Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Test Sürüşü İçerikleri İçin Otomobil Fotoğrafçıları Aranıyor!

Test Sürüşü İçerikleri İçin Otomobil Fotoğrafçıları Aranıyor!

Nasıl otomobil fotoğrafçısı olunur, test sürüşü fotoğrafçıları nerede çalışır gibi soruların yanıtları burada…Yeni ve farklı iş alanları arayanlara duyurulur…

Test Sürüşü İçerikleri İçin Otomobil Fotoğrafçıları Aranıyor!

Otomobil FotoğrafçılığıKonunun başlığı bile size garip geldi değil mi? Ama bu da bir iş kolu olma yolunda ilerleyen enteresan fikirlerden biri olarak hayatımıza girdi. Teknolojinin gelişmesi ve doğallığında hayatımızın eskisine oranla daha da hızlanmasının getirdiği iş fikirlerinden olan test sürüşü içerik fotoğrafçılığı yükselen bir alan olarak önümüzde duruyor.

Test Sürüşü İçeriği Nedir?

 

Son yıllarda ortaya çıkan, arabayı almadan önce denemek amacıyla test sürüşü yapma yeniliği pek çok otomobil alıcısı için etkili bir yaklaşım oldu. Aracı elinizdeki broşürden, TV reklamlarından ya da galerideki satış temsilcisinin anlatımlarından değil, sürücü koltuğuna oturarak bizatihi görerek, deneyerek, kullanarak tanıma şansına sahibiz artık.

Test sürüşü içerikleri de aracı deneyimleyip üzerine açıklayan, bilgi veren ve iyi kötü tüm yanlarını anlatan medya yazılarından oluşuyor. Genellikle internet üzerinde bulabileceğiniz yazılar, kişisel deneyime dayandığı için de oldukça değerli ve etkili. Çünkü markaların reklamlarından uzak, gerçek kullanıcı deneyimleri iyisiyle kötüsüyle paylaşılıyor. Peki, bu test sürüşü içeriklerinin fotoğrafları nasıl çekiliyor?

Test Sürüşü İçerik Fotoğrafçısı Nedir?

Otomobil FotoğrafçılarıBasit olarak, test sürüşü içeriklerinde kullanılacak olan görsellerin çekimini yapan fotoğrafçıdır aslında. Neredeyse hemen her ay yeni, yenilenen ve farklılaşarak piyasa çıkan bir çok araç bulunuyor. Her biri için test sürüşü içeriği hazırlandığını ve bu içerikler için de fotoğraflar gerektiğini düşünürsek, giderek daha popüler olacak bir iş alanı olduğunu söyleyebiliriz.

İçerik fotoğrafçısı, içeriği yazanın kendisi olabileceği gibi genelde dışarıdan bir göz avantajı sağlaması için farklı biri olarak seçiliyor. Yani test sürüşünü yapan kişi ile fotoğrafçının aynı olmaması da bir avantaj.

Fotoğrafçı aracın dış görünümü, iç yapısı, motor bölümü, bagajı gibi genel özelliklerinin yanında, test sürüşü yapan kişinin önemli bulduğu ayrıntıları da fotoğraflamakla yükümlü. Aslında aracı inceleyen bir alıcının gözüyle göreceği her detayı net ve anlaşılır şekilde çekiyor.

Test Sürüşü İçerik Fotoğrafçılığı İçin Hangi Ekipmanlar Gerekli?

Fotoğrafçıysanız, bu konuda kullanılan ya da kullanılacak olan ekipmana zaten sahipsinizdir. Başlangıçta size iyi bir fotoğraf makinesi gerekli. Aracın çekimlerini dış mekanda ve aydınlık bir alanda yapacaksanız herhangi bir sorununuz yok demektir. 50mm objektife sahip, DSLR (Digital Single Lens Reflex) bir makine işinizi görecektir. Ayrıntıları çekme konusunda biraz zorlanabilirsiniz belki ama yine de yeterli olacaktır.

İşini iyi yapmayı sevenlerdenseniz, DSLR kameranızın ve 50mm objektifinizin yanında geniş açı (ortalama 28mm) bir objektife ve dar açılı (ortalama 135mm) bir başka objektife de sahip olmalısınız. Bu objektifleri nerede kullanırım ki derseniz, motorun bulunduğu bölümü geniş açıyla, ama bujileri dar açıyla çekebilirsiniz.

Objektiflerin yanında ışık sistemine de ihtiyacınız olur genelde. Işığın bol olduğu yaz aylarında, dış çekimlerde sorun yaşamasanız bile sonbahar ve kış aylarında iyi bir para-flash sistemine sahip olmanız, fotoğraflarınız açısından size fayda sağlayacaktır.

Yorum ekle