Yolcu360 Blog
Türkiye Yılın Otomobili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Türkiye’de Yılın Otomobili Açıklandı!

Türkiye’de Yılın Otomobili Açıklandı!

Türkiye’de yılın otomobili açıklandı mı? Yılın otomobili Türkiye seçmeleri ne oldu? 2019 Türkiye yılın otomobili sonuçları nasıl?

Türkiye’de Yılın Otomobili Açıklandı!

Türkiye’de yılın otomobili açıklandı. Geçtiğimiz aylarda kısa adı OGD olan Türkiye Otomobil Gazetecileri Derneği Türkiye yılın otomobili 2019 için bir finalist listesi paylaşmıştı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen yılın otomobili Türkiye için BMW X2, BMW X3, Dacia Duster, DS7 Crossback, Ford Focus, Ford EcoSport, Honda CR-V, Hyundai Kona, Jaguar i-Pace, Jaguar e-Pace, Kia Stonic, Kia Stinger, Mercedes-Benz A Serisi, Mitsubishi Eclipse Cross, Skoda Karoq, Suzuki Jimny, Suzuki Swift, Toyota Corolla, Volkswagen T-Roc ve Volvo XC40 finale kalmıştı.

Yılın Otomobili Hyundai IONIQ Hybrid Oldu!

Ödülün sahibini belirlemek amacıyla son oylamada bir araya gelen jüri üyeleri, 250 puanı geriye kalan yedi finalist arasında en az 10, en fazla 100 ve bir favori adaya en yüksek puanı verecek şekilde dağıtarak değerlendirmelerini yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda 3.820 puanlık toplam oyla yılın otomobili ödülüne layık görülen isimse Hyundai IONIQ Hybrid oldu.

Yorum ekle