Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Marmaris Selimiye’de Görmeniz Gereken 10 Yer

Marmaris Selimiye’de Görmeniz Gereken 10 Yer

Eski bir balıkçı köyü şimdinin ise parlayan yıldızı Marmaris Selimiye, doğası ve sakinliğiyle ün salmış bir tatil yöresi. İsmini Osmanlı padişahı I. Selim’den alan beldenin eski ismi Losta’dır. Selimiye Marmaris huzuru, dinginliği ve Masmavi denizi ile yemyeşil tabiatı içinde görülmesi gereken lokasyonlardan biri. Selimiye’de doğaya, denize ve huzura doyabilir, tüm senenin yorgunluğunu atabilirsiniz. Selimiye’de zaman yavaşlıyor diyebiliriz. Adeta cennet denilebilecek bir Ege kıyısı olan belde son yıllarda oldukça popülerleşen bir konumdadır. Selimiye, çağlar boyunca korunaklı limanları sayesinden denizcilerin bir sığınak ve çeşitli medeniyetlerin yuvası olmuştur. Şimdi Selimiye’nin en güzel noktalarını birlikte keşfedelim!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Marmaris Selimiye Tatili

Sakin ve sessiz bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir konumdaki Selimiye hakkında Marmaris Selimiye Köyü Gezisi için detaylı bir içerik hazırladık. Tatil rotanızda bu sefer Selimiye olsun istiyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Marmaris Selimiye tatili içeriğimizde belde hakkında merak edilen başlıklara değineceğiz.

Selimiye Marmaris Nerede?

Özellikle son 10 yıldır yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken belde aslında 15 sene öncesine kadar deniz yolu ile ulaşılabilen bir yerdi. Karayolu bağlantısının açılması ile yoğun göç almaya başladı.

Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir beldedir. Marmaris ilçe merkezine 35 km uzaklıkta yer alır. Ege Denizi’ne kıyısıki Marmaris Selimiye’nin yerli halkı aslında balıkçılıkla geçinir. Türkiye’nin önemli yat limanlarının başında gelen Sığ Liman Koyu da Selimiye’de yer almaktadır.

Marmaris Selimiye’ye Nasıl Gidilir?

Tercih edeceğiniz ulaşım aracı hangisi olursa oldun Selimiye’ye gitmek için önce Marmaris’e gitmeniz gerekiyor. Marmaris’ten sonra Selimiye’ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gidecekseniz Marmaris’e vardıktan sonra Hisarönü istikametinde devam etmelisiniz. Bu güzergahta Bozburun tabelalarını takip ederek Orhaniye’ye varacaksınız. Orhaniye’nin ardından 10 kilometrelik virajlı fakat muhteşem manzaralı bir yolun ardından Selimiye’ye varmış olacaksınız.

Eğer otobüs ile gelmeyi düşünüyorsanız Muğla Marmaris’e sefer düzenleyen otobüs firmalarından birini kullanarak Marmaris otogarına gitmeniz gerekiyor. Otogara ulaştıktan sonra düzenli aralıklarla seferleri olan dolmuşlarla ya da belediye otobüsleri ile Selimiye’ye ulaşabilirsiniz.

Havayolu ile ulaşım sağlayacaksınız Dalaman Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Havalimanına indikten sonra Havaş ya da Muttaş servisleri ile Marmaris otogarına gitmeniz gerekiyor. Marmaris otogarına geldikten sonra buradan kalkan dolmuşlarla veya otobüslerle Selimiye’ye gidebilirsiniz.

Selimiye Marmaris’te Gezilecek Yerler

Selimiye, gezilecek yerler arasında yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz bir lokasyon. Tertemiz havası, doğası ve mis gibi havası ile huzurlu bir tatil imkânı sunan Selimiye’de kendinizi dinleyebileceğiniz bir tatil yaşayabilirsiniz. Bu sakin ve huzurlu beldeyi gezerken pek çok görmeniz gereken yer de mevcut. Bu yerleri görerek birbirinden güzel konumlarda tatil yapabilirsiniz.

  • Selimiye Sahili

selimiye-2

Selimiye sahili özellikle tekne turlarının uğrak noktası olan ve harika bir manzaraya karşı yürüyüş yapabileceğiniz bir sahildir. Huzurlu vakit geçirmek ve yöreye özgü hediyelik eşya dükkanlarına, el emeği tasarım ürünler satan mağazalara uğramak isterseniz sahili mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

  • Selimiye Köyü

selimiye-1

Eski bir sahil kasabası olan Selimiye köyünde kasaba ruhunu sonuna kadar hissedeceksiniz. Bu şirin bir köyde restoranlar, kafeler, butik oteller ve mağazalar var. Ayrıca tekneler için yat bağlama yerleri, plajlar ve iskeleler mevcut. Tarihi dokusu ve kendine has yerleri ile ziyaretçilerine güzel bir gün geçirme imkânı sunar. 

  • Selimiye Kalesi

selimiye

Ege ve Doğu Akdeniz arasında işleyen yoğun ticaret ilişkisinin kontrolünü üstlenen Selimiye Kalesi zamanında deniz ticaretinin güvenliği için inşa edilmiştir. Marmaris Selimiye Koyu’nun güneybatısında yer alan kalede antik dönemde denizcilere yol gösterdiği düşünülen deniz feneri kalıntısı, manastır, küçük bir tiyatro ve gözetleme kulesi yapılan kazı çalışmalarında gün ışığına çıkarılmıştır. Kaleye çıktığınızda eşsiz bir deniz ve doğa manzarasıyla karşılaşırsınız.

