Yolcu360 Blog
seyahatlerinizi kolaylaştıran 11 ekipman
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman

Seyahatlerinizi kolaylaştıracak 11 ekipman ile karşınızdayız. Çünkü seyahat ederken bazı şeyler günlük hayata göre daha zor yapılıyor. Mesela şarj! Günümüzde otomobillerde akıllı cihazlarınızı şarj edebileceğiniz üniteler var. Fakat bunlar çoğunlukla tek çıkışa sahip. Yani ikinci bir cihazı şarj edemiyorsunuz.

İşte tam olarak yukarıda bahsettiğimiz durumlar için seyahatlerinizi kolaylaştıracak X ekipman içeriğimizi hazırladık. Mesela usb çoklayıcı ile aracınızın şarj çıkış ünitesini çoğaltabilirsiniz. Ya da bir powerbank almayı düşünebilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz.

seyahatlerinizi kolaylaştıran 11 ekipman, plaj şapkası, terlik, fotoğraf makinesi, cüzdan

Seyahat için Olmazsa Olmaz Şeyler: Sırt Çantasında ve Valizde Olması Gerekenler

Seyahatinizi kolaylaştıracak 6 ekipman listesinden önce valizde olması gerekenlerden bahsedelim. Gideceğiniz yeri belirlediniz ve çantanızı hazırlıyorsunuz. Peki, neleri mutlaka yanınıza almalısınız? Sizin için sıraladık.

Seyahat Çantası Hazırlık Listesi

  • Kimlik, pasaport, ehliyet gibi belgeler
  • Seyahat biletleri (otobüs, uçak), otel rezervasyon çıktısı
  • Acil durumlarda kullanabileceğiniz telefon numaraları
  • Evliyseniz evlilik cüzdanı
  • Konaklama adresleri (Gideceğiniz yerde WiFi olmayabilir.)
  • Şarj aletleri
  • Yedek güç ünitesi (powerbank)
  • Düzenli kullandığınız ilaçlar
  • Yedek piller
  • Hijyen ekipmanları (diş fırçası, tıraş bıçağı, kozmetik ürünleri vb.)

Bebeğiniz varsa ayrıca aşağıdaki eşyaları da unutmayın.

  • Emzik, biberon vb. bebeğinizin kullandığı araçlar
  • Bebeğinizin reçeteli ilaçları
  • Hazır bebek maması
  • Islak mendil
  • Bebek taşıma çantası (kanguru vb.)

seyahat çantasına bilgisayar koyan gezgin

Seyahat Çantasında Neler Olmalı: Seyahat Çantasında Bulunması Gerekenler

Seyahat çantasında olmazsa olmaz şeylerden bahsettik. Şimdi önem seviyesi 2. sırada olan ekipmanlara geçiyoruz. Yani bir yere giderken bu eşyaları unutmazsanız, seyahatten daha çok keyif alabilirsiniz. Mesela, nedir bu ekipmanlar?

seyahatlerinizi kolaylaştıran 11 ekipman, dizüstü bilgisayar, laptop, defter

1 – Dizüstü Bilgisayar

Tatilde bilgisayar can kurtarıcı olabilir. Neden? Öncelikle sürücü koltuğunda olmadığınız uzun yolculukları düşünün? Yolu izlemek keyiflidir fakat bir noktadan sonra sıkıcı olabilir. Ya da uzun kara yolu ya da deniz yolu seferlerini düşünün. Firmanın seçtiği film ve dizilere kalmak istemiyorsanız, dizüstü bilgisayarınıza sevdiğiniz film ve dizileri depolayın. Böylece yolculuğa keyif katabilirsiniz.

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman: 2 – Fotoğraf Makinesi

Günümüzde akıllı telefonlarımız bir fotoğraf makinesi işlevi görse de analog makinelerin tadı hiçbir şey de yok. Özellikle şipşak foto makineleri ile buzdolabı ve pano üzerine asabileceğiniz çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Mutlu bir tatil anısını karelemek gibisi yoktur!

seyahatlerinizi kolaylaştıran 11 ekipman, oyuncak arabalar

3 – Oyuncaklar

Bu madde çocuklu gezginler için önemli. Yolculuk bazen çocukları sıkar. Böylece can sıkıntısını ağlayarak ya da mızmızlık yaparak gidermeye çalışabilirler. Çocuğunuzun sıkılmaya başladığını fark ettiğinizde onun favori oyuncaklarıyla duruma müdahale edebilirsiniz. Hatta ona hediye edeceğiniz yeni bir oyuncak, tüm yolculuğun daha mutlu geçmesini sağlayabilir…

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman: 4 – Kitaplar, Dergiler, e-Kitaplar Uygulamaları

Geleneksel tarzda okumayı seviyorsanız çantanıza kitap ve dergileri yerleştirmeyi unutmayın. Bunun yanı sıra birçok yol üzeri mağazada güncel dergileri ya da çok satan kitapları bulabilirsiniz.

Günümüzde e-Kitap uygulamaları da çok popüler. Bu uygulamalar üzerinden favori ya da merak ettiğiniz basılı yayınları akıllı cihazlarınızla okuyabiliyorsunuz. Fakat yolculuk boyunca WiFi bağlantısına ulaşamayacağınız yerler olacak. Yani yanınızda dergi ya da kitap olması her zaman iyi bir fikir.

seyahatlerinizi kolaylaştıracak 11 ekipman, kulak tıkacı

5 – Kulak Tıkacı

Kimi yolculuklar beklediğinizden gürültülü geçebilir. Özellikle toplu taşıma kullanıyorsanız ağlayan çocuk sesi, sohbet sesi vb. gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu tür durumlar size rahatsızlık veriyorsa ve yolculukta uyumayı seviyorsanız, kulak tıkacıyla konforunuzu arttırabilirsiniz.

seyahat, yolculuk, piknik yapan gençler, doğa tatili

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman!

Bir ürün seyahatinizi nasıl kolaylaştırabilir? Tabii ki amacı bu olursa. Girişimcilik çağındayız, yani karşımıza inanılmaz yaratıcılıkla ürünler çıkıyor. Şimdi karşınızda seyahatinizi kolaylaştıracak ürünler!

seyahatlerinizi kolaylaştıran 11 ekipman, bavul düzenleyici

6 – Bavul Düzenleyici

Bavul yerleştirmeyi beceremeyenlerden misiniz? Merak etmeyin, sizin gibi birçok kişi var. Bu da bir girişimcinin aklına bavul düzenleyici üretmeyi getirmiş. Bavul düzenleyecilerin birçok çeşidi var ve valiz hazırlamayı çok kolaylaştırıyor.

seyahat tipi mini ütü

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman: 7 – Mini Ütü

Gömleğinizi ve pantolonunuzu her zaman ütülü mü giyersiniz? Fakat tatil yerlerinde her zaman ütü bulamayabilirsiniz. Ayrıca ütü taşımak da çok mantıklı değil. Üstelik uzun yolculuklar kıyafetleri çok kırıştırıyor. Bu noktada imdadınıza mini ütüler yetişiyor. Seyahatler için özel tasarlanan mini ütülerle mükemmel görünümünüzü her zaman koruyabilirsiniz.

jbl bluetooth hoparlör

8: Şarjlı Mini Bluetooth Hoparlör

Tatile gittiğiniz yerde topluca müzik dinlemek isterseniz ne yaparsınız? Eğer bir ses sisteminiz yoksa, hiçbir şey! Günümüzde avuç içi kadar küçüklükte olsa da inanılmaz ses kalitesine sahip şarjlı Mini Bluetooth hoparlörler var. Böylece ister açık alanda ister yazlıkta, müziğiniz hep sizinle!

taşınabilir kilitli seyahat kasası

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman: 9: Taşınabilir Kasa

Tatillerde güvenlik konusu önemli. Özellikle plajda denize girerken bazı değerli eşyalarımız açıkta kalıyor. Bu güvenlik sorunu için kullanabileceğimiz bir ürün var: Taşınabilir kasa. Taşınabilir kasalara kulaklık ve akıllı telefon gibi değerli eşyalarımızı saklayabiliyoruz.

evrensel universal seyahat adaptörü

10: Evrensel Adaptör

Yurt dışı seyahatlerimizde farklı priz tipleriyle karşılaşabiliyoruz. Evrensel adaptörler bu tür durumlarda yardımımıza koşuyor. Üstelik bu adaptörlerde çoklu usb girişi de var. Böylece birçok cihazımızı aynı anda şarj edebiliyoruz.

seyatlerinizi kolaylaştıracak 11 ekipman, seyahat çantası için kilit sistemi

Seyahatlerinizi Kolaylaştıracak 11 Ekipman: 11: Çanta Kilidi

Sırt çantasıyla seyahat etmeyi sevenlerdenseniz, güvenliğinize dikkat etmeniz önemli bir detay. Çünkü sırt çantalarını herkes açabiliyor. Bu noktada çanta kilidi satın almayı düşünebilirsiniz. Böylece sırt çantanızı herkes açamaz.

seyahat çantası, outdoor sırt çantası

Yolculuk için Sırt Çantası: Yolculuk Çantaları

Seyahatleri kolaylaştıran birçok çanta çeşidi var. Mesela katlanabilir çantalar. Bu çantaları kullandıktan sonra katlıyorsunuz. Böylece hiç yer kaplamıyor. Ayrıca tek bir sırt çantasıyla seyahat etmek isteyenler için tasarlanmış yolculuk çantaları var.  İhtiyacınızı belirleyin, çantanızı ona göre seçin!

yolcu360 blog arama banner

Seyahatlerinizde Araç Kiralamanın Yolu Yolcu360!

Seyahate gittiğiniz yerlerde kiralık araç ihtiyaçlarınız için Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360’ı kullanabilirsiniz. 1 dakikadan kısa sürede kiralayın, ayrıca Misafir Merkezimizden (0850 360 5 360) 7/24 yararlanın. Uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle