Yolcu360 Blog
eril-enerji-disil-enerji
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dişil Enerji ve Eril Enerji Nedir?

Dişil Enerji ve Eril Enerji Nedir?

Dişil enerji nedir? Eril enerji ve dişil enerji kavramları ne anlama gelir? Dişil ve eril enerjinin birbirlerine etkileri nelerdir? Tüm bu sorulara yanıt arıyoruz. 

Dişil Enerji ve Eril Enerji Ne Demek?

eril-enerji-disil-enerji-1

Hepimiz cinsiyetlerimizin etkisiyle dünyaya geliriz. Fakat her iki cinsiyet tipi de bizi belirli oranlarda etkisi altına alır. Aslına bakarsanız bizi oluşturan; insanı insan yapan içerisindeki enerjidir. Benlik dediğimiz bu bütünlük baskın ve çekinik cinsiyet enerjileri sonucu oluşur. Sonuç olarak nasıl göründüğümüz değil nasıl hissettiğimizdir önemli olan. Bu hislerin ortak noktası ise dişil ve eril enerji dediğimiz iki kavramdır. Elbette bunlara kavram deyip geçmek doğru olmaz. Bizi biz yapan bu iki ana enerji ruh halimizin kusursuz oranıdır. 

Dişil Enerji Ne Demek?

Beynimiz sağ ve sol olmak üzere iki loptan meydana geliyor. Beynimizin sağ lobu daha çok sevgi, güven, içgüdü, hassasiyet, empati, sabır gibi duygusal kavramlar ile ilgileniyor. Bu terimlerden yola çıkarak beynimizin sağ bölümü dişil enerji etkisi altında diyebiliriz. Zaten bu terimler bize daha çok kadın cinsiyetini hatırlatıyor. Fakat sadece kavramlardan yola çıkarak dişil-eril ayrımı yapamayız. Kaldı ki dişil enerji sadece kadın cinsiyetine has bir özelliktir diyemeyiz. Böyle bir genelleme yapmak tamamıyla yanlıştır. Çünkü dişil enerjiyi oluşturan şey cinsiyet farkları değildir. 

Bunun yanı sıra bir kişide sadece dişil enerji mevcuttur da diyemeyiz. Eğer bireylerde tek taraflı enerji etkili olsaydı karar verme, özgüven ve yönetici kısım eksik kalırdı. Haliyle bireyler kendini bu alanlarda güçsüz hisseder ve objektifliğini yitirirdi. Toparlayacak olursak dişil enerji duygular ile sezgilerin birleştiği ortak bir noktadır. İki etken de birbirinden ayrı düşünülemez.

Uzay Turizmi: Dünyanın Dışına Yolculuk yazımız için tıklayın.

Eril Enerji Ne Demek?

Beynimizin sol kısmı ise analitik düşünceden, pratiklikten, rekabet hissinden, organizasyon becerisinden sorumludur. Mantık ve akıl çerçevesi üzerinde şekillenmiştir. Beynimizin sol kısmını eril enerji yönetir. Eril enerji her zaman planlar yapar, güçlü ve hırslıdır. Tabi ki eril enerjiyi de dişil enerjiden bağımsız düşünemeyiz. Yoksa insan dediğimiz duygusal varlık robottan farksız olur. Karşısındaki ile empati yapamayan, herhangi bir hassasiyet yaşamayan bireyler adeta taş gibi katılaşır. 

Yine aynı şekilde eril enerji demek sadece erkek cinsiyetine has bir enerji demek değildir. Fakat bazı insanların eril enerjisi diğer insanlara göre daha baskındır. Toplum içerisinde kendiliğinden ayırt edilebilen bu bireyler genellikle mantıkları ile hareket ederler. Duygularının esiri olmayı sevmezler. Akıllarına yatmayan bir işi kolayca kabul etmezler. Ama dediğimiz gibi hiç kimse de salt eril ya da salt dişil enerji vardır diyemeyiz. Bu tamamen yanlış bir genellemedir.

Eril ve Dişil Enerjinin Hayatımızdaki Yeri

Eril ve dişil enerjinin hayatımızdaki yerini daha iyi anlayabilmek için örnekler üzerinden gidelim. Örneğin hayatınızla ilgili bir karar alacağınızı düşünün. Eril enerji size daha faydacı ve mantıksal bir bakış açısı sunar. Maddi kazançlardan yola çıkar. Akılcı karar almanız için çalışır. Eğer eril enerjinizi dinleyerek aldığınız bir karar varsa daha hırslı, daha başarılı ve daha üretken olma ihtimaliniz artacaktır. Fakat eril enerjinin sizi yönlendirdiği mantıksal karar zamanla duygularınıza ters düşmeye başlar. Hani şu: “Bir seçim yaptım ama mutsuzum.” dediğimiz noktaya geliriz. İşte o an dişil enerjiye ihtiyaç duyarız. Hayatta her şeyin maddiyat olmadığını, yaşamak için kalbimizde heyecanlara ihtiyaç duyduğumuzu söyler. Bu sebepledir ki insan vücudunda eril ve dişil enerji ortaklığı oldukça önemlidir. Alacağımız kararlarda, yapacağımız işlerde hem mantığımızı hem duygularımızı eşit oranda dinlemeye özen göstermeliyiz. Bu sayede yaptığımız seçimler konusunda ilerleyen yıllarda herhangi bir pişmanlık yaşamayız. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle