Yolcu360 Blog
Şile'de gezilecek yerler

Şile Gezilecek Yerler

Şile’de ne yenir? Şile balık restoranları hangileri ve Şile’de denize girilir mi? Şile plajları nasıldır

Şile Gezilecek Yerler

İstanbul’un hemen yanıbaşında ama İstanbul’un kalabalığından uzak bir yer olan Şile yıl boyu tercih edilen dinlence ve eğlence yerlerinden biri olma özelliğini uzun süredir koruyor. Kısa süren bir yolculukla ulaşabildiğiniz Şile’de yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor.

Şile fotoğrafları

Şile Feneri

Önceden pek çok film ve diziden aşina olabileceğiniz Şile Feneri’ni mutlaka görmelisiniz. Osmanlı döneminde 60 metrelik kayalık üzerine, deniz kıyısında yapılan fener 1859 tarihinde bitirilerek hizmete açılmış. Fenerin müze olarak kullanılan bölümünü gezebileceğiniz gibi, fener içinde de tur atabiliyorsunuz.

Şile Kalesi

Cenevizliler döneminde denizden gelen tehlikeleri tespit etme, kontrol noktası oluşturma ve karşılık verme amacıyla yapılan kale, bildiğiniz kalelere oranla daha küçük olmakla birlikte amaca yönelik farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Şile limanının hemen yanıbaşındaki adacıkta yükselen kaleyi görmeden dönememenizi öneriyoruz.

Saklı Göl

Karamandere Köyü yakınında yer alan bir yapay göl, yürüyüş alanı ve tesisten oluşan Saklı Göl kompleksi, doğada keyifli bir gün geçirmek isteyenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken yerlerden biri. Temiz havası ve güzel manzarasıyla insanın içini huzurla dolduruyor. Restoran olarak hizmet veren tesiste ızgaranızı yedikten sonra göl etrafındaki trekking rotasını kullanarak yürüyebilir, manzaranın tadını değişik açılardan çıkarabilirsiniz.

Şile Evleri

Kendine has mimari yapılarıyla özellikle fotoğraf meraklılarının ilgisini çeken tarihi Şile evleri 19.yüzyıldan günümüze gelen yapılardan. Büyük ailelerin yaşaması için tasarlanan evlerin çoğunun 2 katlı olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Şile plajları

Şile Mağaraları

Doğa yürüyüşleri ve keşiflerini sevenlerdenseniz Şile’de bulunan mağaraları mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Cilalı taş devrine kadar tarihlendirilen Ocaklıada, Tersane, Tavanlı, Akşam Güneşi ve Feneraltı mağaraları size keyifli bir rota vadediyor.

Değirmençayırı Şelalesi

Şelale deyince aklınıza Antalya şelaleleri gibi şelaleler gelmesin. Onlara oranla daha küçük olan Değirmençayırı Şelalesi trekking rotası ile ulaşabileceğiniz ve görmek isteyebileceğiniz güzellikte bir manzara ve keyif sunuyor.

Ağva’ya da Uğrayın!

Şile’ye gitmişken Ağva’yı es geçmek olmaz. Pek çok ulustan izler taşıyan Ağva, 2 nehir arasına kurulan ender yaşam alanlarından biri. Çevresinde pek çok doğal güzellik ve tarihi eser bulunuyor. Hepsini keşfetmek için günlere ihtiyacınız olduğunu belirtelim.

 

Şile’de gezebileceğiniz, Bizans döneminden kalma pek çok kilise ve manastır bulunuyor. Yeniköy’deki rumlardan kalma harabeler de gezi planınıza dahil etmeyi isteyebileceğiniz yerlerden. Vaftiz yeri, çeşme ve köprü harabelerinden oluşan bölge ilk gördüğünüz anda ilginizi cezbediyor. Ayrıca Şile bölgesinde Osmanlı döneminden kalma cami, hanlar ve hamamlar da mevcut.

 

Yorum ekle