Yolcu360 Blog
Ankara Elvankent
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara Elvankent’te Gezilecek Yerler

Ankara Elvankent’te Gezilecek Yerler

Ankara Elvankent’in nesi meşhur? Ankara Elvankent’te gezilecek neler var? Elvankent’te ne yenir? Elvankent’te alışveriş yapılacak yerler?

Ankara Elvankent’te Gezilecek Yerler

Başkent Ankara’da bulunan Etimesgut ilçesinin bir semti olan Elvankent; Atakent, Ayyıldız, Etiler, Oğuzlar, Topçu ve Yeşilova Mahallelerinden oluşuyor. Semtin nüfusu 2017 nüfus rakamlarına göre 93.550 kişidir. Semt sakinleri tarafından kısaca “Elvan” olarak da bilinir.

Etimesgut ile Sincan arasında bulunan bu semt sakinleri tarafından şirin, sakin ve yeşil olarak adlandırılır. Yeşil olarak adlandırılmasının en büyük sebebi hem sitelerin içinde bulunan yeşil alanlar hem de karşınıza sık sık çıkan parklardır.

Modern bir semt olan Elvankent’te yerleşim genellikle yüksek binalar ve siteler çevresinde gelişmiş bulunuyor.

Semtin negatif yanlarından biri şehir merkezine oldukça uzak olmasıdır. Semtin sokaklarında yürürken Ankara’ya (şehir merkezi) nasıl giderim sorusunu duymanız olasıdır.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Elvankent’e Nasıl Gidilir?

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Elvankent’e olan uzaklık 51.5 km’dir. Normal trafikte yol yaklaşık olarak 39 dakika sürüyor. Toplu taşıma aracı kullanılmak istendiğinde ise durum bir miktar daha karmaşık hale gelebiliyor.  Havalimanı’ndan şehir merkezine gidildikten sonra en az 2 farklı otobüse binildikten sonra Elvankent’e ulaşabiliyorsunuz. Bunun da halihazırda 39 dakika olan süreyi daha da uzattığını belirtelim.

Ankara gezi rehberi için tıklayınız.

Elvankent’te Gezilecek Yerler

Semtteki sosyal yaşam genellikle 14. Cadde etrafında gelişmiş bulunuyor. Burada kafesinden kuaförüne, bankasından restoranına, kitapçısından mobilyacısına bir çok farklı mağazayı bulabiliyorsunuz.

Bunun ardından her Etimesgut semti gibi semt sakinlerinin gittiği yerlerin başında Elvankent’e oldukça yakın olan Göksu Park’ı gelmekte. 2003 yılında kullanıma açılan bu büyük park eskiden “Susuz Göl” olarak bilinen alanın üzerine kurulmuş. Bu devasa parkta yeşil alan, piknik alanı, kafe ve restoranlara ulaşmak mümkün. Ek olarak bu parkta bulunan devasa gölde balık da tutabileceğinizi hatırlatmadan geçmeyelim.

Gidilebilecek bir başka yer de yine semte oldukça yakın olan Harikalar Diyarı’dır. Büyüklüğü yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare olan bu park Avrupa’nın en büyük parklarından biridir. Parkın içinde go-kart pisti, mini golf alanı, kaykay pisti gibi yerler bulunmaktadır. Bu aktiviteleri buralarda özgürce yapabilirsiniz.

Ayrıca semt Eryaman Tren garına oldukça yakındır. Bu sayede şehir dışına trenle ulaşım da bir hayli kolaylaşıyor.

Araç kiralama Ankara için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarından faydalanarak, Ankara turu için gezinize başlayabilirsiniz.

Semt sakinlerinin vakitlerini geçirdiği yerlerden bazıları ise Atakent Sosyal Tesisleri, Planet Aile Yaşam Merkezi, Elvankent Emekliler Konağı ve Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’dir.

Atakent Spor Tesisleri futbol, basketbol, tenis ve koşu ile ilgilenen insanların uğrak yerlerinden birisi. Spor Tesisi, bünyesinde bir fitness salonu da barındırıyor.

Ankara rent a car için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz.

Elvankent’te bulunan parklar ise Adalet Parkı, Şehit Pilot Levent Şahin Parkı, Yıldız Parkı, Şehit Ersin Bartan Parkı, Tuğra Parkı, Elvankent Parkı, Bahçeli Parkı ve Necmettin Erbakan Parkı’dır.

Elvankent’te Alışveriş Merkezi var mı?

Elvankent’te bulunan bazı alışveriş merkezleri Gimsa, Vizyon Alışveriş Merkezi ve Evsa Alışveriş Merkezi’dir.

Ayrıca semtte bulunan Optimum Outlet Alışveriş Merkezi, Ankara’da açılmış olan ilk outlet alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor.

Ankara oto kiralama için Ankara araç kiralama olanaklarına bakılarak, Ankara’yı baştan sona gezebilirsiniz.

Ankara otelleri

Ankara gezilecek yerler için Ankara’ya geldiyseniz, konaklama konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Ankara’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Biz de Ankara konaklama ve Ankara hostel için en iyi yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Sheraton Ankara
  • Wyndham Ankara
  • Point hotel Ankara
  • The Ankara hotel
  • Hilton Ankara
  • Ankara kızılay otel
  • Radisson blu Ankara
  • Holiday inn Ankara
  • Bera otel Ankara
  • Divan Ankara

Ankara’ya nasıl gidilir?

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara için gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, Günlük araç kiralama için Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba için Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

Yorum ekle