Yolcu360 Blog
rumeli-hisari-kahvalti
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Rumeli Hisarı’ndaki En İyi 7 Kahvaltı Mekanı

Rumeli Hisarı’ndaki En İyi 7 Kahvaltı Mekanı

İstanbul’un güzelliklerine güzellik katan tarihi yapılar Anadolu Hisarı ve Rumeli Hisarı, Avrupa ve Anadolu yakalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’na hakim bir konumda. Bu iki tarihi yapı, İstanbul’un en önemli ve vazgeçilmez parçalarından biridir. Günümüzde ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Rumeli Hisarı kahvaltı mekanlarını ve tarihini sizler için araştırdık. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
rumeli-hisari-kahvalti-.jpg

Rumeli Hisarı Tarihi

Günümüze kadar ayakta kalan dönemin en önemli değerlerinden olan Rumeli Hisarı; 1452 yılında, İstanbul’un fetih hazırlıkları kapsamında Fatih Sultan Mehmet tarafından denizden gelen tehlikelere karşı şehri korumak amacıyla yaptırılmış. 

1452 yılının Nisan ayında yapımına başlanan Rumeli Hisarı, dört ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış. Bazı kaynaklarda ise sürenin 130 gün olduğuna dair bilgiler de mevcut.

Rumeli Hisarı Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Yahya Kemal Caddesi üzerindeki Rumeli Hisarı, kolaylıkla ulaşılabilecek merkezi bir noktada yer almaktadır. Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı’nın tam karşısına konumlanan Rumeli Hisarı’na toplu taşıma araçlarından faydalanarak kolaylıkla ulaşmak mümkün, nasıl mı? Beşiktaş, Taksim gibi noktalardan hareket eden 40T (İstinye Dereiçi – Taksim) ve 42T (Bahçeköy – Taksim) numaralı otobüslerle hisara rahatlıkla gidebilirsiniz. Anadolu yakasından gelecekseniz; Boğaz hatlarını kullanarak Beşiktaş, Bebek, Emirgan, Arnavutköy’e geçebilirsiniz. Yine buralardan geçen sahil şeridindeki otobüslerle Rumeli Hisarı’na ulaşabilirsiniz. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi metro durağında inerek metro yoluyla da hisara gitmek mümkün.

Rumeli Hisarı Kahvaltı Mekanları 

Boğazın dokusunu ve hissiyatını en iyi yaşatan yer olan Rumeli Hisarı bölgesi, İstanbullular için her zaman keyifli bir kaçış noktası olmuştur. Tarihi doku, boğaz manzarası ve bir de buna leziz mi leziz serpme köy kahvaltısı eklenince birkaç saat martı sesi eşliğinde keyifli anlar yaşayabiliyorsunuz.

Havalar ısınmaya başladı ve evde kahvaltı yapmak sıkıcı hale dönüştü. Bu sebeple İstanbul’da çoğu kişi  hafta sonları kendilerini kahvaltıcılara atıyor. Çoğunluk ise Rumeli Hisarı bölgesindeki mekanları tercih ediyor. Peki ama en güzel Rumeli Hisarı kahvaltıcıları neler? Mutlaka gidilmesi gereken Rumeli Hisarı kahvaltı mekanları hangileri? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 

İşte, leziz bir kahvaltının ve manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz Rumeli Hisarı kahvaltı mekânları!

Lokma Cafe

Boğaz’ın eşsiz manzarasını en iyi gören mekânlardan olan Lokma Rumeli Hisarı, leziz bir kahvaltı için ideal adres. Güne mutlu ve enerjik başlamak isteyenler Lokma’nın zengin kahvaltı menüsünde aradığını bulabilir. Özellikle hafta sonları kapısında kahvaltı kuyrukları oluşan Lokma’nın peynir çeşitlerinden zeytine, reçellerden en taze sebzelerle hazırlanan söğüş tabaklarına kadar çeşitlenen kahvaltı menüsünü mutlaka deneyimleyin.

Adres: Rumeli Hisarı Yahya Kemal Caddesi No: 18 Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 265 71 71

Kale Cafe

Kale’nin esnaf lokantasını andıran salaş görüntüsü sizi şaşırtmasın. Doya doya tadına varacağınız harika bir kahvaltı için doğru yerdesiniz. Sıcacık çayınıza çıtır çıtır gözlemelerin, sahanda tereyağlı sucukların, yumurtaların eşlik edeceği Kale Cafe’de kahvaltı edebilmek için biraz sıra beklemeye katlanın ve bu lezzet cümbüşünü kaçırmayın.

Adres: Rumeli Hisarı Yahya Kemal Caddesi No: 10 Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 265 00 97

Cafe Nar

Her damak tadına göre farklı kahvaltı seçenekleri sunan Cafe Nar, sıcak ve samimi ortamıyla uzun kahvaltılar için ideal bir mekân. Özellikle köy kahvaltısını anımsatan leziz gözlemelerin tadına mutlaka bakmalısınız. Onlarca peynir çeşidinin yanı sıra; sucuklusundan patateslisine ve sosislisine kadar birçok yumurta alternatifi de Cafe Nar’da.

Adres: Rumeli Hisarı Yahya Kemal Caddesi No: 16/B Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 263 24 46

Sade Kahve

Güne zinde başlamanız için ideal bir kahvaltı seçeneği de Sade Kahve’de. Sade Kahve’yi ziyaret ederek en lezzetli bahçe domatesleriyle yapılan menemenin, tereyağı lezzetini doruğa çıkaran sucuk tavanın tadına varabilirsiniz. Yoğun bir haftanın sonunda sıcacık çayınız mükellef kahvaltınıza eşlik ederken haftanın yorgunluğunu da burada bırakabilirsiniz.

Adres: Rumeli Hisarı Yahya Kemal Caddesi No: 36/1 Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 358 23 24

Yıldız Hisar Restaurant (YTÜ)

Rumeli Hisarı’na tepeden bakan masmavi Boğaz manzarasıyla Yıldız Teknik Üniversitesi – Yıldız Hisar Restoran’da serpme ve açık büfe kahvaltı seçenekleriyle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Restoranın pazar günleri servis edilen açık büfe kahvaltısında; zeytin, peynir, reçel, yumurta gibi klasik kahvaltılık seçeneklerin yanında zeytinyağlılar, kekler, börekler, kuru yemişler gibi leziz alternatifler de var. Burada kahvaltı keyfiniz gün boyu sürecek!

Adres: Rumeli Hisarı Salih Bey Sokak No: 6 Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 287 70 45

Zoom 

En iyi Rumeli Hisarı kahvaltıcıları arayanlara Zoom mekanı güzel bir tavsiye. Bölgenin ruhunu size lezzetleriyle hissettirecek bir mekan. Zoom kahvaltı mekanında 7 gün boyunca her sabah 8’den itibaren serpme ve tabak kahvaltı çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Aileler burayı seviyor. Çünkü çocuk kahvaltı menüleri de gayet leziz. Özellikle hafta sonu kalabalık grupların gitmeden rezervasyon oluşturmasını tavsiye ediyoruz. 

Adres: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd. No:6/A, 34470 Sarıyer/İstanbul

İletişim: (0212) 287 96 66

Oba Restoran

Lezzetli Rumeli Hisarı kahvaltı mekanları arasında Oba Restoranı da mutlaka saymalıyız. Güzel havalarda böyle mekanlarda kahvaltı yapmak kendinizi çok iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Hizmet kalitesi ve kahvaltı menüsüne yüksek puan verilebilir.

Adres: Rumeli Hisarı, Balta Limanı Hisar Cd. No:54, 34470 Sarıyer/İstanbul

İletişim: (0212) 323 40 50

Güncel Rumeli Hisarı Kahvaltı Fiyatları 

Rumeli Hisarı kahvaltı mekanları, boğazın en güzel yerindeki restoranlardır. Boğaz manzarası kahvaltısı genelde pahalıdır. Fakat Rumeli Hisarı daha ekonomik diyebiliriz. Rumeli Hisarı kahvaltıcılarının 2023/2024 yılı menü fiyatları 1 kişi serpme için 250 TL, çift kişi köy kahvaltısı için 500 TL seviyesindedir. Fırsat kupon satın alarak daha ucuza kahvaltı yapabiliyorsunuz. Şimdiden keyifli, huzurlu ve afiyet dolu bir kahvaltı sabahı dileriz.

 

Yorum ekle