Yolcu360 Blog

Siirtli Ünlüler

Siirtli ünlülerimizi araştırıyoruz. Sanat dünyasından, siyasete; sosyal medya fenomeninden, pop şarkıcısına kadar Siirtli ünlülerimizi yakından tanıyoruz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

  • Sertab Erener

siirtli-unluler

4 Aralık 1964 yılında dünyaya gelen Sertab Erener, aslen Siirtli ünlülerimizdendir. Koloratur soprano türü sese sahip olan ünlü sanatçı kısa zamanda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Nitekim geçmiş dönemlerde Sezen Aksu’nun vokalistliğini de üstlenmiştir. 90’lı yıllara damga vuran güçlü ses, hayran kitlesinin gönlünde taht kurmuştur. Batı ve Doğu müziğinin eşsiz sentezi, sıradışı etnik unsurları şarkılarında görmek mümkündür. “Aldırma Deli Gönlüm”, “Sevdam Ağlıyor”, “Zor Kadın”, “Vur Yüreğim” gibi parçaları kısa sürede listelerde bir numaraya yükselmiştir. 2003 yılında katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Everyway That I Can” şarkısı ile Türkiye’ye birincilik kazandırmış. Avrupa’da kazandığı birincilik ile ülkemizin bayrağını dalgalandırarak göğsümüzü kabartmıştır. 

  • Oktay Vural

siirtli-unluler-

1956 yılında Diyarbakır’da doğan Oktay Vural, aslen Siirtlidir. 1983 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mezun olduktan sonra 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden doktora derecesini almıştır. Bir süre BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü yapmıştır. Ardından NATO Parlamenter Asamblesi üyeliğini yerine getirmiştir. 2001-2002 yılları arasında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak mecliste görev almıştır. 

  • Coşkun Aral

siirtli-unluler-1

1 Mayıs 1956 doğumlu Coşkun Aral, Siirtli ünlülerimizdendir. Savaş muhabirliği, seyyahlık, belgesel film yapımcısıdır. 1974 yılında Günaydın ve Gün gazeteleri ile gazetecilik hayatına başlamıştır. 1977 yılına geldiğimizde ise 1 Mayıs Olayları’nda göstermiş olduğu üstün fotoğrafçılık yeteneği sayesinde çekmiş olduğu fotoğraflar ilk kez Amerikan Time ve Newsweek dergilerinde yayınlandı. İlerleyen yıllarda Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde serbest muhabir olarak görev aldı. Buradayken Hikmet Feridun, Ara Güler, Gökşin Sipahioğlu gibi başarılı isimlerle birlikte çalıştır. 

  • Hakan Altun

siirtli-unluler-2

İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı Hakan Altun, babası tarafından Siirtli ünlülerimizdendir. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda yüksek öğrenimini tamamlamıştır. 1994 yılında Edirne Türk Devlet Müziği topluluğuna katılıp, burada ud çalmıştır. İlk albümü “Hani Bekleyecektin” ile müzik dünyasında büyük bir çıkış yakalamıştır. “Gidemezsin”, “Yaralı Bir Aşkın Öyküsü”, “Ağlamak Yok Yüreğim”, “Sabahçı Kahvesi” gibi pek çok şarkıyı seslendirerek, müzik listelerinde üst sıralardaki yerini korumuştur. Bunun yanı sıra besteci kimliği ile de müzik dünyasına yön vermeye devam etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda Cengiz Kurtoğlu ile gerçekleştirdiği düet ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. 

