Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Arabayla Karadeniz Turu Yapmak İçin 5 Neden

Arabayla Karadeniz Turu Yapmak İçin 5 Neden

Karadeniz gezisi, hemen herkesin bir kenarda bekleyen hayalidir. “emekli olunca Karadeniz turuna çıkacağım”, “okul bitsin bir Karadeniz turu yapacağım” diyenler çok. Aslında hayatı ertelemek, bir şeyleri yapmayı arzu edip gündelik bahanelerle geriye atmak, sonra unutmak ve adeta süresi geçmiş gıdalar gibi çöpe atmak kendimize haksızlık olur. Yapmayı istediklerimizi planlamanın üzerinden çok zaman geçince yapamamışlığın burukluğunun verdiği stresle heveslerimizi unutmak istiyoruz. Çünkü geçen zaman bize neleri yapamadığımızı, kendimize nasıl kötü davrandığımızı anlatıyor. Bunu yapmayın! yolcu360.com ile bulunduğunuz bölgeden ya da Karadeniz’deki uçakla varış noktanızdan en uygun fiyatlı kiralık aracı alıp gezmeye, görmeye, keşfetmeye şimdi başlayın. Haydi araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak arabayla Karadeniz turu yapmak için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Arabayla Karadeniz turu

Karadeniz gezilerinde, araç kiralama yapmak çok popülerdir. Bunun nedeni, arazinin zorlu koşulları, yolların biraz bozuk olma ihtimali ve genellikle görmek isteyeceğiniz güzellikteki bölgelerin çamurlu, sarp yokuşlu ve adeta OffRoad yollarının ardında olmasıdır. Eğer Karadeniz gezisi planınız varsa, konaklama ve uçak biletinin yanında uygun fiyatlı arazi aracı kiralama sürecini de tamamlamanız tavsiye edilir. Gideceğiniz şehrin havalimanından ya da şehir merkezinden 4X4 araç kiralama seçeneklerini araştırarak ailece veya arkadaşlarınızla keyifli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Bu tur için başlangıç yeri genel olarak Trabzon Havalimanı araç kiralama noktası olarak seçilmektedir.

Peki, Karadeniz’i bu kadar gezilip görülesi kılan nedir ve Karadeniz’de gezilecek yerler nereleridir…

Oksijen dolu, adeta nefes açan havanın, kaliteli gıdaların ve temiz ama minerallerini kaybetmemiş içme suyunun insanın hücrelerini yenileyerek ömrünü uzattığı söyleniyor. Belki 2 gün yetmez ama bir haftalık bir Karadeniz yaylalarının temiz havası, mis gibi suyu ve bu ortamda yetişen mahsulün lezzeti sizi gençleştirebilir. Karadeniz, sarp dağların eteklerindeki yeşil yaylalarla ve yayla turizmiyle ünlüdür. Yaylaları gezin, keşfesin, dinlenin. Rize Ayder yaylası ise en popüler seçeneklerden biri. Ayder Yaylasına ulaşım için Rize araç kiralama seçeneklerini deneyebilirsiniz. Rize’den araç kiralama ile Ayder Yaylasına ve çevre köylerin güzelliklerine doğru yola çıkabilirsiniz.

1.Muhteşem Bir Deniz&Orman Dokusuna Tanık Olmak

Doğa her zaman güzel ama derin mavi bir denizle yeşil her tonunun üst üste bindiği bir görsel şölen öyle her yerde görülecek türen değildir. Ordu, Giresun, Trabzon gibi kıyı Karadeniz şehirlerinin özellikle yüksek noktalarından denize doğru bakarsanız ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız. Trabzon, bahsettiğimiz manzara izlenimleri için en ideal noktalardan biri. Trabzon araç kiralama ile şehrin yüksek noktalarında bulunan köylerine ulaşabilir, gerçek Karadeniz ruhunu yaşayabilirsiniz.

2.Kültürel Zenginlik Hiç Bu Kadar Eğlenceli Olmadı!

Karadeniz insanı, biraz da sosyo kültürel zenginliğin verdiği eğlenceli bir yapıya sahiptir. Sıcak kanlı, esprili, güler yüzlü ve cana yakın Karadenizli’lerle tanışmak, belki bir köy kahvesinde biraz gündemden söz açmak, size bambaşka bir bakış açısı sunabilir.

3.Enfes Karadeniz Yemekleri Tadılmalı!

Karadeniz bölgesinin kendine özgü bir mutfak kültürü olduğu biliniyor. Özellikle kıyı Karadeniz’de hamsi başta olmak üzere deniz ürünleriyle hazırlanan oldukça zengin bir yemek listesi var. Bununla beraber yayla yaşamının da sunduğu temiz otlaklarla lezzetli sütten elde edilen yoğurt, tereyağı ve peynir de oldukça değerli. Bölgede çok yetişen mısır ve lahana ise buraya özgü sunumlarıyla ayrıca özel. Karadeniz çayı, fındığı gibi sadece burada bulabileceğiniz yerel lezzetleri de unutmayalım.

4.Karadeniz’in Farklı Bir Tarihi Dokusu Var

Ülkemiz, gerçekten çok zengin bir açık hava müzesi. Ancak Karadeniz bölgesindeki tarihi kalıntılar biraz farklı. Burada alışılmışın dışında olan mimari yapıların taş malzemeden inşa edilmiş olması ve genellikle sarp kayalıkların yamacına kondurulmuş olmaları. Tıplı Sümela Manastırı gibi. Bu durumun vaktiyle güvenlikle epey bir ilişkisi var elbette ama bugün de gezip görenler için farklı bir doku sunuyor. Ayrıca bölge,  erken Hrısitiyanlık döneminin ve Ortodoks inancının en önemli ve biraz da gizemli eserlerine de ev sahipliği yapıyor.

Bölgeyi gezme şansı olanlar bilir ki; Karadeniz gezisine arabayla çıkmak en doğru seçenek. Özellikle de dört tekerden çekişli bir araçla yola çıkılması tavsiye olunur. Zira, bölgenin dik ve bol virajlı yolları her noktada asfalt değil. O fotoğraflarını gördüğünüz efsane güzellikteki yaylaların olduğu köylerin çoğuna da eğer dört çeker bir arabanız yoksa ulaşım biraz zor olabiliyor. Karadeniz bölgesinden uygun fiyatlı araç kiralama için ve örneğin Trabzon’da dört çeker kiralık araç için yolcu360.com ile hızlıca fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

5.Gezecek çok yer var!

Doğu Karadeniz olduğu kadar Batı Karadeniz’de de muhteşem gezi rotaları sizleri bekliyor. Bunu unutmayın. Karadeniz Turu denince akla hep Doğu Karadeniz yaylaları gelir ancak Karadeniz Bölgesi doğudan batıya uzanan büyük bir sahil şeridi ve görülecek muhteşem yerler her köşesinde var.

Bonus: Yolcu360 Rent Go SUV Araçlar Günlük 199 TL !

Arabayla Batı Karadeniz Turu’nda görmeniz gereken yerler
Arabayla Doğu Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken yerler

Karadeniz'de keşfedilmesi gereken yerler

Yorum ekle