Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > ABD’den İthal Ettiğimiz Otomobiller Hangileri?

ABD’den İthal Ettiğimiz Otomobiller Hangileri?

ABD’den ithal ettiğimiz otomobiller hangileri? ABD’den gelen arabalara ek vergi neleri kapsıyor? ABD ambargosu otomobil fiyatlarını nasıl etkiler

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre ABD’den Türkiye’ye ithal edilen pek çok ürüne ek vergi yükümlülüğü getirilmişti. Kağıt ürünleri, bazı mobilyalar, kömür ve yakıt bileşenleri, kozmetik ve makyaj malzemeleri, teknolojik cihazlar ve otomobillerin olduğu bu liste için bir yeni haber daha geldi.

ABD’den Gelen Araçları Artık Daha Pahalıya Alacağız!

ABD’den ithal edilen ürünlere yönelik ek mali yükümlülük oranları revize edildi. Buna göre özellikle otomotiv sektörü önemli bir darbe alabilir. Zira, artık ABD’de üretilen ve ABD’den Türkiye ithal edilen otomobiller için %120 ek vergi uygulaması var.

ABD’den İthal Ettiğimiz Otomobiller Hangileri?

İşte konunun esas can alıcı tarafı da bu. Çünkü Jeep, Ford, Chevrolet gibi markalar zaten Türkiye’de sınırlı sayıda satılıyor diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İlgili karar ABD’li araba markaları demiyor, ABD’de üretilen araba markaları diyor. Dolayısıyla Dacia’nın ABD’de fabrikası varsa, Toyota’nın ABD’de fabrikası varsa, Mazda’nın ABD’de fabrikası varsa  vs…Bu markaların modellerinin pek çoğu için fiyatlar ciddi oranda artacak.

Araç Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?

  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle