Yolcu360 Blog
XEV-iEV7s-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > XEV iEV7s 2023 İncelemesi ve Fiyatları

XEV iEV7s 2023 İncelemesi ve Fiyatları

XEV iEV7s 2023 incelemesi ile sizlerleyiz. İlerleyen teknolojik gelişmelerle birlikte elektrikli araç modellerinde de artış gözlemliyoruz. Nitekim son dönemde XEV iEV7s modeli de elektrikli araç piyasasında dikkatlerini üzerine çekiyor. Uygun fiyata elektrikli otomobil almak isteyenler XEV iEV7s 2023 modelini merak ediyor. Çünkü bu modelin ülkemizde satışı başlayalı birkaç yıl oldu. Gelin XEV iEV7s incelemesi ile aklınızdaki tüm soruları cevaplayalım. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

2023 XEV iEV7s Genel Özellikleri

XEV-iEV7s-2023

İtalyan merkezli XEV tarafından Türkiye’de satışa sunulan Çinli JAC Motors’un ürettiği XEV iEV7s’in Türkiye satışına başlandı. B SUV segmentinde yer alan tamamen elektrikli otomobil, ülkemizde XFM Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Otomobil tek ve oldukça dolu bir donanımla geliyor. Bununla birlikte modelin, segmentindeki araçlara kıyasla uygun fiyatlı olması da dikkat çeken özellikler arasında. Kullanıcısına yüksek standartları sunan araç, ayrıca sınıfındaki diğer araçlara kıyasla da oldukça kaliteli görünüyor. Bu durum ise rekabeti kızıştıracak gibi duruyor. Sıfır emisyonlu, dönüşüm sağlayan güçlü ve verimli elektrik motorlu bir sisteme sahip olduğunu söyleyelim. 

JAC Motors Hakkında

JAC Motors, Çin merkezli bir otomotiv şirketi. Şirket, Hefei Jianghuai Otomobil Fabrikası olarak 1964 yılında kuruldu. Bununla birlikte ağırlıklı olarak otomobil ve kamyon üretimi gerçekleştiriyor. Şirketin merkezi Anhui eyaletinin başkenti olan Hefei’de bulunuyor. 2017 yılında JAC Motors ve Volkswagen Group, SEAT markasıyla Çin pazarında elektrikli otomobil üretmek amacıyla ortak bir girişim kurduğunu duyurdu. Nisan 2018 yılında ise JAC-Volkswagen ortak girişimi resmi olarak doğdu. Teknoloji konusunda artık tartışılmaz üretim devi olarak gösterilen ülkelerden biri de Çin. Kısa zamanda elektrikli araba üretiminde de dünya ile rekabet eder hale geldi.

XEV İEV7s 2023 Teknik Özellikleri

XEV-iEV7s-2023

Tamamen elektrikli bir SUV modeldir. Tek elektrik motoruna bağlı olan araç gücünü buradan alır. Maksimum güç çıkışı 95 beygir, maksimum tork ise 180 Nm’dir. XEV iEV7s, yaklaşık 300 km menzil sunar ve 40 kWh bir bataryaya sahiptir. Yine de menzil süresi sürüş koşullarına ve aracın hızına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. XEV İEV7S, tek hızlı bir dişli kutusu ile önden çekiş sistemi ile birlikte sunuluyor. Maksimum hızı 130 km/s’dir. 0’dan 50 km/s hıza ise sadece 5.5 saniyede ulaşabilir. Bunun yanı sıra bataryasının da epey güçlü olduğunu söylemeden geçmeyelim. %100 batarya dolumu için size gereken süre yaklaşık 1 saattir. Nitekim aracınızı tam şarj ederseniz en az 300 kilometre, en fazla ise 350 kilometre mesafe alabilirsiniz. Tabi ki sürüş performansınızın yakıt tüketimini etkilediğini de göz ardı etmemekte fayda var. Kısacası hem yakıt cimrisi hem de performans birincisi diyebiliriz.

XEV iEV7s 2023 Elektrik Tüketimi

Araç seçiminde sürücülerin özellikle dikkat ettiği noktalardan biri yakıt tüketimidir. En az yakıt miktarı ile uzun yol kat etmek elbette her sürücünün isteği. XEV iEV7s tamamen elektrikli bir araç olduğu için yakıt tüketiminden bahsetmek doğru olmaz. Bunun yerine size aracın elektrik tüketiminden bahsedelim. Araç, WLTP testlerine göre 100 km’de yaklaşık 14.5 kWh enerji tükettiği hesaplanmıştır. Aslına bakarsanız rakiplerine oranla epey karlı olduğunu söyleyebiliriz. 

XEV iEV7s İç Tasarım Özellikleri

XEV-iEV7s-2023

Gelişen teknoloji ile birlikte sürücülerin araçlardan beklentileri de artmaktadır. Nitekim bu beklentilerden biri de eğlence sistemleridir. XEV iEV7S, modern teknolojilerle donatılan, sürücülerin isteklerine cevap verebilen bir araçtır. Detayları birlikte öğrenelim. XEV iEV7s’in dokunmatik ekran infotainment sistemi, kablosuz şarj özelliği, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği, çift bölgeli otomatik iklim kontrolü, navigasyon sistemi, otomatik acil fren sistemi, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleme, arka görüş kamerası, ön ve arka park sensörleri gibi özellikleri içerisinde barındırıyor. Bunun yanı sıra güvenlik özellikleri içerisinde sürücü yorgunluk tespit sistemi, yan hava yastıkları, ESP (elektronik denge programı) gibi pek çok kullanışlı özelliği de kapsıyor. 

XEV iEV7s 2023 Dış Tasarım Özellikleri

XEV-iEV7s-2023

2023 model yılı tamamen elektrikli kompakt SUV XEV iEV7s 4135 mm uzunluğa, 1750 mm genişliğe, 1560 mm yüksekliğe ve 2500 mm aks açıklığına sahip. Bununla birlikte model dört farklı renk seçenek ile sunuluyor. Tek donanım paketi ile satışa sunulan otomobilin ağırlığı ise toplam 1855 kilogram. Dış tasarımında dikkat çeken modern çizgileri ve özenli detayları, kompakt SUV’un cesur karakterini ön plana çıkarıyor. Özellikle arka aydınlatma grubu ile bütünleşen gövde yapısı ve ön kısımda bulunan panjurlar, otomobili oldukça dikkat çekici kılıyor. Özellikle 16 inç büyüklüğündeki elmas kesim alaşım jantların içindeki fren kaliperlerinin orijinal boyalı olması, modeli diğer araçlardan ayırıyor. Bununla birlikte marka ambleminin ise ön sağ kapının alt kısmına yerleştirildiği görülüyor. LED halojen farlar, sis lambası ve geri vites lambası ise otomobilin dış tasarım özelliklerini tamamlıyor. Bunun yanı sıra XEV iEV7s, farklı renk seçenekleri de sunuyor. Standart renk seçenekleri arasında ise beyaz, siyah, gri ve mavi gibi renkler bulunuyor.  

XEV iEV7s 2023 Boyutları ve Bagaj Hacmi

XEV-iEV7s-2023

XEV iEV7s 2023, yaklaşık 4.2 metre uzunluğuna sahip. 5.012 mm genişliğinde ve 1.998 mm yüksekliğinde kompakt bir SUV modeldir. Toplam 5  adet kapı sayısı mevcuttur. Bagaj hacmi tüm ailenizin ihtiyaçlarını rahatlıkla kapsayan 605 litredir. 

XEV iEV7s 2023 Fiyatları

Elektrik araç deyince akla gelen markalardan biri olan XEV iEV7s 2023 fiyatlarını inceleyelim. Quattro 4.0 Turbo FSI 600 hp Tiptronic, Türkiye’de 7.488.637 TL’den satışa sunulmaktadır. Elbette talep etmiş olduğunuz ek özelliklere göre fiyatta artış gözlenebilir.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle