Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Amsterdam’da ne yenir ne içilir? Amsterdam gurme rehberi / Hollanda

Amsterdam’da ne yenir ne içilir? Amsterdam gurme rehberi / Hollanda

Amsterdam’da ne yenir ne içilir? Tam teşekküllü Amsterdam gezi rehberimizi okuduysanız bu yazımız tam da aklınızdaki sorunun cevabını sizlere verecek.

Amsterdam’da ne yenir ne içilir?

Hepimizin yeni keşfettiği yerlerde ulaşım ve konaklama kadar değer verdiği şey varsa o da “Ne yeriz?” sorusuna aradığımız cevaplar sanırım ☺. Yeni bir şehre ya da yeni bir ülkeye gittiğimizde doğal olarak oranın kendi yemeklerini tadıp denemek isteriz. E hadi gelin Amsterdam’da neler yiyebiliriz onlara bakalım…

Amsterdam’da kahvaltı

  • Günün En Önemli Öğünü Kahvaltı

Öncelikle şunu belirtelim ki Avrupa ülkelerinde kahvaltı kültürü pek yok. Biz Türklerin bitmez kahvaltı çeşitlerinden sonra Avrupa size bu konuda fazlasıyla vasat gelecek. Hele bir de uzun zaman geçireceksiniz içiniz dışınız kruvasan – kahve ikilisi olacak ve daha fazla görmek istemeyeceksiniz ☺. Ancak Hollanda’da bu konuda diğer ülkelerden farklı olarak daha şanslısınız. Çünkü Türk marketleri bulabileceğiniz gibi çok sayıda sıcacık hamur işi çeşidiyle de karnınızı şenlendirebileceksiniz ☺.

Sadece sağlıksız kahvaltılar olduğunu düşünmeyin Amsterdam’da aynı zamanda smoothie bowl’lu kahvaltılar çok moda. İster sağlıklı ister sağlıksız lezzetler sizi bekliyor olacak.

Amsterdam’da öğle ve akşam yemeği

  • Meşhur Surinam Yemeklerinden “Kip Kerrie”

Hollanda mutfağını şenlendiren lezzette olan Kip Kerrie baharatlı yemek sevenlere tavsiyemizdir ☺. Kip Kerrie içinde tavukgöğsü, taze fasulye, soğan, sarımsak, sos, baharatı ve cin biberlerinden yapılan bu yemek Türk olarak damak tadımıza uyan lezzetlerden. Nerede yeriz derseniz ise en çok tercih edilen Surinam restoranlarından biri “Waterkant”. 

  • Kaas (Hollanda Peyniri)

Hollandalılar için Kaas bizim içinse peynir yalnız Amsterdam’da değil tüm Hollanda’da en çok tüketilen gıdalardan biri. Tadına bakamayacağınız kadar çok çeşidi olan bu peynirler gerçekten çok lezzetli .

  • Patat

Hollandalıların Patat dediği bizim ise patates kızartması dediğimiz yürürken yiyebileceğiniz bir yemek.  Hollandalılar patatese bayılıyor. Her yerde karşınıza patatesli bir şeyler çıkabilir . Çok ayrı bir lezzeti olmasa üzerine konan çok sayıda sos çeşidiyle tatlandırabilirsiniz. Nerede yeriz derseniz ise en çok tercih edilen yerlerden biriVleminckx Amsterdam”.

  • Haring

Tuzla marina edilmiş çiğ ringa balığı ile yapılan bu yemeğin içerisinde küp küp kesilmiş soğan ve salatalık turşusu bulunuyor. Damak tadınıza ne kadar uygun olur bilemeyiz ama deniz ürünlerini seviyorsunuz deneyebilirsiniz. Çiğ bir şekilde yiyemem diyenler içinse yine aynı malzemelerden hazırlanan pişmiş hali olan Kibbeling’i tercih edebilirsiniz ☺.  Nerede yeriz derseniz ise “Stubbe’s Haring” tavsiye edebileceğimiz yerlerden.

Amsterdam’da araç kiralama

Amsterdam’da ne yenir sorusunun cevabını verdik peki Amsterdam gurme duraklarını nasıl gezmeli? Amsterdam kanallarıyla ve bisikletler için özel olarak ayrılmış yollarıyla farklı ulaşım seçenekleri sunabilen bir şehir. Fakat bu şehir aynı zamanda “Benelüks” turlarının önemli duraklarından biri. Belçika, Almanya ve Fransa gibi ülkelere kısa araba yolculuklarıyla ulaşabileceğiniz bir konumda. Bu sebeple araç kiralama için çok önemli bir nokta. Yolcu360 ile kiralayacağınız aracınızla hem Hollanda hem de çevre ülkeleri rahatça gezebilirsiniz. Bunun için yola çıkmadan Amsterdam Schiphol Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirmenizde fayda var.

 

Yorum ekle