Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > İthal Arabalar | ABD’den İthal Araçlar İçin %60 İndirim!

İthal Arabalar | ABD’den İthal Araçlar İçin %60 İndirim!

ABD’den ithal ettiğimiz arabalarda indirim söz konusu. ABD’den gelen arabaları artık daha pahalıya alacağımıza dair bir haberimiz olmuştu. Zira, geçtiğimiz kış, ABD’den gelen ithal arabalar için bir ek vergi söz konusu olmuştu. Ancak Mayıs ayı itibariyle karşılıklı olarak vergi rakamları değişti. Bakalım ithal arabalar için yapılan indirim ne kadarmış? Araç kiralama seçenekleri ile istediğiniz her model aracı Yolcu360 üzerinden kiralayabileceğinizi de hatırlatalım. 🙂

ABD’den İthal Arabalar için %60 İndirim!

Geçtiğimiz aylarda ABD menşeli pek çok ürün için ek vergi söz konusu olmuştu. Bu da özellikle Amerika’da üretilen ve Amerika üzerinden gelen ithal arabalar konusunda fiyatları epeyce arttırmıştı. Bakalım ithal arabalar için indirum tutarı ne kadarmış? İthal arabalar konusunda şimdi işler değişiyor…

ABD’den Gelen Ürünlere Vergi İndirimi

Geçtiğimiz günlerde ABD Türkiye’den gelen çelik ürünlerine vergi indirimi kararı almıştı. ABD’nin aldığı karara göre Türkiye’den ithal edilen çelik ürünlerinde %25 vergi indirimi uygulandı. ABD’nin Türkiye’den ithal ettiği çeliğe uyguladığı vergiyi %50’den %25’e düşürmesi önemli bir haberdi. Hemen Türkiye’den de karşı hamle geldi. Bu süreçte, ABD’den gelen ürünlere Türkiye tarafından da vergi indirimi uygulanacak. Bakanlıktan verilen bilgiye göre ABD’den ithal ettiğimiz ürünlerin bazılarında %50’ye varan vergi indirimi başlayacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“ABD ürünlerine uygulanan 521,2 milyon dolar ilave vergi 260,6 milyon dolara inecektir”

ABD’den gelen içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de aralarında bulunduğu 22 kalem ürünün ithalatına uygulanan ek mali yükümlülük yarı yarıya düşürüldü. 21 Mayıs itibariye geçerli olmak üzere ABD Menşeli Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Uygulanmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmî Gazetede yayımlanan değişiklikle ABD’den getireceğimiz otomobillerde %60’a varan vergi indirimi olacak. ABD’den gelen BMW, Volkswagen, Ford ve diğer markaların sıfır km fiyatlarına kısa sürede yansıma olacaktır.

Şoförlü Araç Kiralama Şartları ve Fiyatları için tıklayınız.

Yolcu360 ile Araç Kiralama

Araba satın almak yerine oto kiralamayı tercih ediyorsanız, sizde Yolcu360 üzerinden istediğiniz modelde aracı bulabilirsiniz. İthal arabalar hakkında bilgi aldıktan sonra aklınıza bir araç modeli düştü ise Yolcu360 app veya online üzerinden girerek dilediğiniz şehirde araç kiralama yapabilirsiniz.

  • Araba kiralama için ödüllü misafir hizmetleri ile dilediğiniz her an ulaşabileceğiniz bir online sistem sunar. Böylece araba kiralarken daha pratik bir yöntem tercih etmiş olursunuz.
  • Rent a car için planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkı verir. Böylece seyahat planlarınızın değişikliği ile ilgili sorunları çözmeye çalışırken bir de iptal hakkı konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
  • Kiralık araba için kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. Bu sayede ödeme konusunda sorun yaşamazsınız. Seyahatiniz esnasında ödeme konusunda kafanızda soru işaretleri oluşmaz ve tatilinizde ulaşım konusunda sorun yaşamazsınız.
  • Online olarak sadece akıllı telefonunuzla bile araç kiralama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Vakitten tasarruf edersiniz. İstediğiniz her yerde araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sistem üzerinden bir bölgedeki örneğin İstanbul’da ki en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğini bir kaç saniye içinde görüntüleyebilirsiniz. Zamanı verimli kullanmış olursunuz. İstediğiniz aracı hemen bulabilirsiniz.
  • İthal arabalar yazısından sonra istediğiniz modelde bir aracı kiralama arzusundaysınız, Yolcu360 üzerinden oto kiralama için fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede bütçenize en uygun olan araçları rahatlıkla bulabilirsiniz. Dilediğiniz aracı ve fiyatı saniyeler içinde bulabilirsiniz.
  • Araba kiralama seçenekleri için birden fazla rent a car firmasının müsait araç listesine tek web sayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
  • Şehir merkezi rent a car kapsamında çok zengin bir seçenek havuzu içinden seçim yapabilirsiniz. Yolcu360, Türkiye’nin neredeyse her ilinde araç kiralama seçeneklerine sahip. Seyahat edeceğiniz il için dilediğiniz aracı bulabilirsiniz. 🙂

 

Yorum ekle