  • Turgut Şelalesi

selimiye-

Turgut Şelalesi Selimiye Köyü’ne 10 km mesafede yer alır. Şelalede yazın sıcağında serinlemek ve doğanın içinde vakit geçirmek isterseniz bu bölge size güzel bir alternatif sunar. Şelale yaklaşık 5 metre yükseklikten akmaktadır. Muhteşem fotoğraflar da çekebileceğiniz şelaleden huzur bularak ayrılabilirsiniz. Ayrıca Turgut Şelalesi’nde düzenlenen jeep safari turları ile çevreyi gezebilir ya da yürüyüş parkurlarında doğayı keşfedebilirsiniz.

  • Kameriye Adası Manastırı 

selimiye-3

Selimiye tekne turlarını uğradığı rotalardan biri olan Kameriye Adası M.Ö. 3. ve 2. yy’da inşa edilmiş olabileceği düşünülmektedir. Manastırın girişinde antik döneme ait freskler ve duvar çizimleri var. Yerel halkın inanışına göre manastırın avlusunda yer alan bin beş yüzlük tarihi zeytin ağacının dalına asılan tüm dilekler gerçekleşir. Ayrıca avluda siyah beyaz taşlarla yapılmış görülmeye değer ve dikkat çekici mozaikler de mevcut.

  • Dişlice (Aşk Adası)

selimiye-4

Marmaris’in koyları arasına gizlenmiş doğa harikası olan Dişlice (Aşk Adası) el değmemiş güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Volkanik bir oluşum olan adaya yukardan bakıldığında girintili çıkıntılı bir görüntüye sahip olması nedeniyle adaya Dişlice denmektedir.  Selimiye yat limanından kalkan tekne turlarıyla adayı gezebilirsiniz. Ada küçük plajlarıyla, sakin ve tertemiz bir denizi imkânı sunar. Adada kaya labirentleri arasında yüzebilir, deniz kanosu yapabilir ve sualtı dalışı yaparak heyecanlı aktiviteler yapabilirsiniz. Adanın şahane manzarasını izleyebilir, fotoğraflar çekebilirsiniz.

  • Akvaryum Koyu

selimiye-5

Akvaryum Koyu’na yine Selimiye Limanından kalkan tekne turları ile gelebilirsiniz. Gerçek bir akvaryumda yüzüyormuş hissine kapılacağınız koyda, rengarenk balıklar arasında yüzmenin deneyimini yaşayabilirsiniz. Berrak, masmavi, turkuaz renkteki koyun suyu biraz soğuktur. Yine de koyda dalış yapmanız ve yüzlerce çeşit balık arasında renkli bir dünyaya adım atmanız size harika hatıralar kazandıracaktır.

  • Kızkumu Plajı

selimiye-6

Denizin ortasında 600 metrelik kum şeridi ile Kızkumu Plajı Marmaris Selimiye yolu üzerinde yer alır. Bu kumlarda denizin içinde yürümek muhteşem anlar sunacaktır. Eşsiz bir deneyim olan bu kum şeridi, birbirine aşık iki gencin kavuşamaması hikayesi efsanesine dayanır. Berrak, turkuaz mavisi denizi ve plajı Marmaris Selimiye tatilinizde görülmesi gereken yerlerdendir. 

  • Bozburun

selimiye-7

Selimiye’ye ev sahipliği yapan Bozburun Yarımadası, doğal güzellikleri ile tam bir cennet köşesidir. Selimiye’ye 20 dakikalık bir mesafede yer alan bu beldeyi de mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Pırıl pırıl denizi ile el değmemiş Bozburun, Karia Yolu’nun bir parçasıdır. Burada rehberli yürüyüş turlarına, atv safarilerine, at ve jeep turlarına katılabilir, doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Bozburun Yarımadası’nın gün batımındaki muhteşem manzarasını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.  

  • Söğüt

selimiye-8

Marmaris Selimiye’ye oldukça yakın bir lokasyondaki Söğüt, Selimiye’ye göre daha sessiz ve bakir bir köydür. Tekne turları tarafından sık ziyaret edilen yerlerden biri olan bölge tertemiz masmavi koyları, lezzetli restoranları ve el emeği hediyelik eşya satan dükkanları ile oldukça dikkat çekicidir. Selimiye gezi listenize bu küçük ve şirin köyü ekleyerek mutlaka gün batımını yaşamanızı tavsiye ederiz. 

Marmaris’in adeta incisi konumundaki Selimiye, büyük şehirlerin kalabalığından uzakta huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir tatil seçeneği. Yeşilin ve mavinin her tonuna doyacağınız, huzurlu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız tatil rotanıza Selimiye beldesini ekleyebilirsiniz. Ailenizle ve sevdiklerinizle rahatsız edilmeden eğlenceli ve bir o kadar da dingin bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız Selimiye’yi tercih edebilirsiniz. 

Selimiye’de gezilecek yerler ilistesi ile bölgeyi daha verimli bir biçimde keşfedebilirsiniz. Keyifli bir Marmaris Selimiye tatili planlayabilirsiniz. Eğer aracınız yoksa özellikle yakın bölgeleri de keşfetmek üzere araç kiralama yapabilirsiniz. 

 

Yorum ekle