Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kırk Merdiven Şelalesi Gezisi | Kırk Merdiven Şelalesi Nerede?

Kırk Merdiven Şelalesi Gezisi | Kırk Merdiven Şelalesi Nerede?

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Tunceli, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile mutlaka gezilmesi gereken bir şehir. Özellikle Doğu Anadolu turu kapsamında araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Tunceli gezilecek yerleri konforlu ve kolay bir şekilde keşfedebilirsiniz. Tunceli yemekleri ve Tunceli’ye nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı Tunceli gezi rehberi kapsamında Kırk Merdiven Şelalesi gezisi / Kırk Merdiven Şelalesi nerede yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Kırk Merdiven Şelalesi Nerede?

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde Gözeler Köyü sınırları içerisinde yer alan Kırk Merdiven Şelalesi, şehir merkezine 71,1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tunceli rent a car kapsamında Tunceli araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, sizde buraya 1 saat 27 dakika içerisinde rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Tunceli oto kiralama opsiyonlarından yararlanarak sadece Kırk Merdiven Şelalesi için değil, Tunceli gezilecek yerler içinde kolay bir ulaşım seçeneği tercih etmiş olursunuz.

Kırk Merdiven Şelalesi Gezisi

Munzur Dağları’ndan dökülerek görsel bir zenginlik sunan Kırk Merdiven Şelalesi, dar bir vadide yer alıyor. Aslında şelale diyoruz ama burada birkaç tane şelale var. Kırk Merdiven Şelalesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kırk Merdiven Şelalesi, Tunceli’nin bakir doğası ile birleşince insanı kendisine hayran bırakan bir güzelliğe sahip oluyor. Doğa’nın bize emanet ettiği bu güzel şelale, insana adeta huzur veriyor. Temiz havası sayesinde buraya geldiğinizde derin ve rahat bir nefes alıyorsunuz. Özellikle büyük şehirlerin kirli havasından uzaklaşınca gerçekten nefes almak nasıl bir şeymiş daha iyi anlıyorsunuz. 😊

Heybetli duruşu ile Kırk Merdiven Şelalesi, her mevsim ayrı güzel bir güzel görüntüye kavuşuyor. Bahar aylarında doğanın uyanmaya başlaması ile yeni yeni açılan çiçekler ve yeşeren ağaçlar ile birlikte yeşil rengin ve bembeyaz suyun ahengine şahit oluyorsunuz. Kış aylarında ise yağan kar ile birlikte adeta pamuklar içindeki bir pırlanta gibi. Eğer burayı kışın ziyaret ediyorsanız, kendinizi bir masal diyarında hissedebilirsiniz.

Bir doğa harikası olan Kırk Merdiven Şelalesi için buraya geldiğinizde keçiler ile de karşılaşabilirsiniz. 😊 Ne olursa olsun Kırk Merdiven Şelalesi gezisi insana kesinlikle huzur veriyor. Stresten arındırıyor. Büyük şehirlerin kaosundan ve yorgunluğundan kurtulmanızı sağlıyor. Buraya geldiğinize doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Kırk Merdiven Şelalesi’nde 6,5 kilometrelik bir yürüyüş yolu bulunuyor. Patika üzerinden yürüyüş yapacağınız için kaybolma riskiniz yok diyebiliriz.

Tunceli Gezilecek Yerler

  • Çemişgezek Kalesi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinin merkezine yakın mesafede yer alan Tahar Çayı kenarına inşa edilen kale, maalesef ki bütün bir şekilde günümüze ulaşamamış. Kalenin ne zaman ve kimler tarafından inşa edildiğine dair kesin bir bilgi yok. Ancak, Tunceli gezi rehberi dahilinde kaleyi gezmeye gitmişken Çemişgezek kale lokantası‘nın lezzetli yemeklerini de tatmanızı öneririz.

  • Dereova Şelalesi

Tunceli ilinin Nazımiye ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Dereova köyünde bulunan ve Gelin Pınarı olarak da bilinen şelale, Tunceli turu için gezi listesine turizm aktivitesi olarak eklenebilir. Dereova Şelalesi’nde kışın soğuk hava sayesinde sarkıt ve dikitler meydana gelir. Bu oluşumlar sonucunda ortaya harika bir manzara çıkıyor. Dereova Şelalesi piknik yapmak içinde oldukça uygun bir yer olduğundan dilerseniz burada piknikte yapabilirsiniz.

  • Munzur

Tunceli gezilecek yerler arasında listenin en başında bulunan olan Munzur Çayı, kırmızı benekli alabalık gibi çok sayıda balığa ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden buraya geldiğinizde mutlaka Alabalık yemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca Munzur Çayı’nda rafting sporu da yapabilirsiniz. Munzur‘un karakteristik ağacı olan ve  Türkiye’de ender bulunan ağaç türlerinden biri sayılan Huş Meşceresi‘de yine burada yer alıyor.

Detaylı Tunceli gezilecek yerler yazısı için tıklayınız.

Tunceli Yemekleri

Tunceli’ye ilk kez gidiyorsanız ve Tunceli yöresel yemekleri hakkında bilgi almak istiyorsanız, sizler için Tunceli mutfağına ait lezzetleri sıraladık:

  • Dövme Çorbası
  • Mantar Yemeği
  • Halbur Hurması
  • Zerafet
  • Gulik
  • Şir
  • Dersim Kömbesi
  • Bişi
  • Dövme Pilavı
  • Soğan Aşı
  • Haşıl 
  • Mumbar Dolması

Tunceli’de mutlaka gitmeniz gereken restoranlar:

  • Marina İskele
  • Celal Dogan Restaurant
  • Marina İskele
  • Ekin Kebap
  • Doga Turistik Restaurant
  • Cuba Bistro Cafe

Tunceli’de ne yenir sorusunun detaylı cevabı için tıklayınız.

Tunceli’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul Tunceli kaç km? İstanbul ve Tunceli arasındaki mesafe 1.171,2 kilometre. Araba kiralama İstanbul imkanları için Yolcu360 üzerinden İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 13 saat 51 dakikada şehre gidilebilir.

Ankara Tunceli kaç km? İki şehir arasındaki mesafe 813,6 kilometre. Ankara’dan Tunceli gezi rehberi ve Kırk Merdiven Şelalesi gezisi için yola çıkanlar, Ankara oto kiralama kapsamında Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D200/E88 üzerinden 9 saat 56 dakika içerisinde Tunceli’ye ulaşabilirler.

Elazığ Tunceli arası kaç km? Elazığ’dan Kırk Merdiven Şelalesi ve Tunceli gezilecek yerler için yola çıkmak isteyen gezginler, kiralık araba için Elazığ araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 77,7 kilometrelik yolu Elazığ Pertek Yolu ve Tunceli Pertek Yolu üzerinden 1 saat 35 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Erzincan Tunceli kaç km? Erzincan oto kiralama seçenklerinden faydalanarak, Kırk Merdiven Şelalesi ve Tunceli’ye Amasya – Erzurum Yolu ve D885 üzerinden 1 saat 58 dakika içerisinde varılabilir. Erzincan araba kiralama opsiyonlarına bakarak ve kiralık araç için Erzincan araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 126,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle