Yolcu360 Blog
sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sevgiliyle Gidilecek Romantik Tatil Yerleri

Sevgiliyle Gidilecek Romantik Tatil Yerleri

Sevgiliyle gidilecek romantik tatil yerleri mi arıyorsunuz? Aslında günümüzde birçok çift bu tarz mekanların peşinde.

Korona ile birlikte evden dışarı çıkmak oldukça zorlaştı. Çıktığımızda ise bulunduğumuz mekanların hijyen ve mesafe kurallarına uyuyor olması tercihlerimiz arasına girdi artık. Şehir dışına çıkmak ise her zamankinden daha zor olmaya başladı.

Fakat söz konusu sevgiliyle gezmek ise tüm bunları askıya alıyoruz. Özellikle bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, kafanızı dağıtacak tatil yerlerini sizin için paylaşıyoruz. Sevgilinizle yapacağınız minik bir tatil için valizleri hazırlamaya başlayın. Çünkü bu yazıda sevgilinizle gidebileceğiniz eğlence ve huzur bulabileceğiniz mekanları sizin için sıraladık.

Hadi gelin birlikte inceleyelim!

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Tatil Yerleri

Galata Kulesi

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-galata_kulesi

İstanbul’da sevgilinizle minik bir tatil planı yapmak istiyorsanız gideceğiniz ilk yer Galata Kulesi olabilir. Rivayete göre Galata’ya kiminle çıkarsan onunla evlenirmişsin. Hazır sevdiğinizi bulmuşken bir çıkın deriz.

Yıldız Parkı

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-yildiz-parki

Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Parkı İstanbulluların gözde mekanı dersek abartmış olmayız. Şehrin tam ortasında harika bir ormanı kaplıyor. Bu yüzden tam kaçılıp kafa dinlenecek yerler arasına giriyor. Sevgilinizle burayı ziyaret ederken yanınızda termosunuzu, kekinizi, kurabiyenizi getirmeyi unutmayın. Çünkü minik bir piknik yapmak için harika bir yer.

Anadolu Feneri

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-anadolu-feneri

Anadolu Feneri denizin yeşille, doğayla buluştuğu harika bir yer. Burayı ziyaret edenler sanki bir Akdeniz kasabasında seyahat ediyormuş gibi hissediyor. Sevgilinizle yapacağınız iki günlük tatil için gayet ideal bir yer. Burada tarihi kaleleri gezebiliyor, deniz kenarında ya da daha yükseklerde romantik bir yemek yiyebiliyorsunuz.

Pierre Loti Tepesi

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-pierre-loti

Pierre Loti Tepesi İstanbul’u en güzel manzaralarıyla görebileceğiniz harika yerlerden biri. Genellikle aşıkların bu tepede içtiği sıcak çaylarıyla biliyoruz burayı. İstanbul’a gezmek için gelen veya İstanbullu olup bir haftasonu gezmek isteyenlerin genellikle uğrak yeri oluyor. Siz de sevgilinizle gidip manzaraya karşı bir sıcak çay yudumlayabilirsiniz.

Beykoz

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-beykoz

Beykoz’da romantik bir yemek için pek çok mekan bulabilirsiniz. Gündüz boğaza nazır bir mekanda kahvaltı ya da öğle yemeği yiyebilirsiniz. Beykoz’da sevgilinizle hayal ettiğiniz tatili doğanın ve manzaranın keyfini sonuna çıkararak yapabilirsiniz. Gündüz bunları yaparken akşama doğru muhteşem doğa manzarasıyla boğazın renkli ışıklarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Adalar

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-adalar

Hem yaz hem kış aylarında sevgilinizle yapacağınız romantik tatilde huzur arıyorsanız sizi adalara davet ediyoruz. Büyükada diğer adalara göre son tercihiniz olabilir. Çünkü diğer adalara göre daha turistik ve kalabalık oluyor. Prens adası, Gökçe ada ve Heybeli ada sevgiliyle gidilip gezilecek sakin ve keyifli yerlerden olabilir.

Adalarda bisiklet sürebiliyor, sokaklarında el ele yürüyebiliyor ve şirin mekanlarında vakit geçirebiliyorsunuz. Adalar sevgilinizle yapacağınız ucuz ve keyifli tatil için kaçırmamanız gereken yerler arasında yer alıyor.

Kapadokya Gezisi

şubatta-gidilecek-yerler-kapadokya

Kapadokya sevgiliyle romantik tatil deyince ilk akla gelen yerler arasında yer alıyor. Çünkü burası ziyaretçilerini masal diyarındaymış gibi hissettiriyor.  Biraz tuzlu olsa da harcamalara değecek bir tatil yapmak istiyorsanız Kapadokya bunun için harika bir yer. Doğal taşlara oyulan şık otelleri ve muhteşem gece manzarası ile romantizmi doruklarda yaşayacaksınız.

Abant – Bolu

subatta-gidilecek-yerler-abant

Sevgilinizle doğal ortamda ve huzurlu bir tatil yapmak isterseniz Abant bunun için birebir. Kışın tatlı soğuğu doğanın büyüleyici güzelliğiyle birleşince aşkınız daha da katlanıyor. Abant Gölü, Şubat ayında genellikle donuyor. Bu sayede etrafta beyaza bürünen ağaçlar arasında yürüyebilir, sıcak bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Eğer ucuz ve güzel bir tatil hayal ediyorsanız bunu da gerçekleştirebilirsiniz. Çadırınızı alıp buradaki kamp yerlerinde ucuz, romantik ve keyifli bir tatilin tadını çıkarıyorsunuz.

Marmaris 

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-marmaris

Marmaris Türkiye’nin en güzel ve dinlendirici tatil yerleri arasında yer aldığını artık hepimiz biliyoruz. Genellikle yeni çiftlerin balayı için ilk tercih ettiği yerlerden biri. Sevgilinizle ufak bir kaçamak yapmak için kışın daha sakin olan bu eşsiz yeri neden tercih etmeyesiniz?

Marmaris, ziyaretçilerini denizi ve güneşiyle dört mevsim görenleri büyüler nitelikte. Sevgilinize olan aşkınızı Marmaris’te yapacağınız romantik bir tatille tazeleyebilirsiniz.

Şirince 

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-sirince

Şirince İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı bir köyü. Popülaritesi her geçen gün artıyor. Çünkü mimarisi ve organik tarıma verdiği önemle masalsı bir köye dönüşüyor.

Şirince son yıllarda tatil için en uygun mekanlar arasında yer alıyor. Kendine özgü mimarisiyle tarih kokan bu yerde sevgilinizle vakit geçirebilirsiniz. Şirince tatlı butik otelleri ile sizi bekliyor.

Uludağ 

subatta-gidilecek-yerler-bursa

Sevgilinizle eğlenmeyi ve hareketi seviyorsanız Uludağ sizin için güzel bir tercih. Yerinde duramayan, sporu seven ve doğadan uzaklaşmak istemeyen çiftler için en güzel tatil planı diyebiliriz. Uludağ’da eğlenceli ve bir o kadar aksiyonlu bir tatil sizi bekliyor o zaman.

Bozcaada

Bozcaada sevgilinizle geçireceğiniz en huzurlu saatlerin sahibi olmaya aday. Çünkü sakinliği ve huzurlu atmosferiyle her mevsim başka bir güzelliği var. Burada geçireceğiniz saatler sizi şehrin yorgunluğundan arındırıyor çünkü kendine özgü havasıyla Bozcaada’nın nefes kesen güzelliğine kendinizi hemen kaptırıyorsunuz. oluyorsunuz. Bozcaada’da sevgilinizle unutamayacağınız bir hafta sonu tatili yapabilirsiniz.

Amasra

sevgiliyle-gidilecek-tatil-yerleri-amasra

Amasra içinde barındırdığı güzellikleriyle  eşsiz bir şehir. Tam denizin ortasında mimari güzellikleriyle öylece sizi bekliyor. Müthiş balık çeşitlerini barındıran mutfağında parmaklarınızı yiyebilirsiniz. Gündüz kurulan çok şirin pazarlardan alışveriş yapabilirsiniz.

Dahası sevgilinizle Amasra’nın tarih ve deniz kokan sokaklarında ucuz ve keyifli bir hafta sonu tatili yapabilirsiniz.

Tatil İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle