Sütüven Şelalesi hakkındaki tüm bilgileri araştırdık.
Şehir hayatının gürültüsünden, kalabalığından kısa süreliğine de olsa uzaklaşmaya ne dersiniz? Bir hafta sonu eşinizle, arkadaşlarınızla ya da ailenizle doğayla iç içe olmak size iyi gelecektir. Şırıl şırıl akan su sesleri, kuş cıvıltıları, doğa yürüyüşleri… Biliyoruz epeydir bunlara ihtiyacınız var. Pandemiydi, yasaklardı derken doğadan oldukça uzak kaldık. Bir de üstüne şehrin bitmeyen stresi eklenince bir mola size iyi gelecektir. Balıkesir, gidenler iyi bilir doğa güzellikleriyle ön plana çıkan şehirlerimizden…
Özellikle yaz mevsimiyle birlikte dört mevsim yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Aynı zamanda üniversite şehri olan Balıkesir, nüfusunun büyük bölümünü öğrencilere borçlu. Şehir; müzeleri, ören yerleri, mesire alanları, şelaleleri ve tarihi yapılarıyla birçok güzelliği bir arada sunuyor. Eğer yolunuz Balıkesir’e düşerse görmeniz gereken yerlerin başında Sütüven Şelalesi geliyor.
Doğal güzelliğiyle gidenleri hayran bırakan şelale, tam anlamıyla huzurun adresi diyebiliriz. Gezi rotanızı Balıkesir olarak oluşturduysanız buraya kesinlikle uğramalısınız.
Şehir hayatının gürültüsünden, kalabalığından kısa süreliğine de olsa uzaklaşmaya ne dersiniz? Bir hafta sonu eşinizle, arkadaşlarınızla ya da ailenizle doğayla iç içe olmak size iyi gelecektir. Şırıl şırıl akan su sesleri, kuş cıvıltıları, doğa yürüyüşleri… Bliyoruz epeydir bunlara ihtiyacınız var. Pandemiydi, yasaklardı derken doğadan biraz uzak kaldık. Bir de üstüne şehrin stresi eklenince bir mola size iyi gelecektir.
Sütüven Nedir?
Sarıkız Yaylası’nda oluşan Sütüven Şelalesi, Kızılkeçili Çayı üzerinden akarak devam eder. Ardından Hasan Boğuldu Göleti’ne ulaşır. İsim ilk duyulduğunda anlaşılmakta biraz güçlük çekiliyor. İsmi Sütüven’in yanı sıra Sutüven olarak da kullanılıyor. Sütüven, tüvmek fiilinden gelmektedir, mana olarak sıçramak anlamına geliyor. Ayrıca su kelimesiyle birleşen kelime gurubu sıçrayan su anlamı olarak da tanımlanmaktadır.
Sütüven Şelalesi Nerededir?
Marmara Bölgesi’ndeki şelaleyi, Balıkesir üzerinden ziyaret edebilirsiniz. İlçe olarak Edremit’e bağlı olan şelale, Edremit-Akçay Karayolu’ndan 2 km. kadar içeride yer alıyor.
Sütüven Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?
Sütüven Şelalesi, Hasan Boğuldu Göleti’yle yan yanadır. Güzergâh olarak; Altınoluk-Edremit Karayolu’nun 20’nci kilometresinden sola dönüş yapıldığında Zeytinli sapağına gelinmiş olacaktır. Ardından köy çıkışındaki dar köprüyü görüyor olacaksınız. Köprüyü geçtikten sonra karşınızda Beyoba Köyü’nü görüyor olacaksınız. Köye giriş yapıldıktan sonra aşağı yöne inen yolu 2 km. kadar takip etmeniz gerekiyor. Ve karşınızda şelale ve piknik alanını görüyor olacaksınız. Balıkesir-Sütüven Şelalesi arası 101 km mesafede. Şehir merkezinden ve ilçelerden de otobüs vasıtasıyla şelaleye ulaşabilirsiniz.
Sütüven Şelalesi Hakkında
Huzurun tam anlamıyla adresi olan Sütüven Şelalesi, Kazdağı eteklerinde. Ayrıca burası deniz seviyesinden 798 metre yükseklikte. Şelaleyi ziyaret etmek isterseniz önerimiz, Nisan ya da Mayıs aylarını tercih etmenizden yana. Bununla birlikte şelaleye yakın noktalarda lezzetli organik ürünler satılıyor. Bunları tadabilirsiniz. Ayrıca isterseniz satın alabilirsiniz.
Bu alanda yapabileceğiz diğer aktiviteler arasında ise dağcılık, doğa yürüyüşleri ve termal turizm yer alıyor. Sütüven Şelalesine gitmişken hemen yanı başında bulunan Hasan Boğuldu Göletine de gidebilirsiniz.
Şelale ve Gölet etrafında büfe ve restoranlar göreceksiniz. Kısa mola verip, bir şeyler atıştırmanız geziye daha enerjik devam etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca mangal yakmak isterseniz belirli alanları kullanabiliyorsunuz.
Sütüven Şelalesi Giriş Ücreti 2022
Şelale, Kazdağı Milli Parkı içinde yer alıyor. Bu alan giriş için kişi başı 8 TL, araçla girmek isterseniz de 24 TL ödemeniz gerekiyor.
Sütüven Şelalesi Ziyaret Saatleri 2022
Sütüven Şelalesini haftanın 7 (yedi) günü ziyaret edebilirsiniz. Sabah saat 06.00 itibarıyla ziyaretçiler kabul edilmektedir.
Sütüven Şelalesinin Hikayesi Nedir?
Sütüven Şelalesinden ziyade hemen yakınında bulunan Hasan Boğuldu Göletinin bir hikayesi var. Göletin ismi de buradan geliyor…
Hikaye şu şekilde:
Emine’yle Hasan birbirini seven iki gençtir. Emini büyük bir aşiretin kızıyken, Hasan ise fakir bir ailenin oğludur. Bu sebeple gençlerin kavuşmaları önünde engeller bulunmaktadır. Hasan, bu duruma rağmen ailesini Emine’yi istemeleri için kız evine gönderir. Emine’nin ailesi Hasan’ın fakir olmasından dolayı bu evliliği istememektedir. Hasan’a bir şart konur. Onu zor bir görev bekliyordur. Hasan, 40 okkalık tuz çuvalı sırtında dağı aşarak Emine’nin evine kadar getirmelidir. Hasan bu zor görevi Emine’yi çok sevdiğinden kabul eder. Lakin sıcak yaz ayında Hasan bu yorucu yola dayanamaz ve bu gölete düşerek can verir. Emine bunu duyar. Ardından kendini göl kenarındaki ağaca asar.
Hikaye oldukça üzücü olsa da göleti görmenizi tavsiye ediyoruz. Balıkesir rotanızda uğramanız gereken noktalardan burası.
Hasan Boğuldu Göleti hikayesinin detaylarını merak ediyorsanız, ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz.
Sütüven Şelalesi Milli Park Mıdır?
Sütüven Şelalesi ve Hasan Boğuldu Göleti, Kaz Dağı Milli Parkı içinde yer almaktadır. Kaz Dağı, Milli Park statüsünü 1993 yılında elde etmiştir.
Sütüven Şelalesine Yakın 15 Otel Önerisi | Kaz Dağı Milli Parkına Yakın Oteller
- Ramada Resort by Wyndham Kazdağları Thermal and Spa
- 1774 Kazdagı Termal Butik Otel
- Konak Lapeistra Hotel
- Adrina Termal Health & Spa Hotel
- Ida Blue
- Manici Kasrı
- Yiva Otel Kazdaglari
- Adramis Termal Otel
- The Marina Otel
- Bacacan Ayvalık Hotel
- Tezmadra Hotel
- Gümüş Otel
- Pür Beyaz
- Cunda Basel Hotel
- Haliç Park Hotel
Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
Yorum ekle