Yolcu360 Blog

A Segmenti Araçlar ve Fiyatları

Özellikle şehir içinde ekonomik ve kolay bir ulaşım arayan kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen A segmenti araçlar ve fiyatları merak ediliyor. A segmentinde farklı markalardan farklı modeller bulmak mümkün oluyor. A segmenti araç modelleri kıyasla uygun fiyatları ile de dikkat çekiyor. 

A Segmenti Araçlar ve Fiyatları

A segmentinde bulunan otomobiller özellikle küçük ve rahat kullanımı olan bir araç arayan kişiler tarafından merak ediliyor. A sınıfı araçlar ile özellikle sıkışık şehir trafiğinde yolculuk etmek kolaylaşıyor. Diğer sınıftaki araçlara kıyasla daha uygun fiyatlara sahip olan ve genellikle daha ekonomik yakıt tüketimi değerleriyle öne çıkan A segmenti modeller tasarımları ile de dikkat çekiyor. Daha sempatik tasarım hatları ile kullanıcıları kendilerine çeken A segmenti araçlar sundukları kullanım kolaylığı ile de a segmentine ilgili olan kullanıcıları iyice kendilerine bağlıyorlar. A segmenti araçlar ve fiyatları güncel olarak nasıl? 

Otomobilde A Segmenti Nedir?

Otomotiv dünyası dışarıdan bakan biri için oldukça karışık görünebileceğinden, otomobil modellerini daha anlaşılabilir kılmak için farklı otomobil modelleri özelliklerine göre farklı sınıflara ayrılmıştır. Farklı otomobil modellerini anlamayı kolaylaştıran ve otomotiv dünyasını daha yaklaşılabilir kılmak üzere çıkmış bu sınıflandırma sistemi aracın boyutunu, donanım seviyesini ve bulunduğu fiyat dilimini dikkate alarak onları alfabenin harfleri altında toplar. A segmenti denilen segment ise anlaşılabileceği gibi en başta gelen otomobil sınıfıdır. A segmenti araçlar genellikle 3,7 metreden daha kısa olurlar. Bu kısa yapı onlara daha çevik bir yapı kazandırırken uzun yol kabiliyetini ve iç hacmini kısıtlandırır. Bu sebeple A segmenti araçlar aynı zamanda şehir otomobilleri olarak da bilinirler. Küçük yapıları ile hem park yeri konusunda kullanıcıya kolaylık sağlayıp hem de sıkışık trafikte manevra işlemlerini kolaylaştırırlar. Ekonomik yapıları ve kolay kullanımları ile hem yeni otomobil sürmeye başlayan kullanıcılar için hem de şehir içi trafiğinde zaman harcayan kullanıcılar için üretilmişlerdir.

Küçük Segment’in En Az Yakan Otomobilleri yazısı için tıklayınız.

A Segmenti Araç Modelleri

Tasarımları ve küçük yapıları ile eğlenceli ve ekonomik bir ulaşım sunan A segment modelleri ülkemizde B ve C segmentine kıyasla daha düşük bir pazar payına sahip oluyor. Kıyasla daha uygun olan fiyatları ile ilgi çeken bu modeller ise şöyle:

A Sınıfı Otomobil: 2021 Fiat 500 Fiyatı ve Özellikleri
Kaynak: https://www.autoweek.com/

“Küçük araba” denince akla gelen ilk modellerden biri olan ve ilk modeli 1957’de kullanıcılar ile buluşan Fiat 500, bir A segmenti araçtan beklenebilecek her özelliğe sahip. Küçük ve kompakt vücudunun altında 1.2 litrelik Fiat Fire motor bloğuna sahip olan Fiat 500 teknik özellikleri kullanıcıları memnun edecek şekilde konfigüre edilmiş. Fiat 500 motorunun güç seviyesi ise 69 beygir olarak listeleniyor. Fiat 500 yakıt tüketimi değerleri incelendiğinde ise şehir dışı 6.2 şehir içi ise 4.2 litre olmak üzere ortalama 5.2 litrelik bir yakıt tüketimi göze çarpıyor. 4 farklı donanım paketi ile kullanıcılara sunulan Fiat 500 euro 6 normlarına da uyuyor. Popstar, Lounge, Rockstar ve Star isimleriyle satışa sunulan donanım paketleri ile kullanıcının isteğine uygun bir Fiat 500 yaratılması mümkün oluyor. Fiat 500 fiyatları ise;

  • 1.2 Fire 69 HP Fiat 500 Popstar fiyatı : 172.100 Türk lirası
  • 1.2 Fire 69 HP Fiat 500 Lounge fiyatı : 182.100 Türk lirası
  • 1.2 Fire 69 HP Fiat 500 Rockstar fiyatı : 192.100 Türk lirası
  • 1.2 Fire 69 HP Fiat 500 Popstar fiyatı : 192.100 Türk lirası
A Sınıfı Otomobil: 2021 Hyundai i10 Fiyat ve Özellikleri

Son yılların en popüler A segmenti araçlarından biri olan Hyundai i10, bir A segmenti aracın ne olduğunu çok iyi anlatan modellerden biri oluyor. Küçük yapısı ve sempatik tasarımı ile modern hatları, kullanıcıya çekici ve yenilikçi bir dış tasarım sunuyor. Hyundai’nin canlı ve eğlenceli bir yapıya sahip olması için uğraştığı i10 ile şehir içerisinde gezmek ekonomik ve pratik bir hale geliyor. Özellikle tasarım hatları ve renk seçenekleri ile büyük ilgi toplamış olan Hyundai i10 teknik özellikleri de bir A segmenti araca yakışacak şekilde oluşturulmuş. 1.0 litrelik düz ve otomatik şanzıman ile sunulan küçük motor bloğunun yanı sıra daha yüksek performans sunan 1.2 litrelik otomatik şanzıman ile sunulan motor bloğu ile Hyundai i10 verimlilik konusunda iddialı teknik verilere sahip oluyor. Hyundai i10 yakıt tüketimi incelendiğinde şehir içi 4,3 şehir dışı 6 litre olmak üzere ortalama 4,9 litrelik bir yakıt tüketimine sahip oluyor. Hem 1.2 litrelik hem de 1.0 litrelik motor bloğu ile benzer tüketim verileri yakalayan Hyundai i10 küçük yolculuklar için gerekli olan donanımı 3 farklı donanım paketi ile kullanıcılara sunuyor. Jump, Style ve Elite isimleri ile kullanıcılara sunulan donanım paketleri ile 14, 15 veya 16 inç boyutunda jantlara sahip olmak mümkün oluyor. Hyundai i10 fiyatları ise güncel olarak şöyle:

  • Düz vites Hyundai i10 1.0 Jump fiyatı : 153.450 Türk lirası
  • 5 ileri AMT Hyundai i10 1.0 Jump fiyatı : 161.300 Türk lirası
  • 5 ileri AMT Hyundai i10 1.2 Style fiyatı : 166.750 Türk lirası
  • 5 ileri AMT Çift Renk Hyundai i10 1.2 Style fiyatı : 167.950 Türk lirası
  • 5 ileri AMT Hyundai i10 1.2 Elite fiyatı : 176.950 Türk lirası
  • 5 ileri AMT Çift Renk Hyundai i10 1.2 Elite fiyatı : 178.150 Türk lirası
A Sınıfı Otomobil: 2021 Fiat Panda Fiyatı ve Özellikleri
Kaynak: https://www.carkeys.co.uk/

A segmentindeki en ilginç araçlardan biri olan Fiat Panda, küçük yapısı ile büyük şeyler sunmayı amaçlıyor. 1980 yılında ilk modeli üretilmiş olan Fiat Panda tasarımı ile farklı bir A segmenti araç olduğunu hemen vurguluyor. Bir cross otomobil tarzını yansıtan hatları ve yapısı ile kendine has bir havası olan Fiat Panda, diğer A segmenti araçlardan daha geniş ve kullanışlı bir iç ortamı kullanıcılara sunmayı amaçlıyor. 2021 Fiat Panda teknik özellikleri incelendiğinde 1 litrelik bir hibrit motor bloğu göze çarpıyor. 70 beygir güce sahip olan ve hem elektrik hem de benzin yakıt türlerini ortak olarak kullanan bu motor bloğu ile 2021 Fiat Panda yakıt tüketimi ortalama 4,1 litre olarak listeleniyor. Bu motor bloğuna alternatif olarak diğer alışılmış motor bloklarından oldukça farklı 2 silindirli 875 cc hacme sahip bir 0.9 85 beygir motor bloğu da seçenekler arasında bulunuyor. 2021 Fiat Panda fiyatları ise donanım paketlerine göre bu şekilde listeleniyor:

  • 2021 Fiat Panda 1.0 Hibrit fiyatı : 139.900 Türk lirası
  • 2021 Fiat Panda 0.9 Cross 4×4 fiyatı : 190.900 Türk lirası

Lüks Araç Kiralama / Üst Segment Araç Kiralama yazısı için tıklayınız.

A Sınıfı Otomobil: Audi A1 Sportback Özellikleri
Kaynak: https://www.world-today-news.com/

Audi markasının sembolleşmiş tasarım hatlarını taşıyan ve Audi A serisinin en küçük modeli olan A1 sportback ile küçük sportif bir Audi otomobile sahip olmak mümkün oluyor. Sürüldüğü her anı kullanıcı için zevkli bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen Audi A1 teknik özellikleri ile her ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. Yeni teknolojiyle üretilmiş olan TDI ve TFSI motor blokları ile verimliliği hedefleyen Audi A1, start-stop sistemi ile kullanıcılara sunuluyor. Şanzıman seçeneği olarak 7 ileri bir S tronic Audi çift kavramalı şanzıman sistemi ile yapılmış olan A1 Sportback, şehir içerisinde yapılacak yolculuklar için yeterli konfor ve ekipman donanımına da sahip görünüyor. 6,5 inç boyutundaki renkli ekranı ile 3D harita ve gelişmiş navigasyon özelliği ile yol bulmayı da kolaylaştırıyor. Benzer şekilde trafikte beklerken bile kullanıcının araçtan faydalanabilmesi için 14 hoparlörlü bir BOSE ses sistemi ile birlikte sunuluyor.

*Fiyatlar, 2021 Mart ayının verilerini yansıtmaktadır. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle