Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Küba Turu | Havana Gezilecek Yerler

Küba Turu | Havana Gezilecek Yerler

Küba’ya doğru güzel bir yolculuğa çıkmağa hazır mısınız? Filmlerden fırlamış birbirinden güzel sokakları ve denizi ile sizi kendisine aşık edecek olan bir ada ülkesi. Karayipler’in incisi desek yanlış olmaz. Tarihi yerleri, mimarisi ve kültürü ile uyumlu bir hava içerisinde olan Küba Cumhuriyeti, rengarenk bir dünyanın kapılarını bizlere açıyor. Sizde Küba turu yaparak, bu güzel dünyayı ziyaret etmeye ne dersiniz? Küba turu için Havana gezilecek yerler seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Küba Gezisi

Küba, Dünya’nın en güzel ülkelerinden biri olabilir. Burada dans edebilir, güzel bir kahve içebilir, Atlantik kenarında gezebilir, yani kısacası her şeyi yapabilirsiniz. 🙂 14 bölgeden ve 1 belediyeden oluşan ülkenin en büyük şehri ise Havana. Havana, aynı zamanda, ülkenin başkenti de. Neyse çok uzatmayalım lafı ve Küba turu için Havana gezilecek yerler nerelermiş bakalım. 🙂

Küba Turu

  • Eski Havana

Şehir merkezi konumunda olan Eski Havana, Barok, Art Deco ve Kolonyal mimariyi en yakından görebileceğiniz yer. Aynı zamanda Küba’nın turistik yerleri arasında bulunuyor. Küba turu için ülkeye geldiyseniz, gezilecek yerlerin başındaki Eski Havana ile zaten turunuzun muhteşem geçeceğini anlıyorsunuz. 1982 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Eski Havana içerisinde kilise, anıt ve kale de mevcut. Bunun dışında zaten sokaklarda yürürken dahi zaman yolculuğu yapmış gibi hissediyorsunuz.

  • Malecon

1901’de inşasına başlanan ve 8 kilometre uzunluğa sahip olan bir sahil şeridi. Buranın yakınında oturabileceğiniz kafe ve restoranların bulunmasının yanı sıra siz de marketten aldığınız şeylerle gelip sahil şeridine kurulabilir ve büyüleyici güzellikteki Atlantik’in tadını çıkarabilirsiniz.

  • Devrim Meydanı

Küba turu için tabi ki listenize Küba’nın en meşhur yeri olan Devrim Meydanı’nı eklemelisiniz. 72.000 metrekare genişiliğinde koskocaman bir alana burası. Kübalılar için 1 Mayıs’ın özgürce kutlandığı bir alan olduğu için daha da önemli. Meydan da Jose marti anıtı, Che Guevara ve Hasta La Victoria Siempre (Zafere Kadar Daima) sözü, Camilo Cienfiegos ve Vas Bien Fidel (İyi gidiyorsun Fidel) sözü yer alıyor.

  • El Capitolio

Küba turu yapıp da El Capitolio’ya uğramamak olmazdı. Çünkü Küba’nın simgesel yapılarından biri burası. Binanın inşası 1926 yılında başlamış ve 1929 yılında bitmiş. Neo klasik mimariye sahip yapının tamamlanması için 500’den fazla işçi çalışmış. Kireçtaşı ve granitten yapılan El Capitolio, o kadar görkemli ve heybetli bir yapı ki, biz çok beğendik. Yapının kubbesinin uzunluğu ise 62 metre. 2010 yılında ulusal anıt olarak kabul edilen El Capitolio, bir dönem parlamentoya, günümüzde ise Küba Bilimler Akademisi ve Ulusal Bilim ve Teknoloji Kütüphanesine hizmet veriyor. Halka açık olduğundan El Capitolio’yu gezebiliyorsunuz.

Havana Gezilecek Yerler

  • El Morro Kalesi

Küba turu için Havana’ya kuş bakışı bakabileceğiniz harika bir yer burası. Muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan El Morro Kalesi, 1590 ve 1630 yılları arasında inşa edilmiş. Anlayacağınız kalenin inşası neredeyse yarım asır sürmüş. Küba turu kapsamında El Morro Kalesi’ni ziyaret edecekseniz bizden size bir tavsiye mutlaka güneşin batımına yakın bir saatte gidin. Hem harika fotoğraflar çekersiniz hem de burada gün batımı ayrı bir güzel. 😊

  • Havana Katedrali

18. yüzyıla tarihlenen katedral, Küba turu için inanç turizmi kapsamında gezilebilir. San Cristóbal Meydanı üzerinde yer alan katedral, Küba’daki 11 katolik katedralinden yalnızca bir tanesi. Ama bu katedrali diğerlerinden ayıran çok önemli bir yanı var. Burası San Cristobal de la Habana Roma Katolik Başpiskoposluğu’nun merkezi olma özelliğine sahip.

  • Küba Devrim Müzesi

Devrimden önce başkanlık sarayı olarak kullanılan Neo klasik mimariye sahip olan bina, devrimden sonra müze olarak hizmet vermeye başlamış. 1950’ler, Devrim ve Devrim sonrası olmak üzere 3’e ayrılan müze, Küba’nın tarihine ilişkin çok detaylı bilgileri sizlere sunuyor. O yüzden Küba turu esnasında burayı gezmek bir nevi turistik olsa da daha çok öğretici bir aktivite gibi düşünülebilir.

Küba Turu için Öneriler
  • 1950-1960 model arabalar ile Küba’da gezmezseniz olmaz. Bu arabalar Küba turunun bir parçası. İşin en güzel yanı ise bu arabalara binme ve tur atma fırsatı Küba’da her yerde karşınıza çıkacak. Bizce bu fırsatları değerlendirin. 🙂
  • Rom fabrikasına ziyaret edin, Rom nasıl yapılıyor yakından tanıklık edin.
  • Küba’ya geldiyseniz müziğin ve dansın tadını çıkarın. Çünkü burası Küba. Dansın adresi.
  • Pina Colada için. 🙂
  • Denk getirebiliyorsanız Havana Film Festivali, Uluslararası Havana Bale Festivali ya da Havana Karnavalına katılın.
  • Küba turu bitiminde ev dönerken Küba’dan puro ya da kahve almayı unutmayın.
Küba Vizesi

Büyük ihtimalle Küba vize istiyor mu diye sizde merak ediyorsunuzdur. Küba turu için Türk vatandaşları Küba Konsolosluğu tarafından onaylanan Küba vizesini almak durumunda. O yüzden Küba vizesi başvurusu için Küba Büyükelçiliği vize bölümüne ya da Küba vize işlemleri yürüten temsilciliklere başvurmalısınız. Vize işlemlerine başvurmadan önce pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay daha olması gerektiğine dikkat edin.

Küba’ya Nasıl Gidilir?

Küba’ya Türkiye’den direkt olarak uçuş seferleri mevcut. Özellikle Havana’ya gidiyorsanız, uçak bileti alırken Havana José Martí Havalimanı‘nı tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.

Küba ve Havana turu için gezi listesini bitirdikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Küba gezisi sonrasında Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Havana’da gezilecek yerler kapsamında seyahat listesini tamamlayıp İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

1 yorum