Yolcu360 Blog
Afyon Karahisar Kalesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Afyon Kalesi / Afyon Karahisar Kalesi

Afyon Kalesi / Afyon Karahisar Kalesi

Karahisar Kalesi dilek ağacı ile anılıyor olsa da çok güçlü bir tarihin tanığıdır. Afyon Kalesine nasıl gidilir? Afyon Kalesi nerede? Afyon Kalesi hakkında bilgiler neler? Türkiye’nin Kalelerini gezmeye devam: Afyon Kalesi ve Karahisar Kalesi efsaneleri…

Afyon Kalesi / Afyon Karahisar Kalesi 

Afyon şehir merkezinde bulunan kale, şehrin tam ortasında müthiş bir görünüme sahip. 226 metre yükseklikte bulunan Afyon Kalesi, Hititliler tarafından inşa edilmiş. Selçuklu döneminde ado Karahisar Kalesi olan Afyon kalesi, Kız kulesi adı verilen bir yapı ile meşhur oldu. Karahisar Kalesine tam 500 basamakla ulaşılması da çok ilginçtir. 

Karahisar Kalesi Hakkında Efsaneler

  • Bir efsaneye göre Hz. Ali, buraya gelmiş. Atı Düldül’ün üzerindeyken kalde atının dört nalının izi kalmış. 
  • Battal Gazi ile ilgili efsane de çok ilginçtir. Buna göre kaleyi kuşatan Battal Gazi’ye Roma İmparatorunun kızı aşık olur ve ona bir taşa bağlı olarak not iletmek ister ancak bu notu attığında Battal Gazi’nin kafasına denk getirip ölümüne neden olur. 
  • Ünlü Türk savaşçı Tarkan’ın da bu kalede öldüğü rivayet edilir. 

Bu efsanelerin de etkisiyle olsa gerek ki bugün Karahisar Kalesinde birden fazla dilek ağacı var. Evlenmek isteyenlerin bu ağaca ip bağlaması ile dileklerinin gerçekleşeceğine inanılıyor. 

Karahisar Kalesinde bir taş küvet var. Bu küvete yatan kadının gebe kalacağına dair söylenceler de var. Diğer yandan kale kapısındaki üç oyuğun içine denk gelecek şekilde taş atabilirseniz üç dileğiniz de kabul oluyor. 

Tüm Afyon kalesi efsaneleri, şehre gelenlerin Karahisar Kalesini mutlaka ziyaret etmelerine neden olmuş. Bugün Türkiye’de en fazla ziyaretçi çeken kale, Karahisar Kalesi. 

Afyon’u Keşfedelim!

Afyon, iç Ege’nin önemli şehirlerinden biri. Hem de binlerce yıldır. Şehrin tam ortasındaki Karahisar Kalesi kadar kaymağı, tahinli pidesi, kestanesi, haşhaşlı çöreği ve ev ekmeği de meşhur. 

Afyon’da Ne Yenir içeriğimize de bakın!

Afyon gezisi için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde araç kiralama fiyatlarına da bakabilirsiniz. Afyon merkezden uygun fiyata araba kiralayarak şehri ve çevresini gezebilirsiniz. yolcu360.com üzerinden Afyon’da en uygun kiralık oto seçeneğine hızlı ve pratik bir biçimde ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum ekle