  • Zuhal Topal

siirtli-unluler-3

1976 Haziran ayında dünyaya gelen Zuhal Topal, İstanbul doğumlu olmasına rağmen babası tarafından aslen Siirtlidir. Oyuncu ve sunucu kimliği ile tanıdığımız ünlü isim ekranların sevilen yüzüdür. Oyunculuğa ilgisi daha küçük yaşlarda başlamıştır. İlkokul 1. sınıfta canlandırdığı tek kişilik gösterisi ile oyunculuğa giriş yapmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü yetenek sınavı ile kazanan Zuhal topal tiyatroya adım atmıştır. Henüz konservatuarda öğrenci iken “Sevda Kondu” isimli dizide rol almıştır. 2003 yılında her yaştan seyirciyi ekrana kilitleyen “Sihirli Annem” dizisinde Suzan karakterini canlandırmıştır. Ardından “Selana” isimli dizide Fitnat karakterine hayat veren ünlü isim, şimdilerde yemek programı sunuculuğu yapmaktadır. 

  • Yunus Emre Yıldırımer

siirtli-unluler-4

Siirt doğumlu Yunus Emre Yıldırımer, ilköğretim ve lise eğitimlerini Diyarbakır’da tamamlamıştır. Ardından Haliç Üniversitesi Konservatuar bölümünü bitirmiştir. Yunus Emre Yıldırımer, TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Mavi Kelebekler” dizisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. 2013 yılında ise “Selam” adlı sinema filminde başrolü canlandırmıştır. “Fatih Harbiye” dizisinde Şinasi karakterine hayat vermiştir. Şimdilerde “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisi ile adından söz ettirmektedir. 

  • Ece Mumay

siirtli-unluler-5

12 Ağustos 1998 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ece Mumay, aslen Siirtlidir. Şarkıcı ve söz yazarlığı yapan ünlü isim seslendirdiği şarkılar ile listelerde üst sıralarda yer almaktadır. “Vazgeç Gönül” isimli şarkısı ile adından söz ettirmeye başlayan sanatçı, “Galaksi” isimli şarkısı ile YouTube’da 213 milyon üzerinde izlenme başarısı yakaladı. 

  • Emine Erdoğan

siirtli-unluler-6

Aslen Siirtli ünlülerimiz arasında Emine Erdoğan da vardır. Yıllar sonra İstanbul’a göç eden ailesi ile birlikte hayatına İstanbul’da devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın gençlik yılları oldukça hareketliydi. Aktif bir şekilde sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Bunun yanı sıra İdealist Kadinlar Birliği’nin de kurucu üyeleri arasında adından söz ettirdi. Gönüllülük bilincini artırmayı hedefleyen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesini başlattı. 

  • İhsan Süreyya

siirtli-unluler-7

İslam Tarihi Uzmanı ve öğretim görevlisi olarak tanıdığımız İhsan Süreyya aslen Siirt Pervari doğumludur. İlköğretimini doğduğu şehirde tamamlayan İhsan Süreyya ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirmiştir. İleri derecede İngilizce, Fransızca, Farsça ve Arapça’ya hakim olan İslam tarihi uzmanı bir süre kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memurluk da yapmıştır. 1973 yılında İslami ilimler dalında doktora sahibi olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü’nde İslam tarihi rektörlüğü görevini de üstlenmiştir. 1980 yılında yine aynı üniversitede doçent ve ardından 1989 yılında ise profesör olarak görev almıştır. İslam tarihi üzerine 30 kitabı bulunmakla birlikte 200’ü aşkın makalesi yayınlanmıştır. 

  • Uğur Şengül

siirtli-unluler-8

Sosyal medya fenomeni olarak tanıdığımız Uğur Şengül, 1989 yılında Siirt’te dünyaya gelmiştir. Sosyal medyada adından söz ettirmeden önce birçok kurumsal markanın mağaza müdürlüğünü üstlenmiştir. Ardından sosyal medyada kaliteli içerikler üretip, eğlenceli paylaşımlar yaparak hayran kitlesini genişletmeye başlamıştır. Geçtiğimiz aylarda ünlü bir dizi-film platformu ile anlaşarak, kariyerinde sunuculuk kapılarını aralamıştır. Her paylaştığı içerik, yaptığı her hareketi ile hayranlarını peşinden sürekleyen; büyük beğeni kazanan Uğur Şengül sosyal medyayı profesyonelce kullanmaktadır. 

 

Yorum ekle