Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2019 Dizel Fiat Egea HB İncelemesi

2019 Dizel Fiat Egea HB İncelemesi

2019 Dizel Fiat Egea HB incelemesi yaptık. Dizel Egea HB teknik özelliklerine baktık. 2019 Dizel otomatik Egea HB hakkında uzman yorumlarını değerlendirdik. Bu yıl Fiat Egea almayı düşünenler ya da dizel Egea kiralama niyetinde olanlar için araştırdık: Dizel Fiat Egea Hatchback ne kadar yakar, teknik özellikleri nasıl ve bagaj hacmi ne…

2019 Dizel Fiat Egea HB İncelemesi

2019 Egea HB modeli karşımıza daha sportif hatlarla çıktı. Bu, basit bir giriş cümlesinde ibaret değil. Gerçekten de yeni Egea’nın HB versiyonunda tasarımsal olarak da motor gücü açısından da sportif özellikler bir önceki nesile göre epeyce arttırılmış. Zaten Sport isimli donanım paketi de daha sportif sürüş arzu eden Egea kullanıcısını hedefliyor.

Yeni HB Egea’da parlak siyah ayna kapakları, aynı yapıdaki siyah sis farları, kapı kolları özellikle kırmızı Egea için çok şık bir kombinasyon sunuyor. Tasarımda 18 inçlik jantlar da önemli bir sportif etki yakalıyor. Peki, yeni Egea teknik özellikler tablosu nasıl?

Fiat Egea Dizel Teknik Özellikler Tablosu

2019 Fiat Egea Sport M.Jet DCT incelemesinde teknik özellikler şöyle:

HB Dizel Egea motor özellikleri ile başlayalım. Daha sonra Dizel Egea ne kadar yakıyor sorusuna ve hızlanma verilerine de bakalım…

Motor Özellikleri ve Motor Konumu:

Egea Dizel otomatik HB motor tipi sıralı- turbo motor olarak tanımlanıyor. Dizel Egea motoru aracın önünde ve enlemesine konumlanıyor. Dizel motorlu Egea’da 4 silindir ve 16 subaplı bir sistem görev yapıyor. Toplam sistem gücü, 88kW/120 HP 3750d/d şeklinde ifade edilmiş. Tork verisi ise 320 Nm 1750 d/d. Egea’nın dizel motorunun silindir hacmi de 1598cc.

Egea Dizel 2019 Hızlanma Verileri

Fiat Egea dizel motoru maksimum hızlanmasını 200km/ saniyede tamamlıyor. 0-100km/s hızlanması için de 10,2 saniye gerekiyor.

Aktarma ve Şanzıman İkilisi

Aklınızda dizel otomatik Egea HB 2019 modeli varsa bu araçta DCT denilen yarı otomatik şanzıman görev yapıyor. Biraz teknik bilgisi olanlar DCT şanzıman konusunda tereddüt yaşayabilirler. Ancak son birkaç yıldır, teknik anlamda, bu konuda epey yol alındı. Adına yakışır spor ayarlarıyla Egea HB Sport versiyonu da DCT konusunda iyi geçişler sunuyor. Direksiyon ve süspansiyon konusunda ise yeterince sportif destek hissedemediğimizi belirttelim.

 

Dizel Otomatik Egea Ne Kadar Yakıyor?

Egea HB dizel Sport M.Jet versiyonu 100km’de ortalama 3,8 litre tüketim yakıyor. Bu yönüyle Dizel Egea kiralama seçeneğinin de çok cazip olduğunun altını çizelim.

2019 Fiat Egea HB Boyutlar

2019 Fiat Egea HB boyutları için aşağıdaki listeye bakalım:

Uzunluk: 4368mm

Genişlik: 1792mm

Yükseklik: 1495mm

Egea HB bagaj: 380 litre

Egea HB Kiralanır mı?

Fiat Egea Hb kiralama fikri, bizce oldukça iyi bir fikir. Nedenlerimizi şöyle listeleyelim:

  • Küçük sınıf bir aracın manevra kabiliyetinin şehir içindeki avantajlarını yaşarken 380 litre gibi pek çok sedan karoserde göremeyeceğiniz bir bagaj genişliği ile konforlu bir uzun yol da mümkün.
  • Dizel otomatik Egea Hb kiralama seçenekleri ile 100km’de 3,8 litre yakıt tüketimi çok iyi bir yakıt optimizasyonu demek. Uzun yolda oldukça az miktarda masraf demek.
  • Eski Egea versiyonları için performans eleştirisi yapabilirdiniz ama üzgünüz, 2019 model Egea HB ve Egea sedan oldukça gelişmiş motor – şanzıman ikilisi sunuyor.

Uygun Fiyata Fiat Egea HB Kiralama

Dizel Egea HB kiralamak için yolcu360.com ile fiyatları karşılaştırabilirsiniz. yolcu360.com üzerinden belirli bir lokasyon için kiralık araç araştırması yapabilir ve daha sonra arama kriterlerinizi Fiat Egea modeli ve HB karoser şeklinde sınırlayabilirsiniz.

 

Yorum ekle