Yolcu360 Blog
frankfurt
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Frankfurt’ta Görmeniz Gereken Yerler ve Frankfurt Müzeleri

Frankfurt’ta Görmeniz Gereken Yerler ve Frankfurt Müzeleri

Doğa, sanat, mimari ve güzel mutfağın bir arada olduğu Almanya‘nın beşinci büyük şehri Frankfurt, önemli turizm noktalarından biri. Bir tarafta yükselen gökdelenleri, öbür tarafta yüzyıllar boyunca tarihi dokusunu korumayı başaran binaları ile iki farklı yüzü var Frankfurt’un. Main Nehri kıyısında yer alan şehir Almanya’nın beşinci büyük kenti olarak biliniyor ve her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Hem ticaret hem turizm kenti olan Frankfurt gezilecek yerler için birlikte keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Frankfurt Gezilecek Yerler

Üçgen çatılı, renkli Alman evleri ile Römerberg Meydanı şehrin ana meydanı olduğu için her daim kalabalık. Butikler, restoran ve kafelerle çevrili meydan tarihi binaları ile de fazlasıyla ilgi çekici. Römerberg Meydanı’nın en ihtişamlı yapılarından biri hiç şüphesiz Frankfurt Katedrali. Gotik mimarisi ile görenleri hayran bırakan katedralin tepesine çıkarak nefes kesen Frankfurt manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Römerberg Meydanı

Şehir merkezindeki pek çok tarihi bina gibi II. Dünya Savaşı sırasında yıkılıp sonrasında tekrar inşa edilen St. Paul Kilisesi de şehirdeki önemli ibadet merkezlerinden biri.

Şehrin bir diğer önemli meydanı olan Opera Meydanı’nda yer alan Alte Oper (Opera Binası) görkemli mimarisi ile görülmeye değer yapılar arasında. 1880 yılında açılsa da savaş sırasında büyük hasar alan opera binası aslına uygun olarak yeniden inşa edilmiş. Seyahatiniz öncesinde etkinlik takvimini incelerseniz tarihi binada unutulmaz bir konser deneyimi yaşayabilirsiniz.

Opera Binası

Sağlı sollu mağazalarla çevrili Zeil Caddesi alışveriş tutkunlarının mutlaka uğraması gereken adresler arasında. Araç trafiğine kapalı olduğu için gezmesi de hayli keyifliJ Lüks markaların sıralandığı Goethestrasse ise daha çok tasarım butikleriyle öne çıkıyor.  Alışveriş sonrası hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Palmengarten şehrin en büyük botanik parkı. Farklı ağaç ve bitki türlerine ev sahipliği yapan Palmengarten’e giriş ücreti yetişkinler için 7, öğrenciler için 2 euro.

Sahip olduğu gökdelenlerle adeta Manhattan’ı andıran Frankfurt aynı zamanda bir ticaret kenti. 200 metre yüksekliğe sahip Main Tower’daki gözetleme platformuna çıkarak şehir ve gökdelen manzarasını seyredebilirsiniz. Schweizer Platz gökdelenleri fotoğraflayabileceğiniz ideal noktalardan bir diğeri. Vaktiniz kalırsa Main Nehri’nde tekne turu yapabilir, Frankfurt Hayvanat Bahçesi’ni gezebilirsiniz.

Almanya turu hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Frankurt Müzeleri

Tarihi meydanları, gökdelenleri, yemyeşil parkları ile Almanya’nın ticaret ve turizm kenti Frankfurt müze bakımından da hayli zengin. Frankfurt gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz birbirinden renkli müzeleri gelin yakından tanıyalım.

  • Goethe Evi ve Müzesi

Frankfurt gezilecek yerler kapsamında edebiyata meraklıysanız öncelikli olarak uğramanız gereken yer Goethe’nin Evi ve Müzesi. 1749 yılında ünlü Alman yazar Johann Wolfgang Goethe’nin doğup büyüdüğü ev günümüzde ziyaret edilebiliyor. Evin orijinali İkinci Dünya Savaşı sırasında yıkılsa da aslına uygun olarak tekrar inşa edilmiş. 14 odalı evde Goethe’ye ait eşyalar, fotoğraflar ve eserler sergileniyor. Goethe’nin annesi ve kız kardeşinin odalarının da yer aldığı müzeye giriş ücreti kişi başı 7 euro.

Goethe’nin Evi
  • Senckenberg Müzesi

Frankfurt gezilecek yerler için çocuklarınızla gidebileceğiniz bir müze arayışı içindeyseniz Senckenberg Müzesi en doğru adres! Frankfurt’un en ünlü müzelerinden biri olan Senckenberg Müzesi dinozor iskeleti koleksiyonu ile Avrupa’nın en büyük doğa müzeleri arasında yer alıyor. Gezegenin milyonlarca yıldaki değişimini gözler önüne seren müze biyolojik çeşitlilik ve organizmaların evrimi detaylı şekilde anlatılıyor. Müzeye giriş ücreti 16-65 yaş arasındakiler için 10 euro, 6-16 yaş arasındaki çocuklar için 5 euro.

Almanya’nın en güzel müzeleri için tıklayınız.

  • Museumsufer

Frankfurt gezilecek yerler konusunda vaktiniz kısıtlıysa aynı gün içerisinde birden fazla müzeyi bir arada gezmeye ne dersiniz? Sachsenhausen bölgesinde yer alan ve farklı müzelerin bir arada bulunduğu Museumsufer sanatseverlerin uğrak noktaları arasındadır. Film ve Fotoğraf Müzesi, Tarih Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi, Alman Mimari Müzesi gibi birbirinden farklı müzeleri ziyaret etmek isterseniz iki gün boyunca tüm müzelerde geçerli biletinizi 21 euro’ya alabilirsiniz.

Museumsufer

 

  • Frankfurt Modern Sanatlar Müzesi

Frankfurt gezilecek yerler kapsamında çağdaş sanat eserlerini ilgiyle takip ediyorsanız 1991 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan Frankfurt Modern Sanatlar Müzesi’ni gezi listenize ekleyebilirsiniz. 1960’lı yıllardan günümüze uzanan 5000’in üzerinde modern sanat eserinin sergilendiği müzenin binası da hayli dikkat çekici. Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan müzeyi Salı-Pazar günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

  • Alman Mimarlık Müzesi

Mimarlık, toplumsal yaşamı şekillendiren ana mesleklerden biridir. Atalarımız mağaralardan çıkıp kendi yaşam alanlarını tasarlamaya başladığından beri mimarlık var. Kalın kütüklerin üzerine yapraklarla korunak ve gölgelik koymaktan epey ileri gittik tabi ki. İşte bu büyüleyici serüveni görmek için Frankfurt Alman Mimarlık Müzesi mutlaka görülmeli. 

  • Alman Film Müzesi

Sinema, fotoğraf gibi anı yansıtmayı başaran görüntüler sunan teknolojiler, büyük bir devrim yarattı. Habercilik, suç bilimi, sanat, anıların yaşaması gibi pek çok alanda ve bilimde bu görüntüleme teknolojilerini kullandık. Bugün yapay zeka ile olmayan bir görüntüyü de gerçekçi kılabiliyoruz. Alman Film Müzesi, işte bu değişen görüntüleme araçlarını ve onların kullanımı ile değişen algı yönetimini çok güzel özetliyor. İyi bakarsanız konunun fotoğraf makinesinden çok öte olduğunu görebilirsiniz. 

  • Frankfurt İkon Müzesi

İkon denilen kavram, insanın sosyal psikolojisine dair çok kıymetli ipuçları taşıyan bir delil gibidir. İnsan, soyut olanı kavramakta ve özdeşleştirmekte zorlanır. Somutlaştırmak ister. İşte ikonlar da bu ihtiyaçtan doğmuştur. Daha önce var olan pagan inançlarda heykellere ya da insan eliyle tasarlanmış görsellere tapıldığını biliyoruz. Hıristiyanlığın doğuşu ile birlikte soyut tanrı inancı ortaya çıkmış ama ancak insanlar bu soyut kavrama tapmakta zorlanmıştır. Bunun sonucunda da Hz. İsa, Hz. Meryem ekseninde tasarlanan görseller, kabartmalar, haç kolye uçları gibi eşyalar ikon sanatının doğmasına neden olmuştur. Tahmin edeceğiniz gibi yıllar içinde çok değerli malzemelerden üretilen ikonlar, çok gizli mağara kiliselernden çıkarılan ikonlar gibi özel seçenekler de belirmiştir. İkon sanatının bazı önemli ürünleri de Frankfurt İkon Müzesinde sergilenmektedir. 

  • Heykel Müzesi

660 heykel içeren Frankfurt Heykel Müzesi, dünyanın en özel yapılarından biridir. Hem müzenin mimarisi hem de içindeki heykeller ile burası mutlaka görülmelidir. Günümüzde yapılmış heykeller de içeren müzede binlerce yıllık müzeler var. 

  • Giersch Bölgesel Sanat Müzesi

Çok şirin ve sıcak bir mimarisi olan Giersch Bölgesel Sanat Müzesi, genç sanatçıların eserlerine de yer veriyor. Frankfurt garına on dakika yürüme mesafesindedir. Keyifli dakikalar geçirebileceğiniz müzede çok renkli bir sanat dokusu var. 

  • Frankfurt İletişim Müzesi

İletişim bilimi, insanlık kadar eskidir. İletişim, öyle doğal gelişir ki onu bir bilim konusu yapıp araştırmanın geleneği yenidir. Frankfurt İletişim Müzesi, iletişimin tarihine ışık tutuyor. Hem iletişim araçları ile hem de iletişim yöntemleri ile ilgili çok değerli doneler sunuyor. 

  • Frankfurt Dünya Kültürleri Müzesi

Kültür, insanlığın gıdım gıdım otuz milyon yıldır üretip geliştirdiği bir ağdır. Farklı coğrafyaların insan yaşayışına etkisi, yemekten yaşam biçimine, hayatı algılamaktan sanata, inançtan ideallere uzanan zengin çeşitlilik yaratmıştır. Frankfurt Dünya Kültürleri Müzesi, bu bahsettiğimiz çeşitliliği gözler önüne sererek özde “insan” olmaya da güzel dokunuyor. 

  • Frankfurt Karikatür Çizgi Roman Müzesi

Frankfurt Karikatür ve Çizgi Roman Müzesi, görüp göreceğiniz en etkileyici müzelerden biri. Gelmiş geçmiş ünlü çizgi romanların ve ses getirmiş karakterlerin yer aldığı müzede ilginç eserlerle karşılaşmak da mümkün.

Almanya Vizesi

Frankfurt gezilecek yerler için Almanya maalesef ki Türk vatandaşlarından vize talep etmekte. Bunun için Schengen vizesine başvurmanız gerekmekte. Almanya vize ücreti 2019 yılı kapsamında 60 Euro. Almanya vize başvurusu için gerekli evrakları ise Schengen vizesi yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca, Frankurt gezilecek yerler vize başvurusu için nereye gitmem gerekiyor diye merak ediyorsanız, Türkiye’de İstanbul Almanya Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Frankfurt gezilecek yerler için iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Frankfurt gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Frankfurt gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Frankfurt’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan yaklaşık üç saatlik bir uçak yolculuğu ile aktarmasız olarak ulaşabileceğiniz Frankfurt Almanya’nın orta kısmında yer alıyor. Frankfurt Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra S-Bahn banliyö trenlerine binerek şehir merkezine ulaşım sağlayabileceğiniz gibi yolcu360 ile Frankurt Havalimanı’ndan araç kiralayarak daha konforlu bir seyahat tercih edebilirsiniz. Frankfurt Nürnberg, Mannheim, Stuttgart gibi şehirlere birkaç saat uzaklıkta yer alıyor. Kiraladığınız araçla gezi listenize bu şehirleri de ekleyerek keyifli bir Almanya turuna çıkabilirsiniz.

Frankurt turu sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Frankfurt gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Frankfurt gezilecek yerler listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle