Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2020 | Yeni Toyota GR Yaris Özellikleri

2020 | Yeni Toyota GR Yaris Özellikleri

Yeni Toyota GR Yaris ile ciddi bir motor hacmi sunuyor. Toyota GR Yaris özellikleri içinde en dikkat çeken noktalardan biri üstün performansı! Yarış pilotları tarafından test edilen Toyota GR Yaris özellikleri içinde dikkat çeken detaylardan biri hızı…. Biz de bu yılın en çok konuşulacak ve dünya genelinde en çok satanlardan olacağını düşündüğümüz Toyota Yaris’in GR’sine baktık!

Yeni Toyota Yaris

Toyota GR Yaris özellikleri arayanlar buraya…Yılın ilk ve en detaylı Toyota GR Yaris inceleme yazılarından birini paylaşıyoruz. Toyota GR Yaris hakkında detaylı bilgi için ve kiralık Yaris fiyatları hakkında bilgi için okumaya devam edin…

Toyota GR Yaris Hakkında

Toyota markasının geçtiğimiz aylarda Tokyo Otomobil Fuarında tanıttığı ve izleyenlerin büyük ilgi gösterdiği Toyota GR Yaris, yarışçı bir otomobil. Çünkü o, markanın yeni yarış otomobili olan Yaris WRC’nin homologe versiyonu. Tommi Makinen Racing ile Toyota’nın ortak projesi olan Toyota GR Yaris modeli, profesyonel yarış pilotları tarafından test edildi. Yeni Yaris’in tavanı daha alçak ve malzeme olarak karbonfiber gibi hafif materyaller kullanıldı. Şimdi, otomobilin tasarımı, motor özellikleri ve diğer detaylara bakalım… Toyota markasının geçtiğimiz aylarda Tokyo Otomobil Fuarında tanıttığı ve izleyenlerin büyük ilgi gösterdiği Toyota GR Yaris, yarışçı bir otomobil. Çünkü o, markanın yeni yarış otomobili olan Yaris WRC’nin homologe versiyonu.

Toyota GR Yaris Tasarımı Nasıl?

Sevimli ve dinamik bir havası var. Toyota GR Yaris tasarım konusunda tek kelimeyle “dinamik “ olmuş. Toyota GR Yaris tasarımına baktığımızda aşağıdaki detaylar dikkatinizi çekiyor:

  • şişkin çamurluk tasarımı 
  • dev ızgara yapısı
  • kırmızı fren kaliperi 
  • 18 inçlik jantları
  • çift egzoz çıkışı
  • şişkin ve oldukça iri olan çamurluklar

Toyota GR Yaris Motor Özellikleri

  • Tamamen yenilen 3 silindirli motoru, turbo beslemeli ve benzinli. 
  • Performans odaklı olan benzinli Toyota GR Yaris motoru 1,6 litre ve 1618cc hacme sahip. 
  • 261 hacmi motor gücü, 360 Nm tork üreten motor, turbo beslemeli ve 12 subaplı. 
  • 6 ileri manuel şanzımanı da yarışçı karakterini destekliyor. 
  • 0-100km/s hızlanmasını 5,5 saniyede tamamlıyor. 
  • Toyota GR Yaris motorunun sunduğu maksimum hızlanma rakamı ise 230km/s. 

Toyota GR Yaris Çekiş Sistemi Nasıl?

  • Çekiş gücünün iyi olması istenir ama diferansiyel konusuna da bakmak gerekir. Toyota GR Yaris’te ön ve arkada Torsen sınırlı kaydırmalı diferansiyel var. 
  • GR-Four isimli 4 tekerden çekişli aktarma sistemi, deneyen her test pilotundan beş yıldız almayı başarmış. Bu detay, çok önemli çünkü, onunla performans odaklı bir otomobile sahip olmanın keyfini sürerken şehir içinde kompakt bir otomobilin konforunu yaşayabilirsiniz. Bu arada ekstra performans odaklı olanlar için modelde performans paketi de var. 
  • Tork dağılımı, sürüş moduna göre değişebiliyor. 

Toyota GR Yaris, McPherson tipi ön süspansiyon sistemi ve çift salıncaklı arka süspansiyon sistemi ile de ne kadar yarışçı bir karakteri olduğunu kanıtlıyor. Yeni GR Yaris’in ön tekerleklerinde 4 pistonlu ve arka tekerleklerinde 2 pistonlu fren kaliperi var. 

Toyota GR Yaris İç Mekan Detayları Nasıl?

GR logosu, aracın içinde hemen dikkati çekiyor. Ön koltuklarda bulunan GR logosu, direksiyon simidinde de bulunuyor. Gösterge panelinin tasarımı ve konumu, son yılların trend iç mekan tasarım anlayışı olan minimalizmi destekliyor. 10 inçlik multimedya ekranının hem dokunma hassasiyeti hem de netliği çok iyi. Hatta sadece ekran ile bile sınıfının öncü örneği olabilir. 

2019 Toyota Yaris İncelemesi’ne de bakın!

Kiralık Toyota GR Yaris Fiyatları

Bu yıl kiralık Toyota GR Yaris bulma ihtimaliniz yok. Ancak gelecek yıllarda olabilir. Kiralık Toyota Yaris arayışında ise yolcu360.com ile bir kaç saniye içinde aradığınızı bulabilirsiniz. Toyota Yaris kiralama sürecinde farklı seçenekleri tek web sitesi üzerinden görüntülemenizi sağlayan sistem, fiyat karşılaştırma avantajıyla ve kredi kartına taksit sunma avantajıyla tüm süreci daha konforlu ve avantajlı kılabiliyor. yolcu360.com ile kiralık Yaris fiyatlarını karşılaştırabilir ve belirli bir bölgedeki en uygun fiyata Yaris kiralama seçeneğini hızlıca bulabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!
İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!
Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle