Yolcu360 Blog
volkswagen-taigo-incelemesi-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Volkswagen Taigo İncelemesi: Özellikleri ve Fiyatları

Volkswagen Taigo İncelemesi: Özellikleri ve Fiyatları

Volkswagen Taigo, ailenin yeni üyesi olmak için sabırsızlanıyor. Gelin 2022 Volkswagen Taigo incelemesi ile Taigo’nun özelliklerini yakından inceleyelim. 

Volkswagen Taigo 

volkswagen-taigo-incelemesi-3

Volkswagen yenilenen bakış açısıyla kalitesini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Klasik otomobil anlayışından çok farklı bir sürüş keyfi sunuyor. 

Yeni tasarım Polo ve Golf ile kendine tekrar aşık etmeyi başarmıştı. Şimdi de yeni Taigo ile aklımızı başımızdan almaya hazırlanıyor. Lansmanı epey ses getiren Volkswagen Taigo, otomobil dünyasına etkileyici bir giriş yapmak için sabırsızlanıyor. 

Gelişmiş teknolojik özellikleri sayesinde beklentilerinizi fazlasıyla karşılamaya hazır. 

Volkswagen Taigo Özellikleri

Volkswagen, SUV ailesini genişletmekte kararlı görünüyor. Tiguan, T-Roc gibi SUV’lerin ardından Taigo’yu da ailenin yeni üyesi olarak tanıtıyor. Pek çok yenilenen özelliğe sahip Volkswagen Taigo’nun hayran kitlesi her geçen gün artıyor. 

Tek Dokunuşla Keyless Access

Anahtarsız çalıştırma sistemine bazı araçlarda görmeye alıştık. Volkswagen Taigo ise size hem anahtarsız çalıştırma hem de anahtarsız giriş vaad ediyor. Böylece kullanım konforunu yükseltmeyi amaçlıyor. 

Aracın 1.5 metre yakınına geldiğiniz an kapı kollarındaki sensörler sizi algılar ve tek dokunuşunuzla tüm kilitler açılır. Anahtar araç içerisindeyse start düğmesi ile otomatik olarak çalıştırabilirsiniz. Taigo’yu tekrar güvenli hale getirmek için aracınızdan ayrılırken kapı kollarında yer alan dokunmatik düzeyi kullanabilirsiniz. 

TSI Motor ile Güç Sizinle

Volkswagen Taigo motorları 1.0 ve 1.5 litre hacme sahiptir. Gücü ekonomik oluşundan gelir. TSI (Turboşarjlı Kademeli Enjeksiyon) teknolojisi sayesinde en alt devirde bile etkili egzoz turboşarjı ile otomatik benzin enjeksiyon sistemini buluşturur. Böylece küçük hacimli motorlardan fazla PS ve çekiş gücü sağlanır. 

Yakıttan Tasarruf ACT Sistemi

Volkswagen Taigo’da ihtiyacınıza göre yakıt kullanabileceğinizi söylesek? Kulağa hoş geliyor öyle değil mi? 

Taigo, 1.5 TSI motorunda bulunan Aktif Silindir Yönetimi sayesinde düşük motor gücüyle çalışırken daha az yakıt kullanır. Dört silindir motordan ikisi devre dışı kalır. Böylece ultra düşük tüketim moduna geçiş yapar. Eğer yüksek devirde araba kullanmaya geçecekseniz dert etmeyin. Yaklaşık 11 milisaniye içerisinde diğer iki silindir tekrar devreye girer. 

ACT ile yakıttan ortalama %16 tasarruf edebilirsiniz. Volkswagen Taigo özellikleri arasında cebinize dost olanıdır. 

Çift Kavramalı Şanzıman DSG

Volkswagen Taigo, hafif şanzıman sistemi sayesinde daha düşük yakıt tüketimi yaparak daha çevreci olmayı hedefliyor. Gelişmiş teknolojiye sahip DSG ile sadece birkaç milisaniye içerisinde üst vitese geçiş yapabilir. Böylece sarsıntı ve hızlanmada güç kaybı tamamen ortadan kalkar. 

Volkswagen yılların vermiş olduğu tecrübe ve üst düzey mühendislik çalışmaları sayesinde sizi etkili performans ve düşük yakıt tüketimiyle buluşturuyor.

Volkswagen Taigo Tasarım 

Taigo tasarımıyla başımızı döndürüyor. Yenilenen duruşu ve iç mekan tasarımıyla kusursuzluğunu ortaya koyuyor. 

Volkswagen’in İlk SUV Coupe Modeli

Volkswagen SUV alanında kendine epey geliştirdi. Şimdi de Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı SUV coupe modeli Taigo ile buluşturuyor. Volkswagen Taigo, Türkiye’nin ilk SUV coupe modeli olma özelliğine sahip. 

