Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sokakağzı Koyu: Çanakkale’de bir keyif rotası / Ayvacık

Sokakağzı Koyu: Çanakkale’de bir keyif rotası / Ayvacık

Sokakağzı Koyu, Çanakkale’de kalabalıktan uzak bir keyif rotası arayanların son dönemde sıkça tercih ettiği rotalardan bir nokta oldu. Gezgin çiftimiz Merve ve Furkanaraç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizin için Ayvacık’a yolunuz düşerse kesinlikle görmeniz gereken bu yeri sizin için gezdi gördü ve yazdı.

Sokakağzı Koyu, Çanakkale Assos’un hemen yanı başında bulunan Ayvacık ilçesine bağlı tertemiz, bakir bir koy. Aslında Koyunevi Köyü’nün sahil kısmı burası. Sokakağzı denmesinin sebebi ise Sokak Deresi’nin döküldüğü yer olmasıymış. Aslında biz, yol biter bitmez karşımıza deniz çıkınca isminin buradan geldiğini sanmıştık. 🙂

Neyse efendim, yeşil ile mavinin buluştuğu, sakin, sessiz, stressiz, insanın kendini ve doğayı dinlemeye bol bol zaman bulabildiği çok da fazla keşfedilmemiş bir cennet burası. Dalgasız, tertemiz, billur renginde suyu yine Assos’a yakın denize girilecek yerlerden biri olan Kadırga Koyu’na göre oldukça iyi bir sıcaklık seviyesinde.

Denizin dibi kum, denizin dibi balık… El değmemiş bir doğa, sıcak kanlı köylüler, mis gibi Ege havası, berrak bir deniz… Karşınızda uzansanız tutabilecekmişsiniz hissini uyandıran Midilli Adası. İnsan bir tatilden daha ne ister?

Sokakağzı Koyu ’nda Ne Yapılır?

 Şehir insanı olan bizler, en azından tatilde sessizlik arıyoruz ancak onu da pek bulamıyoruz çoğu yerde ne yazık ki. İşte sizin de aradığınız şey bizim gibi ‘az insan çok huzur’ ise burası tam size göre. Çevrede birçok pansiyon, otel ve kamping alanı var. Tahta masalı restoranlar da inanılmaz samimi bir şekilde size göz kırpıyor.

Yazın en hareketli dönemlerinde bile tenha denilebilecek seviyede insana ev sahipliği yapan gizli bir cennet Sokakağzı. Kalabalık ve stresten mümkün olduğunca uzak. Burada gündüz denizin tadını deriniz buruşana kadar çıkarabilir, sessizliğe doyabilir, huzurun dibine vurabilirsiniz. Akşamları duşunuzu alıp, dışarıya çıkıp yakamozu ve yıldızları izleyebilirsiniz. Romantizmin doruklarına varabilirsiniz. 🙂 Koyda bulunan rakı-balık mekanlarında en lezzetli balıkları tadabilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Yani demek istediğimiz; “al sana bir oda, karşında da işte deniz’’ şeklinde bir tatil isteyenlerin aradığı yeri bulduk. Başınızı ağrıtacak son ses müzik yok, fazla hareket ve gürültü yok. Sessizce denizime gireyim, kitabımı okuyayım, acıkınca köylü kadınların hazırladığı gözlemelerden patlatayım derseniz şuan doğru adrestesiniz.

Birazcık hareketli bir yer arıyorsanız eğer buranın size pek uygun olmadığını da söylemeden geçmeyelim. Çünkü Assos’a daha yakın olan plajlarda az da olsa cafe/bar tarzı mekanlar bulabilirsiniz. Ancak Sokakağzı’nda bunlara rastlamanız pek mümkün değil. Eğlence olarak, yukarıda da belirttiğimiz gibi akşamları rakı balık yapabileceğiniz mekanlar var.

Assos gezilecek yerler için tıklayınız.

Sokakağzı Koyu’na Ulaşım

Bu cennet koya ulaşmak için aşağıdaki tarifimize uymanız yeterli. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine gittikten sonra Assos tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Bu yol üzerinden Assos’a doğru devam ederken yaklaşık 15 kilometre kadar ileride Koyunevi Köyü tabelasını göreceksiniz. Buradan içeri girdikten sonra koya doğru inişe geçmiş oluyorsunuz. Burada karşılaşacağınız manzara mükemmel. Yaklaşık 10 dakika sonra ise Sokakağzı Koyu’ndasınız. Yola çıkmadan önce Yolcu360’tan  Çanakkale merkez araç kirama fiyatlarına bakmayı unutmayın. Ya da İstanbul’dan araçla gelecekseniz İstanbul araç kiralama seçeneklerini değerlendirin.

Truva Antik Kenti gezisi için tıklayınız.

Çanakkale’ye nasıl gidilir?

İstanbul Çanakkale kaç km? İki şehir arası mesafe E84 ve D550/E87 üzerinden 347,7 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 4 saat 45 dakika’da Çanakkale’ye varılabilir.

Ankara Çanakkale kaç km? Ankara ve Çanakkale arasındaki mesafe D200/E90 ve E90 üzerinden 665,5 kilometre. Ankara’dan Çanakkale için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve 7 saat 33 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle