Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Amsterdam Gezi Rehberi / Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam Gezi Rehberi / Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam şüphesiz Avrupa’nın en gözde şehirleri arasında yer alıyor. Amsterdam’da gezilecek yerler nerelermiş sorusunu cevaplayan bu Amsterdam turu için seyahat rehberine göz atmadan yola çıkmayın!

Amsterdam Gezi Rehberi

Avrupa’nın beklide en güzel ülkelerinden biri Hollanda’dır. Bizi kendine öyle bir bağladı ki “Biz burada yaşasak ya?” hayalleri kurarken bulduk kendimizi ☺. Biz hayallerimizi tazelerken bu yazımızda Amsterdam’ı anlatacağız. Amsterdam deniz seviyesinin altında ve oldukça düz bir yer. O yüzden en azından bir gün bisiklet kiralamak vazgeçilmez etkinliklerinizden biri olacak ☺.

Amsterdam En Rahat Nasıl Gezilir?

Amsterdam kanallarıyla ve bisikletler için özel olarak ayrılmış yollarıyla farklı ulaşım seçenekleri sunabilen bir şehir. Fakat bu şehir aynı zamanda “Benelüks” turlarının önemli duraklarından biri. Belçika, Almanya ve Fransa gibi ülkelere kısa araba yolculuklarıyla ulaşabileceğiniz bir konumda. Bu sebeple araç kiralama için çok önemli bir nokta. Yolcu360 ile kiralayacağınız aracınızla hem Hollanda hem de çevre ülkeleri rahatça gezebilirsiniz. Bunun için yola çıkmadan Amsterdam Schiphol Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirmenizde fayda var.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler

  • Amsterdam Kanalları

Amsterdam kanallarıyla ünlü bir yer… Şehirde toplam 165 kanal bulunduğundan gezerken sürekli bir kanal kıyısında gezerken buluyorsunuz kendinizi ☺. Mükemmel bir görüntü gerçekten… Venedik’i kanallarıyla biliyor olsak da buranın kanal sayısı daha fazla.

E bu kadar çok kanal olunca burada yaşayanlar çocuklarına küçük yaşta hem kıyafetli hem mayolu olarak yüzme öğretiyorlar. Elit Fukara tavsiyemize gelince aşırı kalabalığın olduğu turistik tekne turlarına katılmayın. Bunun yerine elektrikli küçük sandallardan kiralayıp doyasıya gezin ☺.

  • Vondelpark

Amsterdam’ın en büyük ve en ünlü şehir parkı… Alabildiğine bir yeşillik düşünün, gez gez bitiremediğiniz ve içinde birçok göletin bulunduğu ☺. İster istemez bir tebessüm oluştu dimi yüzünüzde? işte onu sakın bırakmayın devam ediyoruz…

Parkta koşan, gezen, bisiklete binen, yeşilliklere uzanıp dinlenen, piknik yapan birçok insana eşlik edebilirsiniz ☺. Burası şehrin içinde öyle bir huzur ki zaman kısıtlamanız yoksa kesinlikle en az 2 saatinizi ayırmanızı tavsiye ederiz ☺.

  • Müzeler Bölgesi (Museumplain)

Adında anladığınız gibi burası müzelerin bulunduğu bir bölge. Bölgedeki müzelerin tamamını gezmek isterseniz bir gününüzü ayırmanız gerektiğinizi belirtmek isteriz.

Burada bulunan müzeler çok rağbet gördüğünden gitmek istediğiniz müzeye sabah açılmadan gitmenizi tavsiye ederiz. Yine yeşil bir alan olduğu için burada çimenlere uzanıp dinlenebilirsiniz ☺. Unutmadan meşhur I Amsterdam yazısı da burada buluyor☺.

  • Dam Meydanı

Amsterdam’ın en ünlü meydanıdır. Birçok tarihi yapının bulunduğu bu meydanda aynı zamanda alışveriş çılgınlığına gömülebilirsiniz ☺.

  • Red Light District

Adını göz alıcı kırmızı ışıklarından alan Red Light District Amsterdam gezilecek yerler arasında en sıra dışı yer. Yetişkinlere yönelik eğlence imkanlarının bulunuyor. Bu bölgede gezerken cadde üstü ve ara sokaklar dahil camekan odalarda seks işçilerini görebilirsiniz.

Bu illegal bir şey olarak gelmesin size 2000 yılından beri Amsterdam’da bu yasal bir iş haline gelmiş. Camekanların fotoğrafını çekmek kabalık olarak karşılanıyor, telefon elinizde yaklaşmamanız tavsiyemizdir.

Detaylı Amsterdam Turu için tıklayınız.

Amsterdam Turu
  • Çiçek pazarı (Bloemenmarkt)

Dünya’nın tek yüzen çiçek pazarı olan Bloemenmarkt standlardan oluşuyor. Her gün 09.00-17.00 saatleri arasında kurulan renkli pazarda lale vb çiçek soğanları veya tohumları alabilirsiniz. Unutmadan küçük bir bilgi de verelim; ilk lale soğanı Osmanlı’ ya gelen bir ateşeye hediye ediliyor ve Hollanda’ ya böyle geliyor.

  • Anne Frank Evi

Amsterdam’da 300e yakın müze bulunuyor. Fakat şehir başlı başına o kadar güzel ki çok müze aşığı değilseniz ve 5 günden az kalacaksanız tavsiyemiz müze gezmeyip buranın sokak sokak tadına varmanız. Fakat en ünlü müzesini anlatmadan da olmaz.

2. Dünya Savaşı sırasında kenti işgal eden Naziler’den 2 yıl boyunca saklanan Anne Frank ve ailesinin hüzünlü hikayesini barındırıyor bu ev… 1942 yılında saklandıkları evde yakalanıyorlar ve 1960 yılında ev müze haline geliyor. Elit Fukara olarak tavsiyemiz bilet bulmanız çok güç olacağı için Amsterdam uçak biletinizi aldığınızda burası için de internetten bilet satın almanız.

  • Bonus: Malum Coffee Shop’lar

Amsterdam’la özdeşleşen bu işletmeler, şehre gelen herkesin mutlaka uğradığı noktalardan. Kimisi meraktan, kimisi ise “keyiften” gidiyor.

İlla gidin demiyoruz, gidince de bir şeyler deneyin demiyoruz ama uğrak noktalardan olduğunu belirtmeden de geçmek olmaz 🙂 Bir sonraki gezi rotasında buluşmak üzere!

Amsterdam’da Ne Yenir Ne İçilir yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle