Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ünye gezi rehberi: Kuzey’in kalbi / Ordu

Ünye gezi rehberi: Kuzey’in kalbi / Ordu

Fatsa ile arasına Ordu kurulmasıyla dillere pelesenk olan Ünye, Karadeniz Bölgesi’nin en uğrak noktalarından biri olarak her geçen gün cazibesini arttırıyor. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Ünye’de nereler gezilir, Ünye’de ne yenir sorularının cevabını sizler için gezgin çiftimiz Merve & Furkan çok özel bir gezi rehberinde derledi.

Karadeniz’in incisi, Kuzey’in kalbi Ünye… Güneşin denizden doğup denizden battığı,  güzelliği karşısında durmuş kalplerin bile attığı yer. Hırçın Karadeniz’in en güzel illerinden olan Ordu’nun naif ilçesi olan Ünye, öyle duru öyle mütevazi ve öyle sakin ki… Ziyaretçilerini kendine bağlayan sade bir güzelliği var buranın.

Ünye, ülkemizin en sıcakkanlı bölgesi olan Karadeniz’de kendine yer edinmiş. Bozulmamış tarihi yapısı ve sahili ile Karadeniz’in incisi olmaya da layık görülmüş. Akdeniz’in, Ege’nin artık sıradan olduğunu düşünenlere gelsin o zaman bu yazımız, işte size gezilecek yerleri, denizi, manzarası ve enfes pidesi ile alternatif bir gezi rehberi…

Ünye’de gezilecek yerler

Gezilecek yerler listesinin ilk sırasını, aslında biraz ilçenin dışında kalan Asarkaya Ormanı alıyor. Karadeniz’in manzarası elbette ki gözlere şifa olan türden. Bu eşsiz güzellikteki manzarayı en tepelerden, en güzel nereden izlerim derseniz eğer size Asarkaya Kent Ormanı’nı gösteririz. Bizden söylemesi sizden izlemesi. 🙂

Şehir manzarasının en güzel izlendiği yerlerden biri ise Ünye İskelesi. Karadeniz’in incisini baştan başa süzerken bir yandan da bu görüntüyü aklınıza kazıyın, çünkü buradan ayrıldığınızda ilginç bir şekilde bu kente özlem duyduğunuzu fark edeceksiniz.

Oralara kadar gitmişken Ünye Kalesi’ni görmeden gitmek olmaz. Amasya Kral Kaya Mezarları’nın minicik bir kopyası olan kalenin araçsız ulaşması biraz zor olabilir. Yine de şartları zorlamanızı tavsiye ederiz.

Ünye gezilecek yerler listesinin nefes alma noktalarından bir diğeri Çamlık. Mavinin en güzel tonunu taşıyan denizin yanında yeşilin en güzel tonunu taşıyan bir minik bir orman hayal edin… Çamlık yürüyüş yolunda sahil turu atarken kendinizi bir tablonun içindeymiş gibi hissedecek ve huzurun dibine vuracaksınız.

İlçe merkezinde yer alan Kadılar Yokuşu ise Ünye’de görebileceğiniz en ilginç mekanlardan. Kentin tarihi geçmişini günümüze taşıyan bu sokaklar sizi adeta bir zaman yolculuğuna sokuyor. Osmanlı Dönemi’nde burada pek çok Kadı yetişirmiş. İşte bu kadılar, Kent Meydanı’nın yakınında yer alan bu yokuşu kendilerine yer edinmiş ve gözlere bayram ettiren konaklar yaptırmışlar. Buraya akşam saatlerinde çıkmanızı öneririz. Yerlere döşenmiş turuncu ışıkların yola ve duvarlara yansıması buraya bambaşka bir hava katıyor.

Ünye’nin bir de Çakırtepe’si var ki buraya ister akşam ister gündüz çıkın, şehrin güzelliklerini ayağınıza serecek. Püfür püfür esen rüzgar eşliğinde manzarayı seyredip çay içebileceksiniz.

Bahsettiğimiz tüm bu yerleri gezdikten sonra vaktiniz kalır ise yalı mevikiinde bulanan Kiliseyi, At Çiftliği’ni, Japon Anıtı’nı da gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.

Ünye’ye nasıl gidilir?

Karayolu ile Ulaşım

Samsun ile Ordu arasında yer aldığı için Ünye’ye ulaşabilmek için öncelikle gelmeniz gereken nokta sizin bulunduğunuz tarafa bağlı. 🙂 Batı Karadeniz tarafından gelecekler önce Samsun’a, Doğu Karadeniz’den gelecekler ise önce Ordu’ya gelmeli. Ancak yola çıkmadan önce Yolcu360’tan uygun araç kiralama fiyatlarına bir göz atmanız da fayda var. En yakın merkezler olması açısından Ordu araç kiralama ve Samsun araç kiralama mantıklı tercihler olarak öne çıkıyor. Sonrasında tabelaları takip ederek kolayca Ünye’ye ulaşabilirsiniz.

Ordu Ünye arası kaç km? — 62 km, yaklaşık 1 saat 25 dakika
Ünye Trabzon arası kaç km? — 238 km, yaklaşık 3 saat 15 dakika
Ünye Samsun arası kaç km? —89 km, yaklaşık 1 saat 20 dakika

Uçak ile Ulaşım

Uçak ile Ünye’ye gelmeye çalışanlarda da durum aynı, önce ya Samsun ya da Ordu’ya uçacak oradan da yine Karayolu ile Ünye’ye ulaşım sağlayacaksınız. Bu sebeple Ordu havalimanı araç kiralama ve Samsun havalimanı araç kiralama yine en matıklı tercihler.

Ünye’de Ne Yenir?

Buraya kadar gelip meşhur mu meşhur Karadeniz pidesini yemeden dönmekten daha ayıp bir şey yok şu dünyada. Diyetti kaloriydi unutup başınızı o muhteşem pideye gömün deriz. Hele ki bunu Çakırtepe’de manzaraya karşı yaparsanız değmeyin keyfinize. Dediğimiz gibi, kaloriler çok dert etmeyin, anın tadını çıkarın. Bugünün işini yarına bırakın, burada pide yemeden evinize dönmeyin.

 

Yorum ekle