Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yalıkavak gezi rehberi / Bodrum’un arka bahçesi / Muğla

Yalıkavak gezi rehberi / Bodrum’un arka bahçesi / Muğla

Yalıkavak son dönemde Bodrum’un lüks yat limanı olarak anılsa da aynı zamanda tatilcilerin Bodrum’a yakın ve huzurlu bir tatil için tercih ettiği noktalardan biri.

Yalıkavak nerede ve nasıl gidilir?

Bir zamanlar Bodrum’un sakin köylerinden biri olan Yalıkavak günümüzde Türkbükü ile birlikte Bodrum’un eğlence merkezi konumunda. Bodrum’da gezilecek yerler arasında başı çeken Yalıkavak, lüks beachleri, gece kulüpleri, balık restoranları ve marinası ile size çok özel hissettirecek. Yalıkavak Bodrum Yarımadası’nın kuzey batısında yer alıyor. Merkezden araçla yaklaşık yarım saatte buraya ulaşmanız mümkün. Yolları biraz virajlı olduğu için özellikle akşam saatlerinde dikkatli olmanızda fayda var. Bodrum araç kiralama ve Milas-Bodrum Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkmamanızı tavsiye ederim. Çünkü bu güzel beldeye ulaşım için en mantıklı seçenek araba kiralama olacaktır. Yolcu360‘tan uygun fiyatlara bir araç bulabilirsiniz.

 

 

Yalıkavak’a gelirken yol üzerinde yel değirmenleri dikkatinizi mutlaka çekecektir. Bir kısmı zamana yenik düşse de yel değirmenleri Bodrum’un en güzel simgelerinden. Eğer gün batımına yakın gelirseniz harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Bodrum’da en güzel gün batımı Yalıkavak’tan izleniyor.

Yalıkavak Çarşısı’nda hareketlilik akşam üzeri başlıyor, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. Mağazaların yanı sıra yeme-içme imkanlarının da fazla olması çarşıyı her daim kalabalık kılıyor. Kavaklı Köftecisi buranın en meşhur mekanları arasında. Özellikle hafta sonları önündeki kuyruk bir an olsun eksilmiyor.

Çarşı’dan çıkıp deniz kenarında yürürken Çökertme türküsünün kahramanları Halil ile Gülsüm’ün heykelini göreceksiniz. Türküye konu olan Çökertme Yalıkavak sahilde yer alıyor. Heykel kavuşamayan aşıkların anısına yapılmış.

Yalıkavak’ın en ünlü yeri ise hiç şüphesiz Palmarina. İçerisinde milyon dolarlık lüks yatların demirlediği limanın da yer aldığı Palmarina’da alışveriş merkezi ve restoranlar bulunuyor. Palmiye ağaçları ile çevrili Palmarina’da kendinizi bir anda Nice veya Cannes’a ışınlanmış gibi hissetmeniz olası 🙂

Yalıkavak’ta deniz keyfi yaşamak isterseniz Tilkicik Koyu’nu ve Küdür Koyu’nu tavsiye ederim. Özellikle Dodo Beach’in yanı başındaki halk plajı hafta içi oldukça sakin ve denizi çok temiz. Piknik yapmak için de oldukça uygun olan plajda keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Xuma ve La Plaj ise girişin ücretli olduğu lüks beachler arasında.

Perşembe günleri kurulan Yalıkavak Pazarı giyim ve aksesuar bakımından oldukça zengin. Sabah erken saatlerde giderseniz kalabalığa ve sıcağa kalmadan alışverişinizi yapabilirsiniz. Salı günleri ise köylerden getirilen taze sebze ve meyvelerle mutfak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Cumartesi günleri de ikinci el pazarı kurulduğunu hatırlatayım.

Yorum ekle