Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kışın Antalya’da Tatil’e Çıkmak İçin Cazip Sebepler Var!

Kışın Antalya’da Tatil’e Çıkmak İçin Cazip Sebepler Var!

Antalya denilince akla, yaz, kum, güneş, eğlence geliyor. Ancak yaz mevsimi dışında da Antalya’da tatil yapılabilir hem de en keyiflisinden. Hatta şaşıracaksınız ama Antalya’da kışın tatil yapmak yaz tatilinden daha iyi bir fikir olabilir. Neden mi?

Antalya otelleri, kış mevsiminde neredeyse yarıya kadar fiyat düşürürler. Bu da her şey dahil, ultra her şey dahil otellerde yazın ödeyeceğiniz rakamın epey altında bir fiyatla tatil yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Kışın otel kontenjanın altında misafir ağırlar. Bu da daha sakin bir otel konaklaması sunar. En önemlisi personel, daha az yorulur ve daha fazla kaliteli hizmet sunabilir.

Yazın Avrupa’lı ve Rus turistlerin oteldeki dominant misafir durumuna herkes biraz olsun şahit olmuştur. Kışın onlar Antalya’yı pek tercih etmediği için meydan size kalabilir!

Antalya, sadece sahiller ve deniz demek değil. Manavgat, Side ve Perge bölgeleri, tarih boyunca da çok değerli olduğu bilinen kaplıca sularına sahip. Yani Antalya’da kaplıca tatili yapabilirsiniz. Sıcacık kaplıca suyu da yazın değil kışın keyifli olur.

Yaz tatili güzel ama, bazen kışın ortasında dinlenmek en iyisidir. Antalya henüz çok kalabalık olmamışken, uçak biletleri ve otel fiyatları da sezona göre uygunken kendinize bir dinlenme fırsatı yaratabilirsiniz.

Antalya, kışın asla çok soğuk olmaz. En soğuk günü pek çok ilimizin bahar havası tadındadır. Bu nedenle çevre köyleri, Antalya’nın doğal güzelliklerini görmek için kış mevsimi genellikle daha idealdir. Çünkü yazın bunaltan sıcaklar bu gezilere hep üşenmemize ve otelden dışarı adım atmadan bir hafta geçirmemize neden olabiliyor.

Müze gezmeleri bazılarına çok sıkıcı gelse de Antalya müzeleri genellikle çok kabalıktır. Zira, turistler, bu müzeleri gezmeden dönmüyorlar. Bu nedenle yazın Antalya müzelerinin önünde çok can sıkıcı kuyruklar olabiliyor. Oysa kışın öyle sakin ki, belki de müze yetkilisi size refakat bile edebilir. Bu arada; Antalya Arekoloji Müzesi, Türkiye’nin en önemli müzelerinden biridir. Side, Aspendos gibi çok önemli tarihi kalıntıların parçaları envanterlenmiş olarak Antalya Arkeoloji Müzesinde sergileniyor. 

“benim için tatil yüzmek demek” diyorsanız, Antalya’daki dev otel komplekslerinin pek çoğunun büyük boyutlarda ve çeşit çeşit kapalı havuzları var. Evet, denize giremeyebilirsiniz ama bu havuzların sunacağı keyif de öyle sıradan bir havuz keyfi değil.

Antalya Havalimanı araç kiralama alternatifleriyle otelinize kendi aracınızın konforuyla ulaşabilirsiniz. Antalya şehir merkezini, tarihi bölgelerini ya da köylerini keyifle gezebilirsiniz. Antalya oto kiralama seçenekleri için yolcu360.com’dan fikir alabilirsiniz. Antalya’da en uygun fiyatlı kiralık araba seçeneğine en hızlı biçimde ve kolayca ulaşabileceğiniz sistem, fiyat karşılaştırması yapmanızı sağlar.

Yorum ekle