Yolcu360 Blog
hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler-1-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Hem Yaz Hem Kış Tatili Yapabileceğiniz Yerler

Türkiye’de Hem Yaz Hem Kış Tatili Yapabileceğiniz Yerler

Hem yaz hem kış tatili yapabileceğiniz yerler gerçekten de var! Tatil, öyle geniş kapsamlı anlamlar içeren bir kavram ki hem yaz hem de kış için düşünülebilir. Baharda doğa tatili, yazın deniz tatili, kışın kar tatili, sağlık için detoks tatili veya kaplıca tatili, iç huzur için inziva tatili ya da eğitim için tatil yapılabilir. Tamamen seyahat amaçlı olan tatil seçenekleri de var. Çocuk otelleri, balayı otelleri, kar ve kayak otelleri, kaplıca ve termal oteller, orman otelleri, yaz tatili için oteller, gurmeler için özel konseptte oteller gibi yüzlerce farklı seçenek söz konusu. Burada belirleyici olan tek şey, konsept. Diğer yandan Türkiye’de öyle özel bir coğrafyaya sahip ki; hem yaz tatili hem de kış tatili için harika rotalar sunuyor. Hatta bazı yerlerde yaz tatili ile kış tatilini aynı anda yapmak da mümkün. Biz de bu özel coğrafyanın hakkını vermek isteyenler için Türkiye’de hem yaz hem kış tatili yapabileceğiniz yerleri araştırdık. 

Hem Yaz Hem Kış Tatili Yapabileceğiniz Yerler

Bildiğiniz üzere Türkiye’de yaz tatili denince akla Antalya, Alanya, Marmaris, İzmir, Mersin gibi şehirler gelir. Çeşme, Bodrum, Fethiye, Alaçatı, Alanya, Belek, Lara en güzel Türk tatil beldeleridir. Türkiye’de kış tatili denilince ise Uludağ, Palandöken, Kartalkaya önemli ve popüler noktalardır. Peki, hem yaz tatili hem kış tatili yapılabilen yerler var mı? Elbette var! Ama bunların bazılarında mevsimi gelince yaz, mevsimi gelince kış tatili yapılabiliyor. Yani yılın farklı zamanlarında farklı seçeneklere açık hale gelen ve sezonun hiç bitmediği kentler bunlar. Diğer yandan Türkiye’de öyle bölgeler var ki aynı anda bir noktasında kayak yapıp diğer noktasında denize girebiliyorsunuz. Bu iki seçeneği ayrı ayrı inceleyelim. 

Yılın Farklı Zamanlarında ​​ Hem Yaz Hem Kış Tatili Yapılabilen Yerler Listesi

​​Türkiye’de hem yaz hem de kış tatili yapabileceğiniz birkaç yer mevcut. İşte hem yaz hem de kış aylarında farklı tatil konseptleri sunan bölgeler:

  • Alanya’da Yaz ve Kış Tatili

hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler.jpg

Alanya, Türkiye’nin güney sahilinde yer alan bir tatil beldesidir. Yaz aylarında güneş, deniz ve plaj keyfi yapabileceğiniz bir destinasyonken, kış aylarında da ılıman iklimiyle ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunmaktadır.

  • Kapadokya Yaz ve Kış Tatili

hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler-1.jpg

Kapadokya, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde yer alan bir bölgedir. Yaz aylarında sıcak hava balonlarıyla yapılan turlar ve doğal güzellikleri keşfetmek için idealdir. Kış aylarında ise bembeyaz karla kaplı peri bacaları ve yeraltı şehirleriyle büyüleyici bir manzara sunar.

  • Bursa Yaz ve Kış Tatili

hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler-2.jpg

Hem yaz hem de kış tatili için tercih edilebilecek bir şehirdir. Yaz aylarında yeşil doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çekerken, kış aylarında Uludağ kayak merkeziyle kayakseverlere eşsiz bir deneyim sunar.

  • Antalya’da Yaz ve Kış Tatili

hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler-3.jpg

Antalya’da Kasım ve Aralık aylarında deniz ılıktır. Pek çok kişi bu aylarda güneşli günlerde denize girer. Eğer aşırı sıcak deniz keyfi istemiyorsanız bu aylarda rahatlıkla denize girebilirsiniz. Ama aynı zamanda Toroslar’da kar yağmış olabilir. Bu sayede aynı gün denize girip karlar içinde kayak da yapabilirsiniz. 

  • İzmir Yaz ve Kış Tatili

hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler-4.jpg

İzmir’de Çeşme, Foça, Seferihisar gibi sahil kasabalarında kış ortasına kadar denize girmek mümkün. Havanın epey ılık geçtiği kentte Ödemiş Bozdağ kayak merkezi ise Çeşme’ye yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta. Hal böyle olunca öğlen Çeşme’de ayaklarınızı denize sokup öğleden sonra Bozdağ’da kayak yapabilirsiniz. 

  • Mersin Yaz ve Kış Tatili

hem-yaz-hem-kis-tatili-yapabileceginiz-yerler-5.jpg

Silifke’deki Karboğazı Kayak Merkezi kış ortasında faaliyetlerine başlar. Mersin, Türkiye’nin en güney illerinden olduğu için kış ortasında sahilde denize girmek de alışıldık bir durumdur. Böylece aynı gün hem yaz hem kış tatili yapabilirsiniz. 

Hava şartlarına göre pek çok güney şehrinde kışın denize girmek mümkün olduğundan yakınlarda bir kayak merkezi varsa kar tatili de mümkün olabilir. Aynı gün hem denize hem kayağa gitmenin mümkün olduğu bu coğrafyada yaşadığımız için çok şanslıyız. 

Kış Tatili mi & Yaz Tatili mi?

Sıcacık kumlarda güneşlenmek, denize girip bedeni dinlendirmek ve elbette yazın enerjisini üzerinizde taşımak harikadır. Bembeyaz karlar arasında sıcak çikolata yudumlamak ve karlarda yuvarlanmak da dünyanın en rahatlatıcı aktivitelerinden biri. Kış tatili ve yaz tatili hep birbiri ile kıyaslanır. Pek çok insan yaz tatilini sever ama kış tatili tutkunlarının sayısı azdır. Elbette her mevsim tatil yapmak, hem büyük şans hem de ayrıcalık. Aslında bu iki tatil alternatifini de yaşatan bir coğrafyada olduğumuz için ikisini de tecrübe etmek önemli. Şartlarınız el verdiğinde iki seçeneği de deneyimleyin deriz. 

Tatilde Kiralık Araç İhtiyaçtır!

Aynı anda yaz kış tatili bir arada olsun diye düşünenler için Türkiye’de bu planı uygulamak zor değil. Yapmanız gereken tek şey, hava durumuna bakmak ve belirlediğiniz destinasyonlardan biri için konaklama planlamak. Ayrıca iki tatil seçeneğine de uygun bir bavul hazırlamak ya da tatil alışverişi yapmak önemli. Diğer yandan ister yaz tatili olsun ister kış tatili olsun tatilde araç, en önemli ihtiyaçtır. Gerçekten de özellikle ailece yapılan tatillerde araçsız olmak, konforu çok olumsuz etkiler. Kendi aracınız yoksa ya da tatil yapacağınız yere havayoluyla gitmeyi tercih ettiyseniz tatilde araç kiralama yapabilirsiniz. Kiralık araçla daha özgürce bölgeyi keşfedebilir, tatilin hakkını verebilirsiniz. Tatilde araç kiralamak için Yolcu360 konforunu da deneyimleyin. Uygun fiyatlı kiralık araç seçeneklerini hızlıca online olarak keşfedebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle