Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Audi A3 Sportback 45 TFSI İncelemesi

2021 Audi A3 Sportback 45 TFSI İncelemesi

Audi, premium otomobil markaları arasında plug-in hibrit dünyasına en geç adım atan markalardan biri. Daha önce 40 TFSI adlı bir PHEV versiyona kavuşan Audi A3 sportback, şimdi de Volswagen Golf GTE, Skoda Octavia RS IV, Cupra Leon’da kullanılan 1.4 versiyonundan beslenecek bir tasarımla karşımızda. 2021 Audi A3 Sportback 45 TFSI incelemesi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Audi marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

2021 Audi A3 Sportback 45 TFSI İncelemesi

Kaynak: https://www.carscoops.com/

Audi ailesindeki A3 Sportback çeşitlendirme hamlesine devam ediyor. Kullanıcılara sunulmak üzere 45 TFSI tanıtımı gerçekleştirildi.Model tüm ihtişamıyla basına servis edildiğinden beri büyük ilgi topladı. Bu Audi araçları orta kalitede motor ve performans sunması ile alıcılara hitap ediyor.

A3 Sportback 45 TFSI Tasarım Özellikleri

Maskülen bir tasarım olan Audi A3 Sportback TFSI, dinamik tavan hattı,beş kapılı modelin atletik karakterini vurguluyor.Cam hattı boyunca uzanan karakteristik tornado çizgisi ve eşiklerin üstündeki dinamik hat, tasarımın ana hatları. Üç boyutlu arka lambaları, belirgin kontrast çizgileri ve geniş difüzörlü ile arka görüntü de çok hoş ve özgün tasarlanmış.

Yeni A3 Sportback İç mekan Özellikleri

Kaynak: https://www.mad4wheels.com/

Motor ve altyapı olarak giriş seviyesindeki versiyonla aynı üniteleri barındıran 2021 Audi A3 Sportback 45 TFSI performans verileriyle farklı noktada konumlanıyor. 40 TFSI modelinin yazılımla güçlendirilmiş versiyonu olan Audi A3 Sportback 45 TFSI standart donanım listesinde çift bölgeli otomatik klima,karartmalı camlar,kırmızı fren kaliperleri,spor koltuklar ve Audi drive select isimli sürüş modu seçim sistemi gibi özelliklere sahip. Öne çıkan bir özellik de artık kompakt sınıfta da sunulan Audi sanal kokpit oluyor. 

 

A3 Sportback Sürüş Özellikleri
Kaynak: https://www.mad4wheels.com/

Ekonomik sürüş dinamiklerinin yanında biraz daha fazla performans arayan kullanıcılara hitap edecek olan modelin teknik verilerine bakalım.

  • Kaputun altında 150 HP güç ve 250 Nm tork değeri sunan bir içten yanmalı makine yer alıyor. 
  • Ekstra güç olarak ön tekerleklerin üzerinde çalıştıran ve 109 HP güç ve 330 Nm tork üreten bir de elektrikli motor da var. Bu motorun yer alması aracın gücüne güç katıyor. 
  • İçten yanmalı versiyonun 0-100 km /s hızlanması 6.8 saniye sürerken,Audi A3 Sportback 45 TFSI bu işlemi 0.8 saniye daha iyi yapıyor. 
  • Modelin maksimum hızı 232 km/s. 
  • Tamamen elektrikli olarak ise model 140 Km/sa hıza ulaşabiliyor.
  • Araç ağırlığı ise 1.345 kg olarak üretilen Audi A3 Sportback TFSI modeli sınıfının en iyi performansına sahip araçların başında yer almaya hazırlanıyor.
  • Altı ileri otomatik şanzımanın gövdesine entegre edilen elektrik motoru vasıtasıyla 13 kWh lityum iyon pile sahip olan Audi A3 Sportback 45 TFSI yaklaşık olarak 63 km menzile ulaşabiliyor. 
  • Ev tipi prizlerle tamamen boş halden %100 doluluğa ulaşması yaklaşık 5 saat süren 13 KWh kapasiteli batarya, en fazla 2.9 kW güç çıkışına sahip şarj sistemlerini destekliyor.
  • Indolstadtlı marka, 45 TFSI modelinin performanslı yapısına gönderme yapmak için Singleframe adı verilen ön ızgarasında parlak siyah renge yer verirken matrix LED farların gündüz sürüş elemanlarında elektrikli yapıyı temsil eden “E” teması kullanılmış. 
  • Ekstra gücün getireceği hızla daha iyi mücadele etmek adına Audi 17” jantlar üzerine oturttuğu 45 TFSI’de bir önceki modeline göre daha büyük fren disklerini kullanmış ve verimli olmuş.
Audi A3 Sportback Yakıt Tüketimi Ortalaması
Kaynak: https://www.mad4wheels.com/

Şehir içi yakıt tüketimi 6,5 lt./100 km.Şehir dışı yakıt tüketimi 4.4 lt./100 km.Ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt./100 km.CO2 emisyon hacmi 118 – 116 g/km.Emisyon sınıfı EU6 WLTP’den sonraki yakıt tüketimi ve emisyon değerleri (2019 tarihinden itibaren geçerlidir) Ortalama yakıt tüketimi 6.8 – 6.3 lt/100 km.CO2 emisyonu 154-142 g/km. Bu veriler 68 kg sürücü, 7 kg çanta ve dolu depo ile boş araç ağırlığı, EG yönetmeliği 92/21/EWG’ye göre aksi şartlardaki ifadeye uygun belirlenmiştir. Ekstra donanımlar ile aracın boş ağırlığı ve hava sürtünme katsayısı artarak araç üzerindeki yük ve azami hızı düşebilir. 

Standart Donanımda Neler Var?
  • 5 Kollu yıldız tasarımlı, 7J x 16 ebadında alüminyum alaşımlı jantlar, 205/55 R 16 lastiklerle, 205/55 R 16 91 lastikler, 
  • Yer tasarruflu yedek lastik, Lastik basınç kontrol sistemi, alet takımı ve kriko
  • Xenon plus farlar ,yağmur ve far sensörü, otomatik far yükseklik ayarı,tüm hava koşullarına uygun aydınlatma, arka sis farları, gündüz farları
  • RS tavan rayı, gövde renginde yan aynalar, siyah trim şeritleri, fasılalı arka cam sileceği, ısıtmalı ön cam silecek fıskiyesi
  • Ses yalıtımlı ön cam, Isı yalıtımlı camlar, 
  • Standart ön koltuklar, ISOFIX çocuk koltuğu hazırlığı, ön kol dayama, ISOFIX ve Top Tether çocuk koltuğu bağlantısı (arka koltuklar için), manuel yükseklik ayarlı ön koltuklar, standart arka koltuklar, katlanabilir arka koltuk, 
  • Gri kumaş iç tavan, micro metalik gümüş iç dekor, velür ön ve arka paspaslar, alüminyum iç görünüm
  • 3 kollu tiptronic kumandalı çok fonksiyonlu spor deri direksiyon, iç aydınlatma paketi, elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı led sinyalli yan aynalar, kararan iç dikiz aynası, deluxe çift bölgeli otomatik klima, İmmobilizer, akıllı anahtar, MMI radio plus
  • Sürücü bilgilendirme sistemi, harici AUX – IN ve USB girişleri, bluetooth arayüzü, seçici göstergeli park sensörü plus, yokuş destek asistanı

Audi A3 Sportback TFSI satışlarına başlandı. Aracın standart donanım listesi fiyata dahil olup, ekstra donanımlar ile fiyatları değişkenlik gösteriyor. Ancak 2021 Audi A3 Sportback TFSI Türkiye fiyatı henüz net değil. 

Audi A3 Sportback Kiralama Fiyatları Nasıl?

Audi A3 Sportback TFSI kiralama fiyatları arayışında birden çok rent a car firmasının sunduğu fiyatları tek yerden görerek karşılaştırabilirsiniz. Uygun fiyata araç kiralama arayışında da aynı mantıkla avantajlı sonuçlara hızlı bir biçimde ulaşabilirsiniz. yolcu360.com ile sistemli bir biçimde araç kiralama fiyatları genelinde ve Audi kiralama özelinde hızlıca ilerleyebilirsiniz. yolcu360.com üzerinden Audi A3 Sportback kiralama fiyatlarını listeleyebilir ve bir rent a car firmasından diğerine değişen fiyatları görüntüleyebilirsiniz. Böylece hangi rent a car firmasında uyguna kiralık Audi A3 Sportback seçeneğini hemen bulabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle