Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kemer – Olympos

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kemer – Olympos

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye’de denize girmek için en güzel yerler listesi yapsanız nereleri başa yazardınız? Antalya’nın en güzel sahilleri hangileri? Antalya Kemer’de denize girmek için en güzel yerler nereleri? Antalya Kemer Olimpos sahilini hiç denediniz mi? Olympos’ta denize girdik, Olympos’un tarihini araştırdık ve bu ülkede yaşadığımız için ne kadar da şanslı olduğumuzu hatırladık.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kemer – Olympos

Türkiyenin En Güzel Sahilleri yazı dizisi Antalya’nın Kemer ilçesindeki Olympos sahiliyle devam ediyor. Lüks otellerle kaplı Kemer’de doğa hala bozulmuş değil. Akar sular, pırıl pırıl deniz, orman dokusu ve daha fazlası buraya gelenleri karşılıyor. O kocaman otellerin bahçelerinde bile asırlık çam ağaçlarından oluşan korular var. Ama biz, otel model demedik tarihin kucağında ve biraz da gizli kalmış bir noktaya diktik gözümüzü: Olimpos sahiline…

Kemer Olimpos Sahili Hakkında

Olympos sahiline hiç gitmediyseniz şöyle bir resim hayal edin: Dik bir kaya parçasının etrafı yem yeşil. Arkadan denize dökülen bir akarsu var ve tam da orada doğal beyaz kumdan bir plaj.

Gelidonya burnunun doğusunda Andrasan Burnunun kuzeyindeki Tahtalı Dağı’nın gölgesi altında denize girme keyfi. Buna masalsı bir gün denebilir. Denize girdiğiniz yer bereketli bir vadi. Adı binlerce yıldır Olympos. Olympos çayının ikiye ayırdığı ovanın zirvesinde adeta bir çatı gibi Tahtalı dağı var. Dağın yamacında da Olympos Antik kenti. Akar suyun kenarından yürü kenti gez, gel  denize gir…

“Olympos” kelimesi “Tanrılara ait” demek. Olympos’ta caretta caretta kaplumbağaları da binlerce yıldır yaşıyor. Bu güzel sahili aç gözlü betonculardan koruyan da o minik kaplumbağalar aslında. Onların varlığı bölgenin doğal sit alanı ilan edilmesine neden oldu.

Olympos’ta konaklamak isterseniz buradaki ağaç evlerden başka seçenek yok. Hem karadan hem de denizden Olympos’a ulaşım var. Yakınlarda lüks oteller de var.

Kemer Araç Kiralama Fiyatları

Antalya Kemer araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı bir araştırma yapabilirsiniz. Kemer otomobil kiralama seçeneklerine kolayca bakabilir ve farklı alternatifleri tek web sayfasından görüntüleyebilirsiniz. Kemer’den uygun fiyata araba kiralama yaparak bölgeyi kendi aracınızın konforuyla gezebilirsiniz. Çünkü yolcu360.com sistemini kullanarak Kemer araba kiralama fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

 

Yorum ekle