Yolcu360 Blog
Kars Ani Kalesi hakkında

Ani Kalesi ve Ani Surları

Ani Kalesi hakkında ya da Ani Surları hakkında bilgi arayanlar buraya! Kars Ani Kalesi ne zaman yapılmış, özelliği nedir ve nasıl geziler sorularına yanıt aradık: Ani Kalesi Hakkında Bilgiler 

Ani Kalesi ve Ani Surları

Kars Ani KalesiAni Kalesi, Kars’ın çok önemli ve gerçekten çok değerli bir mirasıdır. Bugün büyük ölçüde sağlam durumda olan bu kale, şehrin ve bölgenin geçmişteki durumuna dair önemli bir özet gibidir. Türkiye’deki Kaleler yazı dizisinde Ani Kalesi ve Surlarına yolumuz düştü. 

Karsı Görmek İçin Bir Nedendir: Ani Kalesi

Kars Ani KalesiKars il sınırları içinde bulunan Ani, Türkiye- Ermenistan sınırındadır. Ani’nin güneyinde kırmızı taştan örülmüş çok özel bir kale kalıntısı bulunuyor. Bagraditler denilen toplumun 960’larda başkenti olan Ani’deki bu kalenin tarihi M.Ö. 5. yüzyıla kadar dayanıyor. 1904 yılında Rus akademisyenler burada bir kazı başlatmış ve çok değerli eserler ortaya çıkarmışlar. 

Ani Kalesi surlarındaki taş işçiliği çok eskidir. Zerdüşt taş işçiliğine benzeyen bu işçilikte harç kullanımı yoktur. Zerdüşt ateşgedelerinden geldiği düşünülen bazı taşlar da ilginçtir. 

Kars Ani Kalesi 1064 yılında Selçuklu hakimiyetine girmiş. Alp Arslan Bey kalede uzun süre konaklamıştır. Hatta surlarına bir sıra daha ekletmiştir. Aslanlı kapı, Kars kapısı, Sarnıçlı kapı şeklinde üç kapısı vardır. Yapıdaki taşlarda yılan, aslan figürleri ve haç şekli görülür. 

Kars Gezi Rehberi’ne de bakın!

Kars Gezisi ve Kars’ın Güzellikleri

Kars Ani Kalesi hakkındaDoğu Ekspresi ile Kars ve çevresi pek bir meşhur oldu. Ama aslında biraz geç keşfettik bu güzellikleri. Kars, ülkemizdeki başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz çok özel bir şehir mimarisine sahip. Tek fabrikanın olmadı kentte hava tertemiz. Dünyanın en iyi balı, en iyi eti burada bulunuyor ve en kaliteli süt ürünlerine buradaki köylerden ulaşılabiliyor. Kars gravyeri ve Kars kaz ciğeri ise neyse ki tescilli lezzetler. Ayrıca son yıllarda dünyanın en büyük otomobil üreticileri Kars Çıldır Gölünde testler yapıyor. 

Kars Araba Kiralama Fiyatları Nasıl?

Şehri keyifle gezmek için arabaya hatta 4X4 araca ihtiyaç var. Eğer Kars’a trenle, havayoluyla gelip şehri gezmeyi planlıyorsanız Kars’tan oto kiralama yapmanızı öneriyoruz. Kars araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. Kars araba kiralama seçenekleri ile şehri ve köylerini keyifle gezebilirsiniz. Kars uygun fiyatlı oto kiralama sonucuna da yine sistem üzerinden erişebilirsiniz. 

 

Yorum ekle