Yüksek Teknoloji IQ Light

Volkswagen Golf’ün yeni görünümü hepimizi epey büyüledi. Ultra yüksek teknoloji aydınlatma sistemi yıllardır alışık olduğumuz dış görünüşüne bambaşka bir duruş kazandırdı. İşte Taigo’nun tasarımı da tıpkı onun gibi. 

IQ Light sisteminde bulunan pek çok led modül sayesinde size tüm koşullarda en mükemmel aydınlatmayı sunar. Park, fren, sinyal ve geri vites lambaları dahil tüm aydınlatma modern ve işlevsel led lambalarla sağlanır. 

Bize sorarsanız IQ Light sistemi volkswagen Taigo özellikleri arasında en etkileyicisidir. 

Siyahın Şıklığı Black Style

R-Line donanıma sahip Taigo için hazırlanan Black Style paketi siyah severlere sunuluyor. Pakette yer alan 18” Misano alüminyum alaşımlı jantlar, siyah yan arka kapaklar ve simsiyah radyatör ızgara şeritleri göz kamaştırıyor. 

Modunuza Uygun Taigo

Gece yolculukları bir başka güzeldir. Yeni Taigo, yolculuklarınıza renk katacak alternatif sunuyor. Sol ön kapıdan başlayıp, ön yolcu kabini boyunca devam eden led ışık şeridiyle gece sürüşlerinize farklı bir hava katmaya hazırlanıyor. Ayrıca ön ve arka led tavan aydınlatması, led ayak bölgesi aydınlatması da tüm bu özelliklerinin içerisindedir. 

Panoramik Cam Tavanla Bulutlar Sizinle

Tüm tavanı kaplayan Volkswagen Taigo ile uçsuz bucaksız gökyüzü deneyimi sizleri bekliyor. Elektrikli açılıp kapanabilen, UV filtreli renkli cam sayesinde güneş ışığından dilediğiniz kadar faydalanabilirsiniz. 

Volkswagen Taigo İncelemesi: Güvenlik 

volkswagen-taigo-incelemesi-4

Kusursuz ve güvenli bir yolculuk hepimizin isteğidir. Volkswagen Taigo sizin güven ve konforunuzu üst düzeyde düşünen bir araçtır. 

Blind Spot Detection

“Kör Nokta Uyarı Sistemi” olarak bilinir. Taigo’nun yan aynasında yer alan led ikaz lambaları sayesinde sizi kör noktadaki araca karşı uyarır. 

Park Assist

Park etmek artık problem olmaktan çıkıyor. Volkswagen Taigo, sizin için ideal alanı tespit ediyor ve direksiyonun başına geçiyor. Size ise gaz ve frene basmak düşüyor. 

Travel Assist

“Yarı Otonom Sürüş Asistanı” da diyebiliriz. Üst düzey bir sürüş destek sistemidir. Özellikle uzun yollarda kurtarıcınızdır. Radar ve sensörleri sayesinde şerit çizgilerini takip edip direksiyon, gaz ve frenlemede kontrolü ele alır. Böylece öndeki araç ile takip mesafesini korumuş olursunuz. 

Adaptif Hız Sabitleyici

Diğer adı ACC’dir. Daha önceden belirlediğiniz hız limitini aşmamanızı sağlar. Ayrıca bu özellik sayesinde Volkswagen Taigo sizin yerinize takip mesafenizi korur. 

Volkswagen Taigo İncelemesi: Kokpit

volkswagen-taigo-incelemesi-5

Yolculuk sırasında hızınızı ve güvenliğinizi kontrol etmek oldukça önemlidir. Yeni Volkswagen Taigo kokpit, dijital gösterge paneli kusursuz tasarlanmış. 8 inç genişliğindeki LCD ekran sayesinde hız göstergesi, ikaz lambaları ve diğer içerikler yüksek çözünürlüktedir. 

Ayrıca Driving Profile Selection( Sürüş Profil Seçimi) ile kendinize en uygun sürüş tarzını seçebilirsiniz. Volkswagen Taigo kokpitte bulunan, bilgi ve eğlence sisteminin olduğu dijital ekrandan dilediğiniz profil seçimini gerçekleştirebilirsiniz. 

Seçtiğiniz profilde motor, direksiyon ve vites geçişleri otomatik olarak ayarlanır. EDL sayesinde ise understeer telafi eder; diferansiyel görevi görür. 

Volkswagen Taigo İncelemesi: Fiyatları

Kusursuz tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Volkswagen Taigo fiyatları merak uyandırıyor. Tavsiye edilen başlangıç fiyatı 515.000 TL olarak öngörülüyor. 

Peki Volkswagen Taigo Türkiye’ye ne zaman gelecek? Hemen müjdeli haberi verelim. Önümüzdeki haftalarda, ülkemizde showroomlarda yerini alacak. 8 ayrı renk seçeneğiyle Taigo sizleri bekliyor. 

Alman otomobil devi Volkswagen, gelişmiş teknolojileriyle aklımızı başımızdan daha çok alacağa benziyor. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size hem Türkiye’de hem de yurt dışında desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle