Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Yaz tatili için Avrupa’nın en güzel plajları / Avrupa

Yaz tatili için Avrupa’nın en güzel plajları / Avrupa

Yaz tatili için sayılı günler kala seyahat planlarınız henüz şekillenmediyse sizler için Avrupa’nın en güzel plajları Birten Çankaya tarafından hazırlandı. Tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atıp deniz, kum, güneş keyfi yapabilir, unutulmaz bir yaz tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

İşte karşınızda Avrupa’nın en güzel 5 plajı…

  • Nice

Fransız Rivierası’nın yıldızı Nice 10 kilometrelik sahil şeridi ile yaz aylarında dolup taşıyor. Dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayan Nice deniz tatili denince akla ilk gelen Akdeniz şehirlerinden biri. İster halk plajında, isterseniz özel plajlarda deniz keyfi yapabileceğiniz Nice sahilinde Castel ve Ponchettes plajlarını not etmenizi öneririm. Avrupa’nın en güzel plajları arasında olan Nice’ye ulaşımı sağlamak için karayolunu tercih ederek, Fransa’yı gezebilirsiniz. Roissy-en-France-Paris-charles De Gaulle Havalimanı araç kiralama fırsatlarını inceleyerek, Nice plajlarına ulaşım esnasında Fransa’nın keyfini çıkartabilirsiniz.

  • Portals Nous-Mallorca

İspanya’nın en büyük adası Mallorca mavi bayraklı pek çok plaja sahip. Palma’ya ortalama 10 kilometre uzaklıktaki Portals Nous ise göz alıcı turkuaz rengi denizi ile oldukça cezbedici. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi havlunuzu kuma serip eşsiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Mallorca’ya ulaşımı zevkli hale getirmek için Santiago del Monte-Asturias Havalimanı araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, İspanya’yı keşfedebilirsiniz.

  • Positano

Güney İtalya’nın buram buram aşk kokan tatil bölgesi Positano adeta kartpostallık görüntüler sunuyor. Amalfi Kıyıları’nda yer alan Positano kendine has mimarisi ve renkli evleriyle ilgi çekerken kendinizi adeta film setindeymiş gibi hissediyorsunuz. Avrupa’nın en güzel beş plajı arasında yaz tatili için en keyifli yerlerden biri olan Positano sahilinde gönlünüzce dinlenebilir, huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

En güzel Balkan plajları

  • Hvar

Hırvatistan’ın güzeller güzeli adası Hvar Adriyatik Denizi’nin eşsiz koylarına ev sahipliği yapıyor. Avrupa’nın en güzel plajları arasında yeryüzündeki cennet olarak gösterilen Hvar Adası’nda keşfedebileceğiniz yüzlerce farklı koy var. Size önerim yat turlarına katılmanız. Gün boyu birbirinden muhteşem koylarda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Mlini, Palmizana, Dubovica listenizde bulunması gereken en güzel koylardan sadece birkaçı. Yat turu dışında başka bir seçeneğiniz ise araç ile koyları gezmek. Bunun için Kaštel Štafilić-Split Havaalanı araç kiralama olanaklarını kullanarak, Hırvatistan’ın birbirinden eşsiz koylarının keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Canal D’ Amour-Korfu Adası

Avrupa’nın en güzel beş plajı arasındaki İyon denizinin turkuaz sularında yüzmek isterseniz rotanızı Yunanistan‘ın Korfu Adası’na çevirmeye ne dersiniz? Mavi ile yeşilin iç içe geçtiği Korfu Adası’nı keşfettikçe geri dönmekte zorluk çekebilirsiniz. En güzel Yunan Adaları arasında yer alan Korfu’nun el değmemiş plajları hayli fazla olsa da içlerinden en meşhuru Aşk Kanalı olarak da bilinen Canal D’Amour.  İki kayanın arasında oluşan doğal bir tünel olan Canal D’Amour Avrupa’nın en güzel plajlarından biri olarak gösteriliyor. Yolcu360 araç kiralama sitesi üzerinden Spata Artemida – Atina Elefterios Venizelos Havalimanı ve Atina araç kiralama hizmetinden faydalanarak, Korfu’ya gitmek için düzenlenen feribot seferlerinin gerçekleştiği Igoumenitsa bölgesine ulaşabilirsiniz.

 

Yaz tatili için ipuçları

Yorum ekle