Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Amsterdam Turu | Amsterdam Gezilecek Yerler

Amsterdam Turu | Amsterdam Gezilecek Yerler

Hem Avrupa’nın hem de Hollanda’nın en güzel şehirleri arasında olan Amsterdam’ı daha önce hiç ziyaret etme fırsatı yakalamış mıydınız? Eğer daha önce hiç Amsterdam’a gitmediyseniz, bu seneki tatil planlarınıza Amsterdam gezilecek yerler listesini eklemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Tarihi yerleri ve müzeleri kalbinizi fethedecek olan Amsterdam turu için kemerlerinizi bağlayın. 😊 Amsterdam gezi rehberi kapsamında seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Amsterdam Gezilecek Yerler

  • Amsterdam Kanalları

Amsterdam turu için seyahat listenizde yapmanız gereken ilk şey kesinlikle Amsterdam kanallarında bir gezintiye çıkmak. Ayrıca 12. yüzyılda küçük bir balıkçı köyü olarak kurulan Amsterdam’da Venedik’ten daha fazla kanal olduğunu biliyor muydunuz?

Anlayacağınız Amsterdam tam bir kanal şehri. 😊 Kanallarda kayıklara binerek güzel bir seyahate çıkma fırsatını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede şehri bir film sahnesini izler gibi izleyebiliyorsunuz.

  • Dam Meydanı

Amsterdam turu kapsamında ikinci durak noktanız Dam Meydanı. Amsterdam’ın en ünlü ve önemli meydanı burası. Meydan’da müzeler, kiliseler ve kraliyet sarayı gibi birçok önemli yapı bulunuyor. Yine meydanda ulusal bir anıt yer alıyor. Anıt beyaz taştan yapılmış olmakla beraber II. Dünya Savaşı’ndaki kurbanları anmak için 1956 yılında dikilmiş. Yani anıt sadece ulusal olduğu için değil yapılış amacı açısından da oldukça önemli.

  • Koninklijk Paleis

Dam Meydanı’nın batı tarafında yer alan yapı, aslında Hollanda Kraliyet Sarayı. Zaten Amsterdam turu esnasında heybetli görünüşü ile hemen gözünüze çarpacaktır. 1655 yılında belediye binası olarak açılmasına rağmen, kraliyet sarayı olarak biliniyor. Resmi törenler için hala kullanılan bina, Hollanda’nın 3 sarayından biri olma özelliğine sahip.

  • Begijnhof

Begijnhof, Amsterdam turu için gezerken burayı bulmakta biraz zorlanabilirsiniz. Öyle direk karşınıza çıkan bir yer değil. Başka bir deyişle, özellikle buraya gitmeye karar verirseniz burası karşınıza çıkıyor. Begijnhof’un Singel Kanalı’nın iç taraflarında iki girişi bulunuyor. Burayı görmek için o iki girişten birini tercih edebilirsiniz. Katolik kardeşler birliği ve manastır yemini etmeyen rahibeler olarak bilinen Begijntjes, 1346 yılında burada ibadet edip, yaşıyorlarmış. 17. ve 18. yüzyılda toplam 47 ev burada bulunuyormuş. Rahibeler oda karşılığında yardıma muhtaç olanlarla ilgileniyorlarmış. 1950’lerden itibaren bu kardeşlik grubu, bölgenin en büyük evi olan Başrahibenin Evi’ne yerleşmişler. 1971 ile birlikte son kardeşlik üyesinin ölümü ile kapanmış. Ancak evler hala bekar kadınlara kiralanıyor.

Amsterdam Turu

  • Anne Frank’ın Evi

Anne Frank’ın hikayesini daha önce duymuş muydunuz? Duymadıysanız bu acıklı hikayeden biz bahsedelim. 1929 yılında Almanya’da doğan Anne, 1993 yılında Nazilerin iktidara gelmesi ile değişmeye başladı. Ailecek Hollanda’ya kaçmayı başardılar. Ancak Hitler’in Hollandayı’da ele geçirmesi ile birlikte burada da rahat bir nefes alamadılar. Kısıtlamalar kapsamında yaşayıp ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlardı. Yine de başka Yahudi çocuklarının gittiği bir okula kayıt yaptırabildiler ve Anne, burada Nanette isimli bir kız çocuğu ile arkadaşlık kurdu. Tam bu sıralarda Anne’nin ablası Margot’a 1942 yılında SS merkezine çağıran bir celp geldi. Bunun üzerine aile, İsviçre’ye kaçtıklarını yazdıkları bir mektup bıraktı.

Ama aslında babasının Prinsengrach’te ki ofisinin çatı katında yaşıyorlardı. Dış dünya iletişim ise babasının sekreteri tarafından sağlanıyordu. 13. Yaşına girdiği gün Anne’ye bir ajanda hediye edildi ve Anne’de yaşadığı her günü bu ajandaya yazmaya başladı. İki yıl boyunca burada saklanarak yaşadılar. 1944 yılında kimliği belirsiz kişiler tarafından şikayet edildiler ve her biri farklı kamplara gönderildi. Anne ise Polonya Auschwitz kampına gönderildi. Orada okul arkadaşı Nanette ile karşılaştılar. Anne her şeyi yazmaya devam etti ve arkadaşına buradan kurtulduğunda günlüğünü yayınlamak istediğini söyledi. Ama maalesef ki tifüse yakalandı ve vefat etti. Ölümünden sonra sağ kurtulan arkadaşı günlüğü Anne Frank’ın Hatıra Defteri ismi ile yayınladı.

Anne Frank’ın evi sadece Amsterdam turu kapsamında değil büyük bir insanlık dramının yaşandığı yer olduğu için de mutlaka gezilmeli. Amsterdam’ın merkezinde, Westerkerk’e yakın olan Prinsengracht’ta burayı ziyaret edebilirsiniz.

  • Heineken Experience

Heineken Experience deneyimi Amsterdam turu için oldukça eğlenceli bir aktivite. Çünkü ülkenin en meşhur bira firması. Peki Heineken Experinece dediğimiz şey nedir? Burası aslında internaktif bir müze. Müze içerisinde mini bira fabrikası, yük beygirlerinin yer aldığı ahır ve tadım barı gibi birçok alan var.  

Amsterdam Gezi Rehberi

  • Rijskmuseum

Amsterdam turu kapsamında gezebileceğiniz harika bir ulusal müze burası. Müze içerisinde sanat, zanaat ve tarihi alanlara ait birçok eser sergileniyor. Ulusal müze kapsamında aynı zamanda Johannes Vermeer, Jacob van Ruysdael, Frans Hals, Rembrandt ve Jan Steen’e ait tablolar yer alıyor. Hollanda’nın en büyük sanat tarihi kütüphanesi de yine bu müzede bulunuyor.

  • Van Gogh Müzesi

Amsterdam turu deyince akla ilk gelen yerlerden birisi burası. Adından da anlaşılacağı gibi Hollandalı olan Vincent Van Gogh’un resimlerinin sergilendiği bir müze burası. Resim sanatına çok geç başlayan Van Gogh’un 900’den fazla eseri bulunuyor. Ancak yaşarken bu resimlerden sadece bir tanesini satabilmiş. Müze içerisinde ise Van Gogh’un 200’e yakın resmi ve yaklaşık 500 tane taslak çizimleri mevcut.

  • Vondelpark

Evet, Amsterdam turu için seyahat listesinin en renkli duraklarından birine geldi sıra. Amsterdam’ın en büyük parkı olan Vondelpark, hayırseverler tarafından yaptırılmış. Parka ismini veren ise 17. yüzyıl şairi Joost van den Vondel. Vondelpark gerçekten oldukça geniş bir alana sahip. Park içerisinde 100 farklı tür ağaç, gül bahçesi, küçük akarsular, yapay göller ve zengin bitki örtüsü mevcut. Bunun yanı sıra parkta görünce şaşıracağınız alanlar da mevcut. Örneğin biz orkestra sahnesini görünce çok şaşırdık. Peki ya park içerisinde bulunan Tavus kuşlarına ne demeli? 😊 Amsterdam turu esnasında en çok şaşırdığımız şey herhalde bu Tavus kuşları oldu.

Amsterdam Vizesi

Türk vatandaşlarının Amsterdam turu yapabilmesi için Schengen vizesi alması gerekmekte. Hollanda vize başvurusu için Hollanda Konsolosluğu’nda işlem yapabilirsiniz. Ayrıca vize başvurusu yapmadan önce pasaportunuzun süresinin planladığınız Amsterdam turu bitiminden sonrada en az 90 gün daha geçerli olduğundan emin olmalısınız. Buna ek olarak, pasaportunuzda 2 boş sayfada olmak zorunda.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Amsterdam’a Nasıl Gidilir?

Amsterdam’a Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Uçak biletinizi alırken tercih etmeniz gereken havaalanı ise Amsterdam Schiphol Havalimanı. Amsterdam Schiphol Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak da Amsterdam turu için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

Amsterdam turu için gezi listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Amsterdam turu için detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Amsterdam gezisi kapsamında seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle