Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Alicante’de Görmeniz Gereken 7 Yer

Alicante’de Görmeniz Gereken 7 Yer

Alicante, son yıllarda adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Sonsuz beyaz kumsalı, köklü tarihi ve birbirinden değerli sanat eserleri ile ziyaretçilerine vazgeçilmez bir tatil yaşatıyor. Avrupa’nın en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Alicante’yi gelin yakından keşfedelim. Karşınızda Alicante’de görmeniz gereken 7 yer!

Alicante Nerede?

Adını Barcelona kadar duymasak da Avrupa’nın en hızlı büyüyen şehirleri arasında yer alıyor. Valencia’nın güneyinde bulunan Alicante, turizmin yeni gözdesi. Costa Blanca adı verilen tatil bölgesinin başkenti olarak bilinen Alicante, İspanya’da. Alicante’yi keşfederken arabaya ihtiyacınız olursa, Yolcu360 110 ülkede olduğu gibi İspanya Alicante’de de yanınızda. Yolcu360’ın Alicante araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve dilediğiniz aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralayabilirsiniz!

Alicante Gezisi

Akdeniz İklimi’nin hüküm sürdüğü Alicante, turizm ile hayat buluyor. Ortalama 330.000 nüfusa sahip olan bu şehrin ekonomisine inşaat ve turizm sektörleri yön veriyor. Adını bu bölgede yer alan sonsuz beyaz kumlu plajlarından alan Alicante, tatil için değerlendirilebilecek huzurlu bir alternatif. Benzersiz uzunlukta sahil şeridi, köklü tarihi ve etkileyici kültürü ile Alicante gezisi ruhunuza iyi gelecek. 

Bir tarafta Orta Çağ’ı yaşarken, diğer tarafta Arnavut kaldırımlı sokakları ile Ege havasını içinize çekiyorsunuz. Beyaz badanalı evleri ve kızgın güneşi ile yabancılık çekmeyeceğiniz bir lokasyon. Bu sebeple bize sorarsanız birkaç gününüzü Alicante’ye ayırabilirsiniz. 😉

Alicante Gezilecek Yerler

Gününüzü dolu dolu geçireceğiniz, birbirinden keyifli Alicante gezilecek yerler listesi ile karşınızdayız. 

  • Orta Çağ’dan Santa Barbara

alicante-saint-barbara.jpg

Santa Barbara, Avrupa’daki en büyük Orta Çağ kalesi. 5 yüz yıl boyunca İspanya’nın yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. Araplar tarafından inşa edilen tarihi kale, Benecantil Tepesi’nde.

Santa Barbara kalesine yürüyerek çıkmayı düşünüyorsanız güneşi hesaba katmayı unutmayın. Eşsiz Alicante manzarası ile görenleri büyüleyen kalenin tarihi geçmişini de öğrenmeden dönmeyin deriz. Bölgenin en önemli eserleri arasında yer almasının yanı sıra sembolik anlamı da vardır. Konum itibari ile Santa Barbara yüzyıllardır stratejik öneme sahiptir. 

  • Palmiye Ağaçları ile Explanada de Espana

alicante-palm.jpg

Explanada de Espana, Alicante gezilecek yerler arasında en huzur verici olanı. Çiçeklerle dolu bu yürüyüş yoluna bayılacağınıza eminiz. İlginç mermer desenleri ile döşeli yürüyüş yolu aynı zamanda mesire alanı olarak da hizmet veriyor.

İspanyol kültüründe aile yürüyüşlerine oldukça önem veriliyor. Haliyle Explanada de Espana’da tam aileye uygun bir lokasyon. Eski şehir kısmından başlayan bu büyüleyici yol sahil şeridi boyunca devam ediyor. Alicante’nin çekim merkezi haline gelmesi ile pek çok turisti ağırlamaya başladı. Bu sebeple etrafında sayısız kafe, restoran görme şansına da sahipsiniz. İspanyol restoranında güzel bir akşam yemeği yedikten sonra palmiye ağaçları arasında keyifle yürüyüş yapabilirsiniz. 

  • Gotik Mimari Santa Maria Bazilikası

alicante-maria.jpg

Tarihi geçmişi 13.YY’a kadar uzanan Santa Maria Bazilikası, şehrin en eski dini kilisesi olma özelliğine sahip. Gotik mimari imzası taşıyan bu yapının iç mekanı epey tadilata uğramıştır. Santa Maria Bazilikası’nın ana kısmında bulunan Juan Bautista Borja’nın “Virgin Heykeli” taş oymacılığının en kıymetli örnekleri arasında yer alıyor. Taş işlemeciliğinin en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bu heykel görenleri adeta hayrete düşürüyor. 

Bazilikanın dikkat çeken bir diğer özelliği ise girişte yer alan çan kuleleri. 14.YY ve 18.YY’dan kalma iki çan kulesi ziyaretçileri karşılıyor. Yüzyıllar boyu ayakta kalmayı başaran tarihi Santa Maria Bazilikası, Alicante gezisinde mutlaka görülmesi gereken lokasyonlar arasında.  

  • Cıvıl Cıvıl Mercado Central

alicante-.jpg

Hemen hemen her turizm şehrinin ünlü bir meydanı ve ünlü bir de pazar yeri var. Tıpkı bizdeki Mısır Çarşısı gibi. İşte Alicante’nin de ünlü pazar yeri Mercado Central. 1910’lu yıllarda J.Vidal Ramos tarafından inşasına başlanan bu tarihi bina aynı zamanda bir sanat eseri. Çeşit çeşit heykellerin yer aldığı Mercado Central size bambaşka bir pazar deneyimi yaşatmaya geliyor. 

Aklınızın alamayacağı büyüklükte bu pazar yerinde yaklaşık 300 tezgah mevcut. Et ürünlerinden, sebzeye; hamur işlerinden, peynire aradığınız her şeyi burada bulmanız mümkün. Bunun yanı sıra deniz ürünü sevenler de unutulmamış. Beğendiğiniz herhangi bir deniz ürününü pazar yerinde tatma imkanına da sahipsiniz. Halkın sıklıkla tercih ettiği Mercado Central ‘da eğlenceli dakikalar geçireceğinize eminiz. 

  • Masmavi Denizi ile Guardamar Beach

alicante-beach.jpg

Şehir merkezine sadece 30 dakikalık mesafede yer alan Guardamar Beach, Alicante’nin en keyifli noktalarından biri. Her ne kadar istenilen ilgiyi görmese de pırıl pırıl denizi ile ışıldıyor. Genellikle su sporları için kullanılan Guardamar Plajı, Alicante’de görmeniz gereken 7 yer arasında. 

  • Görkemli Işıklar Altında Canelobre Caves

alicante-magara.jpg

Alicante’de sayısız mağaranın olduğunu biliyor musunuz? İşte onlardan biri de Canelobre Caves. İspanya’nın en büyük ve en derin mağara sistemleri arasında sayılan bu görkemli yapı şehre yaklaşık 24 km uzaklıkta. Uzun yıllar önce keşfedilen mağarada birbirinden ilginç sarkıt ve dikitler göz kamaştırıyor. Bu sarkıt ve dikitlerin oluşumunun minimum 7 milyon yıl sürdüğü düşünülüyor. Işıklandırma sistemi ile daha da etkileyici hale gelen Canelobre Caves’in keşfinin 740 yılına kadar uzandığı söyleniyor. Tıpkı bizdeki Damlataş Mağarası’nın görüntüsünü andırıyor. 

  • Küçük Tatlı Bir Vadi: Guadalest Valley

alicante-vadi.jpg

Bir vadi içinde yer alan bu küçük kasaba İspanya’nın en gözde mekanları arasında. Alicante yerleşim yerine uzaklığı 1 saat olan bu şirin kasabada pek çok müze ve sanat eseri görmeniz mümkün. Adeta sanata doyacağınız bir vaha gibi Guadalest Valley size sonsuz bir kapı aralıyor. 1974 yılında tarihi-sanatsal anıt olarak ilan edilen bölgede Ribera Girona, Ethnological Museum of Valley Guadales müzeleri başta olmak üzere birçok müze yer alıyor. 

 

Yorum ekle