Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2020 | Mercedes GLA Özellikleri ve Fiyatları

2020 | Mercedes GLA Özellikleri ve Fiyatları

Mercedes GLA gibi bazı otomobiller, hayalleri süsler. Mercedes GLA özellikleri ve fiyatları oldukça merak edilen konulardan biri. Evet Mercedes GLA fiyat bilgilerine baktığımızda onlara ulaşmak zor olabilir. Yüksek vergiler nedeniyle Mercedes GLA en baz modelleri zorlayıcı olabilir. Ancak otomobil incelemeleri, yenilikleri anlamak ve vizyon edinmek için çok değerli. Peki, Mercedes GLA 200 ve Mercedes GLA 180 gibi modellerine ne ekledi? Mercedes’in 2020 model GLA’sı nasıl? Mercedes GLA fiyatları ne kadar?

Mercedes GLA Özellikleri

2020 model Mercedes GLA İncelemesi ile aracın genel özelliklerine bakalım. Mercedes GLA özellikleri konusuna baktığımızda baktığımızda öncelikle 2020 model Mercedes-Benz GLA ile daha geniş ve daha büyük bir otomobille karşılaşıyoruz. Zaten genel olarak otomotiv endüstrisinde boyutları büyütüp daha fazla konforla dikkat çekmek trendi var. Özetle; 2020 Mercedes GLA için boyutlar değişti. GLA için tasarım dilinde “CLA ve A serisinin genel tasarım anlayışı hakim” yorumu yapılabilir. Genişleyen arka çamurlukları ve çift parçalı stopları sayesinde yeni GLA önceki nesline göre çok daha dinamik görünüyor. Boyutları değişen GLA’nın uzunluğu bir önceki GLA nesline göre 14mm fazla. Yükseklikte ise 104mm artış söz konusu. Yine yeni GLA’nın genişliği de 30mm kadar artmış. Dingil mesafesi ise 30mm daha fazla. Sonuç itibariyle yukarıda da söylediğimiz gibi daha iri bir otomobil ve daha geniş bir iç mekan söz konusu olmuş. 


Mercedes GLA konforu nasıl?

  • Arka koltuklarda diz ve baş mesafesi uzadı. 
  • Özellikle diz mesafesi artan araçta katlanabilir arka koltuklar 14cm ileri ya da geri kaydırılabiliyor. 
  • Yeni GLA’nın bagajı ise 14 litre artmış. Bu rakam, oldukça tatminkar. 14 litre eklemesiyle GLA bagaj hacmi tam 435 litre oldu. 

2020 Model Mercedes-Benz GLA İç Mekan Detayları 

İç mekandaki en büyük yenilik, genişleyen oranlar. Ama 7 inç ya da 10,25 inç genişliğindeki özel multimedya ekranı da önemli. MBUX sistemine sahip olan söz konusu GLA’nın yeni multimedya ekranı, araçla ilgili hemen her detayı kumanda etmenize olanak veriyor. Kullanımı karmaşık değil ve ekran hassasiyeti çok iyi. 

Yeni Mercedes GLA Ne Zaman Trafiğe Çıkacak?

Markadan gelen bilgiye göre yeni Mercedes-Benz GLA’nın trafiğe çıkma tarihi 2020’nin Nisan ayı. 


Yeni Mercedes GLA Motor Seçenekleri

  •  Mercedes GLA 200 163HP: 1,33 litrelik turbo beslemeli motor görev yapacak. 4 silindirli motor 7 ileri otomatik çift kavramalı şanzımanla kombine edilecek. maksimum hızı 210km/s olacak. 
  •  Mercedes GLA 35 4 Matic AMG: Turbo beslemeli 4 silindirli 2,0 litrelik motor,  306HP güç-400Nm tork üretiyor. 8 ileri vitesli çift kavramalı şanzımanla birlikte çalışıyor. Maksimum hızı 250km/s. 

 Mercedes GLA 2020 Hakkında Öne Çıkan Detaylar

  • İleri geri hareket yeteneği olan arka  koltuklar, üç parça halinde katlanabiliyor. Bu sayede aracın yükleme alanı genişletilebiliyor. 
  • Yeni GLA’nın iç mekanı B Serisi ile aynı. 
  • Sürücü ve ön yolcu oturma pozisyonu hem A Serisi hem de B Serisine göre daha yüksek. 
  • Yüksek oturma pozisyonu ve geride duran C sütunları ile sürücü için kör nokta yok gibi. 
  • Yeni GLA’nın ortalama yakıt tüketimi 7,4/ 7,6 litre. 

Kiralık Mercedes GLA Fiyatları

Kiralık Mercedes GLA fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve pratik bir biçimde araştırma yapabilirsiniz. Bir kaç saniye içinde Mercedes kiralama sonuçlarını görüntüleyebilir ve aradığınız seçeneği bulabilirsiniz. yolcu360.com sistemi, ülke genelinde hizmet veren farklı rent a car firmaları ile işbirliği yaparak size en avantajlı sonuca en hızlı biçimde ulaşmak imkanı sunar. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Mercedes Arabalar

Yorum ekle