Yolcu360 Blog
Şır
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Hakkında Bilgiler

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Hakkında Bilgiler

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Türkiye’nin en yeni havaalanlarından biri olan Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı nerededir, Şırnak Havalimanından ulaşım nasıl sağlanır gibi soruların yanıtlarına baktık. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı hakkında bilgiler için devamını okuyun!

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Hakkında Bilgiler

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güneydoğusunda bulunan Şırnak ilinde yer alan Şırnak Havalimanı açılış tarihi 2013. Aynı yıl, hizmete açılmıştır.

Şırnak il merkezine 58 buçuk kilometre uzaklıkta bulunan havalimanı, Şırnak’ın büyük ilçelerinden Cizre’ye yaklaşık 13 kilometre, Silopi’ye ise yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Hakkında Bilgiler

Şırnak Havalimanın adı nereden geliyor? Ünlü siyasetçi Şerafettin Elçi’nin adını taşıyan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nın ICAO kodu LTCV, IATA kodu ise NKT’idir.

Şırnak Havalimanının yıllık yolcu kapasitesi, 500 bindir.

İç hatlara hizmet veren bir havalimanı olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı kimi zaman bazı özel durumlar için uluslararası uçuşlara da hizmet etmektedir.

İç hatlarda İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Adana Şakirpaşa Havalimanı’na düzenli uçuşlar yapılmaktadır.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Ulaşılır?

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma ve taksi ile ulaşılabilir. Taksi yaklaşık 50 dakika süren bir yolculuk sonucu sizi şehir merkezine bırakır ve ücret aşağı yukarı 90 Türk Lirası’dır. Cizre’ye ulaşım 35 Türk Lirası tutarken, Silopi’ye ise 80 Türk Lirası tutar.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Araba Kiralama

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca Şırnak merkezden araç kiralamak için de yine yolcu360.com sistemini kullanabilir, fiyatları karşılaştırabilir ve en uygun seçenekleri bulabilirsiniz. 

Şırnak Hakkında

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesi ve aynı zamanda Türkiye’nin en güneydoğusunda bulunan Şırnak’ın nüfusu 503.236’dır.

Şırnak’a komşu olan iller Hakkari, Van, Siirt ve Mardin’dir. Şehir ayrıca Suriye ve Irak’a sınır komşusudur.

Şırnak Konaklama İmkanları

Şırnak’ta Şehrinuh Otel ve Grand Otel Silopi gibi hoteller pek çoklarınca tercih edilen, şehrin ünlü otellleridir.

Şırnak’ta Hangi Yemekler Yenilebilir?

Şırnak’ta yenilebilecek geleneksel yemeklerden bazıları dolma, meyre, perde pilav, kipe, kadge difse, suryaz, gulul, hekehesandi, devin, serbidev, şımşıpe, mumbar, mahlatık, içli köfte, fıreydin ve bırınzerdir.

Bunların arasında kadge dıfse oldukça meşhur bir kış tatlısıdır. Pekmez tatlısı anlamına gelen kadge dıfse ceviz, pekmez ve çekirdeksiz üzümle yapılır ve ardından şerbet dökülür.

Şırnak’ta Gezilebilecek Yerler Nereleri?

Şırnak’ta gezilebilecek yerleri birkaç başlık altında incelemek daha uygun olacaktır.

Bunlardan ilki termal turizmdir. Bu amaçla Belkısana Kaplıcası’na gidilebilir. Bir başka gidilebilecek önemli kaplıca ise Zümrüt Kaplıcası’dır.

Bir diğer başlık ise tarih ve kültürdür. Bu amaçla Sultan 2. Abdülhamit döneminde yapılan Hamidiye Kışla Binası, Finik Kalesi ve tarihi M.Ö. 4000’li yıllara dayanan Cizre Kalesi ve Surları ziyaret edilebilir.

Hz. Nuh’un şehri olarak da bilinen Şırnak’da bulunan Cudi Dağı inanışa göre Nuh Tufanı sırasında Hz. Nuh’un gemisinin durduğu yerdir. Bunun dışında bilim insanı Ebu’l-İz el-Cezeri, Hazreti Nuh ve din bilgini Mella Hasan Bateyi türbeleri ziyaret edilebilir. Ayrıca bölgedeki eski kiliseler de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

Yorum ekle