Yolcu360 Blog
turla-mi-bireysel-mi-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Turla Mı Bireysel Mi? Kendi Arabanla Seyahat Mi Otobüs Mü?

Turla Mı Bireysel Mi? Kendi Arabanla Seyahat Mi Otobüs Mü?

Sabahları işe akşamları eve koşturmak, yoğun tempoda çalışmak, planları hafta sonuna sığdırmak zorunda olmak zor ve sıkıcı olabilir. Gittikçe monotonlaşan bu durumdan sıkılanlar seyahat planlarını bir an önce yapmak isterler. Çünkü seyahat etmek, insanın hayatına renk katar, güzelleştirir. Ancak tüm bu olumlu yanları yanında tatil planları yapmanın da bazı uğraştırıcı tarafları var. Araştırmasıyla  planlamasıyla ciddi bir emek isteyen iş. Ulaşımından konaklamasına uçak mı araba mı derken seçenekler birden çoğalıverir. İşte tam da bu noktada turla mı seyahat etmeli yoksa bireysel mi tercih edilmeli soruları akıllarda yer ediniyor. Turla mı bireysel mi, Kendi arabanla seyahat mi tura katılmak mı konusunu ele alalım.

turla-mi-bireysel-mi

Seyahat Planı Yapmadan Önce Sorulacak Sorular

Kendi arabanla seyahat etmek ya da tura katılmak hangisini tercih etmeli sorusu kafalarda karışıklığa neden olabiliyor. İkiside kişilerin tercihlerine göre doğru şık. Şu soruları sorarak doğru alternatifi bulmak mümkün olabilir.

  • Seyahat ne kadar süre için planlanıyor?
  • Tek başına zaman geçirilmesinden zevk alınıyor mu?
  • Seyahat için ne kadar bütçe ayrıldı?
  • Kalabalık ortamda dolaşmaktan hoşlanılıyor  mu?
  • Ayrıca görmek istenilen mekan varsa turla gidildiğinde uğranılacak bir yer mi?
  • Seyahat planını başkasının yapması ne kadar önemli?
  • Ulaşımı ve konaklamayı ayarlamak endişe veriyor mu?
  • İlk defa mı yurt dışına çıkılıyor?
  • Ülkelerin güvenliğinden ne kadar emin olunmalı?

Bu sorulara verilecek cevaplar hangi tercihin daha iyi olacağı konusunda yardımcı olabilir. Şimdi tur seyahatinin avantajlarına bakalım.

Turla mı bireysel mi? Turla Seyahatin Avantajları

Az zamanda çok yer görmek isteyenlerin tercihi genelde tura katılmak olabiliyor. Avantajlarına bakacak olursak;

  • Bütçe Önemli Mesele

Tur şirketleri, bilet alımlarını ve otel rezervasyonlarını toplu olarak yaptıklarından müşterilerine indirimli fiyat verebiliyor. Birden fazla şehir gezmek isteniyorsa zamandan tasarruf sağlayacağı için tur tercih edilebilir. Seyahatlerde planlamada yapılan hatalar harcamaların artmasına sebep olabilir. Ancak turla Seyahatte önceden plan yapıldığı için harcamalarda sürpriz olma ihtimali daha düşük oluyor.

  • Tatili Profesyoneller Planlasın

Tatil planı yapmak uğraştıran, zaman alan bir mesele. Planlamayla uğraşmak istenmiyorsa veya zaman kısıtlı ise tur bütün bunları yapar. Uçak, gezilecek yer, otel gibi bir sürü detay ayrıntılı şekilde düşünülüp planlanır. Daha önce gidilmeyen görülmeyen yerlerde bazen tedirginlik yaşanabilir. Böyle zamanlarda tur daha iyi hissetmeyi sağlayabilir. Ayrıca, tur şirketindeki rehber iyiyse kitaplarda dahi olmayan bilgiler bile aktarılabilir.

  • Zamanı İyi Değerlendirmek Gerekir

Tur şirketlerinin insanı en güvende hissettiren yönü zaman. Uçak rötar yaptığında ya da transfer geciktiğinde yeniden planlamayı tur şirketleri yapar. Turla yapılan seyahatler kısıtlı vakti değerlendirmede bire bir. Örneğin daha önce hiç gidilmeyen bir yere gidilecekse, bilinmeyen bir yere dair yapılan zaman planlaması gerçekçi olmayabilir. 

  • Rehber Anlatsın Biz Dinleyelim

Rehberlik hizmeti tur şirketlerinin verdiği en büyük avantaj. Gidilecek yerle ilgili ne kadar çok yazı, kitap okunursa okunsun bilenden dinlemek daha keyif verici olabilir. Ayrıca rehberler nerenin yemeği lezzetli, nesi meşhur, nereye gitmeli, nereden almalı gibi konularda da uzman olabiliyor.

  • İlk Yurt Dışı Deneyimi

Yurt dışına ilk kez çıkılacak ise kültür şoku yaşamak bazen kaçınılmaz olabiliyor. Bilinmeyen yerleri keşfetmek ve alışmak için zaman kısıtlıysa tur tercih etmek mantıklı olabilir. İnsanın kendini yalnız hissetmeyeceği toplulukla ve tüm sorulara kendi diliyle cevap alabileceği rehberle gezmek rahatlama imkanı sağlar. Ayrıca, evraklar konusunda da şirketler yardımcı olabilir.

  • Seyahatte Güvende Olmak Şart

Özellikle gelişmemiş ülkelere yapılan seyahatler bazen tedirginlik yaşatır. Bireysel gidildiğinde sınır geçişleri zor olabilir. Rezervasyon yapılan otel aslında olmayabilir. Bu ve buna benzer pek çok olayla karşılaşmak olası. Ancak tur şirketleri bu tarz ülkelerdeki olumsuzlukları bilir ve ona göre tedbir alırlar. Riskli ortamlarda korumacı davranırlar.

Turla mı bireysel mi? Bireysel Seyahatin Avantajları

Bireysel gezmekten hoşlananların tercihi genelde kendi arabaları ile yaptıkları seyahatler olabiliyor. Avantajları neler;

  • Rotayı Araba Belirliyor

Her şeyin planlı olduğu hayatta tatilim akışına gelişsin düşüncesiyle yola çıkılırsa tur pek tercih edilmez. Kendine ait arabayla seyahatlerde keşfedilmemiş yerleri gezmek daha mümkün. İstenilen yere gidip dilediğince kalmakta bireysel seyahatin avantajlarından. Bazı olumsuz tarafları olsa da bireysel seyahatin tadı da başka olabilir.

  • Zamanlamanı Kendine Göre Ayarla

Bireysel seyahatlerde zaman turlar kadar katı olmaz. Bireysel tatil bu konuda daha iyi hissettirir. Daha önce gidilen bir yere gidiliyor ise zamanlama daha kolay yapılır.

  • Doğru Planlama İle Ucuz Tatil Mümkün

Her ne kadar turlar bütçe konusunda daha avantajlı olsa da doğru bir plan ile bireysel olarak da ucuz tatil yapabilirsiniz. Önceden aldığınız ucuz uçak bileti ve  konaklama ile çok daha uyguna seyahat edebilirsiniz.

  • Yeni İnsanlar Tanımalı

Turla yapılan seyahatlerde de yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Ancak gittiğiniz yerin yerlisi ile tanışmak gibi olmayabiliyor. Herhangi bir sebepten dolayı tanışılan kişi ile dost olmak bile olası. Bu şekildeki seyahatlerde tanıştığınız kişiler ilerde güzel anılara sebep olacak.

  • Kurallar Yok, Erken Kalkmak Yok

Turlarda birbirini tanımayan insanların aynı grupta yer alması bazen sorun çıkarabiliyor. Bazıları molayı uzatmak isterken bazıları hemen dönmek isteyebilir. Yani turlarda hep bir karmaşa hali görülebilir. Ancak bireyselde kurallar olmadan kimseyi bekleme zorunluluğu bulunmaz. Ayrıca bazı turlar zamandan kazanmak için sabahın erken saatlerinde kaldırabilir

Turla mı bireysel mi? İkisi de! Tur Şirketlerinin Ayarladığı Bireysel Turlar

Seyahatlerinde özgür olmak isteyenler için alternatif. Tur şirketleri uçak, otel, transfer ve hatta rehber bile ayarlayabiliyor. Bu seçenekte istediğin yeri özgürce ve bireysel gezmek mümkün. Sorun yaşamak istenmiyorsa güvenilir firmaları tercih etmek gerekir. Ülkemizde yeni gelişen bu sistemin avantajları oldukça fazla. Sadece uçak parasına uçak, otel, transfer hizmetini ayarlıyor.

Türkiye’nin En Güzel 5 Kanyonu yazımızı okumak için tıklayın.

Her ne şekilde olursa olsun sıkça seyahat etmek hayata daha olumlu bakmaya yardımcı olur. Hayata pozitif bakmayı ve insanı mutlu etmeyi sağlayan deneyimi herkes yaşamak ister. İster kendi arabanla ister turla olsun seyahat etmek önemli ve güzel bir aktivite. Seyahat etmenin yollarından turla mı kendi arabanla mı konusunda karar vermek size kalmış. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle