Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Bavul Hazırlama Rehberi: Seyahat Öncesi İpuçlar

Bavul Hazırlama Rehberi: Seyahat Öncesi İpuçlar

Seyahate çıkmak heyecan verici ve harika ah bir de hazırlık evresi olmasa keşke! Bu cümleyi hepimiz kuruyoruz. Çünkü seyahat öncesi planlama aşaması oldukça stresli ve zor. Her şeyi ayarladık ama yine de curcuna bitmiyor. Bu sefer de yanımda ne götüreceğim, orada bana ne lazım olur kaygısı başlıyor. Üstelik isterse iki günlük kısa bir seyahat olsun, insan her şeyi yanında götürmek istiyor. Yanımızda hangi eşyaları götüreceğimizin kararına varmak önemli. Çünkü bu nasıl bir çanta ile seyahat edeceğimizi de şekillendiren bir durum. Seyahat esnasında rahat olabilmek için kullanışlı ve isteklerimizi karşılayan bir çanta seçmemiz gerekiyor. Bu nedenle seyahat çantası seçimi, tahmin edilenden daha önemli bir karar. Bavul nasıl hazırlanır, çanta seçimi nasıl olmalı, tatil çantası seçimi ne kadar önemli, seyahat çantası seçimi nasıl yapılır gibi sorular çok merak ediliyor. Biz de yazımızda bu konulara değinmek istiyoruz. Karşınızda bavul hazırlama rehberi!

bavul-hazirlama-rehberi-2

Bahar Tatili Nerede Yapılır? En İyi 10 Bahar Destinasyonu (2022) yazımızı okumak için tıklayın.

Keyifli bir tatil ya da seyahate çıkarken aklımızda hiçbir soru işareti kalmamalı. Seyahat çantası seçimini doğru şekilde yapmalıyız. Gelin hep birlikte sizler için hazırladığımız seyahat çantası rehberine, şöyle bir bakalım. 

Bavul Hazırlama Rehberi

Her şeyi detaylı şekilde planlanmış seyahatin önemli bir aşaması da bavul hazırlamak. Biz de sizler için bavul hazırlama tüyolarını araştırdık ve listeledik. 

  • Seyahatte Ne Giyeceğinize Önceden Karar Verin

Çok kısa süreli bir seyahatte olsa insan, her şeyi yanında götürmek istiyor. Hele önceden kafanızda bir plan yapmadıysanız, en gereksiz aksesuarın bile hayati olduğunu düşünebilirsiniz. 

Dolabı açıp en sevdiğiniz kıyafetlerin hangisi olduğunu düşünmeyi bırakın. Seyahatinize odaklanın, nerede ne giymek istediğiniz başlangıç için en önemli adım. 

Gideceğiniz yere uygun olarak, kombinlerinizi önceden oluşturup tasarlamalısınız. Bu şekilde bavulunuzda yer tasarrufu yapabilirsiniz. Yanınıza giymeyeceğiniz hiçbir eşyayı almamaya özen göstermelisiniz. 

  • Bavulda Yer Tasarrufu 

Bavulunuzda yer tasarrufu sağlamak için kıyafetlerinizi gelişigüzel katlayarak yerleştirmemelisiniz. Kıyafetlerinizi rulo yaparak bavula koymalısınız. Bu durum yerden tasarruf etmenizi sağlayan bir yöntem. 

Bavulda yerden tasarruf etmenin bir başka yolu da her detayı değerlendirmekten geçiyor. Gömlek yakalarının içini, şapkaların içini hatta ayakkabıların içini doğru şekilde kullanabilirsiniz. 

Ayakkabılarınızın içine çoraplarınızı sığdırabilirsiniz. Gömlek yakalarının boşta kalan kısımları, kemer ya da fular gibi aksesuarları koymak için biçilmiş kaftan. 

  • Ağır Olan Eşyaları Yerleştirmek

Ağır, kırılması zor olan sert eşyalarınızı bavulun en altına yerleştirmenizde fayda var. Çünkü genelde ayakkabı, kutu gibi büyük eşyalar çok yer kaplıyor. Bu eşyaları tekerleğe daha yakın kısımlara koyabilirsiniz. 

Kırılabilir, ince ve daha narin eşyaları ise bavulun üst tarafına doğru yerleştirebilirsiniz. Ayrıca daha çok kullandığınız eşyaları da erişmesi kolay bölmelere koymanız size konfor sağlıyor. 

  • Bavul Hazırlama Rehberi: Kilitli Poşetlerin Kullanılması 

Kırılıp dökülmesini istemediğiniz eşyalarınız varsa kilitli özel poşetlerden kullanabilirsiniz. Bu ürünleri önceden satın almanız gerekiyor. 

Beklenmedik bir durumda kaldınız ve acilen bavul hazırlamanız gerekiyor. Evinizde kilitli poşet bulamıyorsunuz. O halde fular, çorap gibi yumuşak yapılı eşyalarınızı kullanabilirsiniz. 

Yanınızda götürmek istediğiniz parfümleriniz varsa onları çoraplarınızın içine koyarak yerleştirebilirsiniz. Ayrıca parfüm şişelerinin kırılmasını istemeyenler için başka yöntemler de mevcut. 

Parfümünüzü ince kağıtlara sıkıp bavulunuzun içine yerleştirebilirsiniz. Bu hem bavulunuzun mis gibi kokmasını hem de kıyafetlerinizin parfümü hapsetmesini sağlıyor. Böylece yanınızda parfüm şişesi taşımanıza da gerek kalmıyor. 

  • Son Kontrollerinizi Yapın

En son aşamaya gelindiğinde her şeyi yanınıza alıp almadığınızı kontrol etmek önemli. Çünkü seyahatteyken ihtiyaç duyacağınız bir eşyayı evde unutmanız sorun teşkil ediyor. Bundan dolayı son kez listelerinizi kontrol etmelisiniz. 

Bavulunuza ihtiyacınız olan her şeyi koyup koymadığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca bavulun, taşıyabileceğiniz ağırlıkta olup olmadığını test etmelisiniz. Eğer rahatınızı bozacak bir yapıdaysa eşyalarınız içinden eleme yapabilirsiniz. 

Bavul Hazırlama Rehberi: Seyahat Çantası Tercihi

İnsanlar genellikle kolay taşıyabileceği çantaları tercih ediyor. Bu nedenle seyahat çantanız hangi model olursa olsun, tekerlekli olanlarını tercih edebilirsiniz. 

Gezginlerin genelde sırt çantasıyla yola çıkmayı tercih ettiğini biliyoruz. Son dönemlerde gezginlerin sırt çantaları dahi tekerlekli. Çünkü bu özellik kişiye bir konfor alanı sağlıyor. 

Özellikle tek başınıza seyahat ediyorsanız tekerlekli bir tatil çantası tercihi mantıklı olabilir. Yorulduğunuz anda çantanın bu fonksiyonundan yararlanabilirsiniz. Oldukça pratik bir kullanım sunan bu çantaları tercih edebilirsiniz. 

Seyahat çantanızın görünümü ve markası sizin beğeniniz ve ayırdığınız bütçeye bağlı. Ama dikkat etmeniz gereken bir başka konu, seyahat çantanızın hacmi. Çünkü kullanışsız bir çanta alırsanız hiçbir eşyanızı istediğiniz gibi içine sığdıramazsınız. 

Düş Yüzeyin Önemi

Seyahat çantanızın dış yüzeyi, yapıldığı kumaş da önemli bir kriter. Çünkü çantanızı hem yazın hem kışın kullanmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle dış etkilere dayanıklı özelliklere sahip bir seyahat çantası seçmeniz gerekiyor. 

Çantanın kullanışlı olmasını sağlayan en önemli özelliklerden biri de bölmelerinin olması. Hangi seyahat çantasını alacağınıza karar verirken bu özelliği de es geçmemelisiniz. Bölmesi olan seyahat çantaları daha kullanışlı ve konforlu çantalar olarak biliniyor.

Gelelim konunun bütçe kısmına. Karşınıza ilk çıkan seyahat çantasını satın almamalısınız. Bir seyahat çantasında olmasını istediğiniz kriterleri belirleyip bir fiyat araştırması yapmalısınız. Bütçenize en uygun, en konforlu çantayı tercih edebilirsiniz. 

Biz sizler için en çok tercih edilen seyahat çantası modellerini araştırdık ve listeledik: 

  • El bagajı seyahat çantaları
  • Duffel model seyahat çantaları
  • Weekender model seyahat çantaları
  • Tekerlekli valiz şeklinde seyahat çantaları
  • Sırt çantası modelinde seyahat çantaları

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle