hasretini en saf haliyle Piraye’ye ulaştırıyor. Nitekim Nazım’ın zorlu tutsaklık yılları sırasında hayata tutunmasını sağlayan tek şey onun aşkı. Usta şairimiz Nazım Hikmet’in yüreğinde ilmek ilmek dokuduğu bütün mektuplar, adeta onun iç dünyasına yapılan bir yolculuk. Sizler de bu yolculuğa bizzat tanık olmak istiyorsanız Piraye oyununu sakın kaçırmayın. Biletlerinizi bir an önce almalısınız.

Tarih: 23 Aralık 2023

Saat: 17.00

Yer: Ankara CerModern 

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 180 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle