Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Kar Tatili İçin 3 Mükemmel Adres

Türkiye’de Kar Tatili İçin 3 Mükemmel Adres

Yarıyıl tatiline şurda bir hafta kaldı. Vakti olanlar, izni olanlar için ve bütçe ayırabilecekler için çocukları çoook mutlu edecek bir kar tatili listesi yaptık. Size en yakın kayak merkezini ya da Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerini tercih ederek çok güzel bir yarıyıl dönemi yaşayabilirsiniz. Peki, Türkiye’deki kayak merkezleri nerede ve kış tatili için nerelere gidilebilir? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Türkiye’de kar tatili için 3 mükemmel adres arasından birine gitmeye ne dersiniz?

Türkiye’de Kar Tatili İçin Gidilebilecek Yerler

  • Kartepe

Kartepe, ülkemizin en iyi kayak merkezlerinden biri değil. Ayrıca bölgeye düşen kar miktarı da özellikle profesyonel kış sporları meraklıları için çok yetersiz ancak İstanbul’a yakın olması onu çok cazip kılıyor. İstanbulluların her kış akın ettiği Kartepe, Kocaeli’ye bağlı. Oldukça yeni bir kayak merkezi olan Kartepe Kayak Merkezi’nde bugün, bir büyük otel bulunuyor. Kartepe otel seçenekleri çok zengin değilse de ilçe merkezinde çok sayıda pansiyon seçeneği var. Ancak zirvede, kayak merkezinin olduğu yerde sadece bir otel bulunuyor.

Kartepe’de konaklama için söz konusu oteli tercih edebilir ya da otele bağlı kafeterya ve restoranları kullanabilirsiniz. Kartepe ve çevresinde  kayak malzemeleri satan mağazalar var. Bunlarda alışveriş de yapabilirsiniz. Kartepe İstanbul arası 110km. Uygun fiyatlı Kartepe tatili için hafta sonu, Kartepe ilçe merkezindeki pansiyonlardan konaklama alabilir, ya da hafta için iki-üç günlük bir konaklama sağlayabilirsiniz.

Kocaeli araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Kartalkaya

Bolu, ülkemizde doğal yapısı bozulmamış nadir bölgeleden biri.  Mutfağı ve aşçılarıyla da ünlü olan Bolu’da Yedi Göller çevresinde bahar tatili de çok güzel oluyor. Eğer yarıyıl tatili için iyi bir kayak merkezi arıyorsanız Bolu Kartalkaya çok iyi bir seçim olur.

Köroğlu Dağları üzerindeki Kartalaya Kayak Merkezi, çok gelişmiş bir tesise sahip. İstanbul için de oldukça yakın bir kış tatili lokasyonu olan Kartalkaya tesisleri, çok sayıda otel ve restoran seçeneği de sunuyor. İstanbul- Bolu arası yaklaşık 3 saat sürüyor ve dilerseniz İstanbul araç kiralama ile bölgeye ulaşabilirsiniz.

Bolu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Erzurum Palandöken

Erzurum, ülkemizde en fazla kar düşen şehirlerden biri. Bölgedeki hayvancılık üretiminin de etkisiyle eti, sütü, peyniri, yoğurdu çok lezzetli olan Erzurum’da Palandöken Kayak Merkezinde hayatınızın en güzel kış tatilini yapma şansınız var. Türkiye’nin en yüksek şehrinde, kar dokusunun en temizi ve tesislerin en donanımlısı sunuluyor. Erzurum Palandöken otel fiyatları için de genel olarak Kartalkaya ve Kartepe’ye nazaran ekonomik yorumu yapılabilir. Her yıl profesyonel snowboard sporcularının tercih ettiği bu tesiste keyifli bir kış tatili mümkün. Erzurum Havalimanı araç kiralama ile Palandöken’e ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle