Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Saitabat Şelalesi gezi rehberi / Tabiat aşıklarının durağı / Bursa

Saitabat Şelalesi gezi rehberi / Tabiat aşıklarının durağı / Bursa

Saitabat Şelalesi muhteşem bir tabiat harikası.

Yaz aylarında yolunuz Bursa’dan geçerse sizler için harika bir önerim var. Yeşillikler içerisindeki doğası, huzurlu havası ile Saitabat Şelalesi sizleri bekliyor. Uludağ’dan gelen suların akması ile oluşan Saitabat Şelalesi Bursa’nın doğa harikalarından biri. Özellikle sıcak havalarda adeta bir kaçış noktası olan Saitabat Şelalesi’nde isterseniz piknik yapabilir, buz gibi suyun serinliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Saitabat Şelalesi nerede ve nasıl gidilir?

Saitabat Şelalesi Bursa’nın Kestel ilçesinde yer alıyor. Aracınızla Bursa-Ankara istikametini takip ettikten sonra Saitabat Şelalesi tabelasını göreceksiniz. Tabelayı takip ederek kolaylıkla Saitabat Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Şelale köye oldukça yakın konumda. Bursa merkezden yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Hafta sonu ve bayram gibi özel günlerde şelale çevresi yoğun oluyor. Bu nedenle fırsatınız varsa hafta içi gitmenizi tavsiye ederim. En rahat ulaşım yolu araç kiralama diyebilirim. İstanbul araç kiralama fiyatları Yolcu360‘ın sunduğu özel tekliflerle oldukça makul. Bursa merkez araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Saitabat Şelalesi ‘nde ne yapılır?

Bursa’da tarihi ve kültürel değerlerini keşfettikten sonra kendinizi doğanın kucağına bırakabileceğiniz en keyifli yerlerden biri Saitabat Şelalesi. Uludağ’ın yemyeşil eteklerinde yer alan şelale yaz sıcağında adeta doğal klima görevi görüyor. İlkbahar aylarında şelalenin debisi yükselirken yaz aylarında su seviyesinde azalma olabiliyor. Buz gibi suya ayaklarınızı sokup dinlenebilir, bu tabiat harikasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Rengarenk papağanlar buraya ayrı bir hava katıyor. Ücret karşılığında papağanlarla fotoğraf çektirebilir, anılarınıza eğlenceli bir kare ekleyebilirsiniz.

Erken saatlerde gelirseniz sakin ortamda birbirinden güzel fotoğraf kareleri çekebilirsiniz. Saitabat Şelalesi’nin çevresinde pek çok restoran bulunuyor. Kahvaltınızı su sesinin kuş seslerine karıştığı restoranlarda yapabilir veya öğle yemeği için alabalık ziyafeti çekebilirsiniz. Şelale yakınlarında ailenizle birlikte piknik yapabileceğiniz, mangal yakabileceğiniz mesire yerleri de mevcut.

Siz de Uludağ’ın eteklerinde buz gibi suyu ile ünlü Saitabat Şelalesi’nde keyifli bir doğa gezisi yapabilir, şehir gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşarak tabiatın tadını çıkarabilirsiniz. Başka bir seyahat rotasında görüşmek üzere!

Yorum ekle