Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Soğuk Havada Araba Nasıl Çalıştırılır?

Soğuk Havada Araba Nasıl Çalıştırılır?

Yağışlı ve sert geçen kış aylarında en büyük sorunlardan biri sabah uyanıp buz gibi arabaya binildiğinde aracın çalışmaması… Soğuk havada araba çalıştırma sabah saatlerinde çok yorucu olabiliyor.  Peki soğuk havada araba nasıl çalıştırılır? Soğuk havada araba çalışmama sebepleri nelerdir? gibi soruların cevaplandırıldığı bu yazıda soğuk havada araba çalıştırma ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.

Soğuk Havada Araba Çalışmama Sebepleri

Soğuk havada araba çalıştırma bazen çok uzun ve yorucu olabiliyor. Peki soğuk havada aracın çalışmamasının sebepleri neler?

  • Soğuk havada aracın çalışmamasının ilk sebeplerinden biri benzindir. Zira benzin hızlı buharlaşamadığı için ateşleme yeterli kalmaz ve haliyle motor da geç çalışır.
  • Bir diğer önemli detay da kullanılan motor yağıdır. Soğuk havalarda motor yağı kalınlaşır ve kalınlaşan motor yağı yüzünden aracın birçok aksanının çalışmasına engel olur.
  • Soğuk havada aracın çalışmamasının bir diğer sebebi ise aküdür. Aküden elde edilen elektriğin marş motoruna iletilmesi soğuk havalarda biraz daha zorlaşıyor. Bu sebeple araç hızlı ve doğru şekilde hareket etmez.


Soğuk Havada Araba Nasıl Çalıştırılır?

Soğuk havada araba çalışmama sebeplerine baktıktan sonra neler yapmamız gerektiğini özetleyecek olursak;

  • Kış lastiği kullanmak; gerek yoldaki can güvenliği gerek ise aracı karlı ve donmuş zeminde daha iyi hareket ettirebilmek için önemli. Kış geldiğinde mutlaka lastik değişimi yaparak kış lastiğine geçilmesi gerekir.
  • Yıllık araç bakımını aksatmamak gerekiyor. Aracın yıllık rutin bakımları yapıldığı takdirde motor ömrü daha uzun olacak ve daha iyi çalışacaktır.
  • Kış mevsimi için aracınızın rutin bakımını yaptırın. Aracınıza bakım yaptırmadığınız takdirde motorun ömrü kısalacaktır.
  • Kış aylarında araç motoruna antifiriz eklemek de aracın kolay çalışmasını sağlar. Soğutma suyuna eklenen antifiriz ile çok soğuk havalarda olsa dahi aracınızı kolaylıkla çalıştırabilirsiniz.
  • Aracın aküsünü sık sık kontrol etmeli ve asit seviyesinin normal olmasına özen göstermelisiniz.
  • Aracı daha kolay çalıştırmak için bir diğer detay ise benzin deponuzu dolu tutmak. Böylece belli olmayan yol koşullarında daha hazırlıklı olursunuz.
  • Motor yağı tercihiniz sentetik olanlardan yana olsun.

Uygun fiyatlı İstanbul araç kiralama için tıklayın!

 

Yorum ekle